Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői "borítékba" mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?

Figyelt kérdés
Tavasszal megyünk egy baráti pár (inkább csak haveri) esküvőjére. Szerintetek mennyi tegyünk a borítékba ajándéknak? (Pest megyében lesz egyébként.)

2012. dec. 31. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
87%

"Én alapvetően elég csóró vagyok, és az ismerőseim nagy része is az."

Ez a kulcsmondat. Tisztában kell lenni a barátok anyagi helyzetével. Nem kell konkrétan tudni, hogy mennyi a havi fizetésük, de aki tényleg a barátod, annál látod, hogy mennyit ad ki, mit enged meg magának, mit nem.

A paradox pedig az, hogy ha azt mondod a menyasszonynak, hogy ha ennyire nincs pénze, inkább ne csináljon nagy esküvőt, akkor azt mondja, azt akarja, hogy más is osztozzon az örömében. És ezért fizessen minimum 10,000-et?

2013. jan. 2. 11:49
 42/62 anonim ***** válasza:
84%

Az hülyeség, hogy a boríték megalázó, meg csak úgy állíts oda valami nászajándékkal.

A kézzel készített zsűrizett kerámia meg lehet, hogy neked is szarabb üzlet, mintha az árát borítékba rakod, mert nekem aztán hozhatsz akármilyen zsűrizett drága szuper kerámiát, ha nem tetszik, semmihez nem megy a lakásban, egyáltalán nem felel meg az ízlésemnek, akkor elrejtem valami szekrényben. Gondolom egy épeszű ember sem arra vágyik, hogy ha már pénzt ad ki, akkor amit vitt a szekrény aljában végezze. Már pedig azért nem is lehet hibáztatni a párt, ha ízlésbeli eltérések miatt nem tudnak mit kezdeni a zsűrizett kerámiáiddal. Ja, hogy igenis tetszett nekik? Hát figyelj én se lennék paraszt, hogy megmondjam, hogy köszi Marika nénje, de ezt inkább nem rakom ki, mert rohadtul nem tetszik, és nem megy semmihez. Ugyanúgy, ahogy te se fogsz elköszönéskor odamenni, hogy szar volt a kaja és visszhangos a terem...

2013. jan. 2. 12:57
 43/62 anonim ***** válasza:
58%

Nekünk senki nem adott egy büdös fillért sem. De nem is számítottunk rá. Valahogy nem úgy voltunk az esküvővel, hogy te meg te gyere vacsorázni, de aztán adjál jó sok pénzt, hogy legyen miből kifizetni...ezt soha nem értettem.

Ha megvendégelek valakit, nem várom el, hogy kifizesse a vacsoráját. Márpedig ez vendégség a javából.

2013. jan. 2. 21:09
 44/62 niki100 ***** válasza:
90%
Ha sátrasba-ha terem is ugyan annyiba kerül per fő. A húsoknál és az italoknál senki nem kérdi meg,hogy a karaj ha falura megy 1000 ft/kiló,ha pestre akkor 2000 ft. Sajna manapság már mindennek meg van az ára. A legalapabb kaja 7000,8000,9000 ft fő. Akarhová méssz. Plusz italfogyasztasod. Minimum 11.000 ft ba van egy embered,d e 013.000 ft max. Szóval ha vki vendégségbe megy adja oda azt amit megeszik és iszik. Ha meg nincs rá keret,maradjon otthon. Más nyakara ne bulizzon.nem jótékonysági est! Mindenkinek pénz a pénz!!! Ha korrekt vki 15.000 ft/fő. Plusz menyecske. Névvel ellátott borítékkal az ajandék.
2013. jan. 3. 13:39
 45/62 anonim ***** válasza:
100%
Ez itt vidék, de pl. a sátras még drágább, mint az éttermi. Egyik hely mindkettőt csinálni, ha bent akarod a menü 5000-6000 ig van, ha kint akkor a menü 7000 től kezdődik.
2013. jan. 3. 14:02
 46/62 anonim ***** válasza:
75%

"Ha meg nincs rá keret,maradjon otthon. Más nyakara ne bulizzon.nem jótékonysági est! "

Akkor a fiatal pár se más pénztárcájából tartson lagzit! Ilyen egyszerű. Elég undorító dolog, ha valaki meghívja a szeretteit, de elvárja, hogy majd azok állják az ők lagzijukat.S azt nézik, ki mennyit adott. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.

