Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?
Elég undorító ha azt nézik ki mennyit ad, nyilván senki nem fog üres kézzel menni de azért kölcsönt már ne kelljen más esküvőjére felvennem, hogy elégedet legyen.
Nekem már a menyasszony tánc szem tetszik olyan pénz éhesnek tűnik tőle a pár ha bőszen hangoztatják. Egy cigány szokás volt amit átvettek a magyar párok is.
ma 17:38
Ne haragudj, de ha jól értelmezem a szavaid, akkor te azért adsz kevesebb pénzt egy falusi lagzit tartó párnak, mert az egész nem a te igényeidnek megfelelően zajlik?
Magyarul kevesebbre tartod azokat az embereket, mert esetleg szegényesebb lagzit tartottak?
"Bármennyire is álszenteskedsz, ez így van.
A falusi rokonok lagzija mindig " blablabla
Az, hogy igénytelen a rokonságod nem attól függ, hogy falusiak vagy városiak.
Vigyél nászajándékot, és ne adj pénzt. Mi kézzel készített, egyedi, zsűrizett kerámiát vittünk az egyik legközelebbi rokonomnak, és eszünkbe sem volt mást adni.
A borítékosdi mindig, mindenütt megalázó, szerintem. De ha akarsz adni, akkor fejenként 10 ezernél többet ne adj!
ma 09:10
1. Nem tud mindenki kerámiát készíteni
2. Nem is örül neki midnenki. Én pl baromira nem örültem volna neki. És nem tudom honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy a baríték megalázó, nekem sokkal megalázóbb lett volna valami hái készítésű gagyit adni...
A 10 ezer per fő meg elég kevés. Nekem senki se adott ilyen keveset.
Én alapvetően elég csóró vagyok, és az ismerőseim nagy része is az. Már az is megterhelő lenne, ha csak 10 000-et kéne fizetnem, nem hogy olyan összegeket amik itt röpködnek... Ha nekem egyszer lesz esküvőm, nem akarom ezzel kínos helyzetbe hozni az ismerőseimet, azt akarom hogy mindenki önfeledten ünnepeljen. Csak akkor lesz nagy buli, ha megtehetjük, de előre fogom hirdetni, hogy pénzt nem fogadunk el senkitől. Esetleg a közeli családtól.
Max annyit, hogy kérünk mondjuk 5 000 Ft / fő vagy / család hozzájárulást a bulihoz. Ezt is meg lehet jól fogalmazni, és így senkinek nem lesz kínos a dolog, és nagyjából mi is a pénzünknél vagyunk, mivel biztos hogy nem lesz fényűző lagzi, csak valami kis egyszerűt szeretnék majd.
Azért sok mindenben igaza van a 38-as válaszolónak. Elég gáz, ha valaki nagy lagzit szervez, de utána meg azt nézi, hogy ki mennyit adott, s az megfelelő-e a lagzi színvonalának.
Ha valaki drága, színvonalas esküvőt akar, tegye meg, ha telik rá neki, s megteheti, de ne várja már el minden vendégtől, hogy majd miatta fogják adósságba verni magukat. Akár az már nem az ünneplésről szól, hanem az anyagiakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!