2013. jan. 3. 14:14
 47/62 anonim ***** válasza:
100%

niki100!

Úgyem lehet tudni előre, hogy ki mennyit fog adni. Most előre megkérdezed a rokonokat mennyit szán az esküvőre?

"Mari néném csak 5.000-et tud adni a nyugdíjából, ő csak zsíros kenyeret kap. Á nem, inkább ő ne jöjjön, ciki lenne tőle.

Ó, itt van Feri, ő jól menő vállalkozó, ő 50.000-et is adhat, őt mindenképp meghívom."

Ez égő. Akiket szeretek meghívom. Nem tudnám azt mondani nekik: Fizesd ki wazeg, amit megeszel, vagy maradj otthon, nem etetlek én ingyen.

Ciki, egy hozzáállás.

2013. jan. 3. 14:25
 48/62 niki100 ***** válasza:
81%

Volt olyan hozzászóló aki azt írta,hogy ő nem nézte a pénzt.

20 embernél én se nézném,de már 100nál igen. Igenis számít! Én is meghívtam azt is aki nem tudott többet adni. Nem lehet kiszámolni előre az igaz,de nagyjából tudhatod. Ha te meghívsz valakit, számít rá,mert ugye közeli lehet ha meghívod. Ha ő számít rá és nem az utolsó percben hívod meg,rakjon már rá férre! Ha egy hónapbaelrak 2000 ft-ot is,összejön a minimum ár. az a hülye vélemény,h zsíros kenyér stb.

Igenis ha vkinek nincs keret! Mondja meg,hogy ő neki nem jut rá és neharagudjanak de ő nem tud adni pénzt. Majd a pár megmondja hogy nem baj,csak ott legyen!!!

Ha neked nem számít a pénz,akkor lagzi helyett adakozz a hajléktalanoknak pl.nah ők nem adják vissza neked!

A másik,h vendégségre nem illik kérni???? Ha hozzád elmegy valaki ebédre,nem megy üres kézzel,visz viragot,csokit,bort. Senki nem kívánja el ingyen a vendeglátást,akár lagzi,akár ebéd. Nem kell pénz, nem azaz első,de ne várja el az ember,hogy valakit csak úgy etess.

Mert ha visszahívnak,nekik jól esne ha üres kézzel mennél oda???

Normális ember ismeri a határokat Kedves Kritikus!!

2013. jan. 3. 16:26
 49/62 niki100 ***** válasza:
62%

Nekem se a szülők fizették ki,szépen gyüjtögettem 80.000-os fizetésből. Mégis megcsináltam!

Persze csúnya dolog, de ha engem meghívnak az a minimum,hogy valamilyen formaban amit eszek,iszok visszaadjam!

Manapság már nem divat a 20.étkészlet,porszívó ajándékba. Örül a pár ha pénzt kap amiből valami kifizet.

Emellett minden sokba van. Ha nincs penz fogják meg egymás kezét a hivatalba és kész.

Nekünk 100 ember 1000.000 ftba volt (kaja,ital)egyéb költséged 500.000 ft-ba. Nem jött vissza! De nem is vártam,mert egy lagzi mindig bukó ha nem milliomos a rokonság!!!

2013. jan. 3. 16:33
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:26

Akkor én vagyok érdekesen összerakva, mert ha én meghívom ebédre a családom, nem várom el, hogy hozzanak valamit.

2013. jan. 3. 16:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!