Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői "borítékba" mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?

Figyelt kérdés
Tavasszal megyünk egy baráti pár (inkább csak haveri) esküvőjére. Szerintetek mennyi tegyünk a borítékba ajándéknak? (Pest megyében lesz egyébként.)

2012. dec. 31. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
81%
Az én ismeretségi körömben minél többet költött egy pár az esküvőre, annál kevesebbet kaptak vissza. Ugyanis akik sokat áldoztak rá, a legtöbbször ezt hangoztatták a szervezés során, kihangsúlyozták, hogy nekik ilyen különleges lesz, olyan drága lesz stb... Ezért a vendégek úgy gondolták, hogy ha ennyi pénzük van, akkor minek adni nekik többet. Mi megmondtuk, hogy ami tőlünk telik, annyit adunk, nem egy előkelő étteremben, hanem egy üzemikonyhán volt a lakodalom(rántott hús és társai, de hatalmas mennyiség), házi pálinka, mulatós zene, falusi szertartások, és az esküvőre költött pénz több mint duplája jött vissza, pedig mi nem kértük, hogy pénzt adjanak. (Volt olyan vendég, aki nem akart eljönni, mert nem tudott hozni semmit, mi beszéltük rá, hogy jöjjön el, még fuvart is szereztünk nekik...) Az esküvő nem arról szól, hogy meggazdagodjon az ember. Amit ti szántok rá, az bőven elég kell, hogy legyen. Ha meg esetleg nem fedezi a költségeteket (ezt sem értem egyébként, de mindegy), akkor meg így járt a pár. Ne nyújtozkodjanak tovább, mint a takarójuk ér.
2012. dec. 31. 18:13
 32/62 anonim ***** válasza:
68%

Elég undorító ha azt nézik ki mennyit ad, nyilván senki nem fog üres kézzel menni de azért kölcsönt már ne kelljen más esküvőjére felvennem, hogy elégedet legyen.

Nekem már a menyasszony tánc szem tetszik olyan pénz éhesnek tűnik tőle a pár ha bőszen hangoztatják. Egy cigány szokás volt amit átvettek a magyar párok is.

2012. dec. 31. 18:30
 33/62 anonim ***** válasza:
82%

ma 17:38

Ne haragudj, de ha jól értelmezem a szavaid, akkor te azért adsz kevesebb pénzt egy falusi lagzit tartó párnak, mert az egész nem a te igényeidnek megfelelően zajlik?

Magyarul kevesebbre tartod azokat az embereket, mert esetleg szegényesebb lagzit tartottak?

2012. dec. 31. 18:44
 34/62 anonim ***** válasza:
96%
33-as vagyok. Egyébként én is városi vagyok, de én nem aszerint fogok pénzt adni, hogy ki mennyire csili-vili lagzit tart majd, hanem, hogy mennyire szeretem őket.
2012. dec. 31. 18:46
 35/62 anonim ***** válasza:
77%

"Bármennyire is álszenteskedsz, ez így van.

A falusi rokonok lagzija mindig " blablabla

Az, hogy igénytelen a rokonságod nem attól függ, hogy falusiak vagy városiak.

2012. dec. 31. 19:22
 36/62 anonim ***** válasza:
19%

Vigyél nászajándékot, és ne adj pénzt. Mi kézzel készített, egyedi, zsűrizett kerámiát vittünk az egyik legközelebbi rokonomnak, és eszünkbe sem volt mást adni.

A borítékosdi mindig, mindenütt megalázó, szerintem. De ha akarsz adni, akkor fejenként 10 ezernél többet ne adj!

2013. jan. 2. 09:10
 37/62 anonim ***** válasza:
60%

ma 09:10

1. Nem tud mindenki kerámiát készíteni

2. Nem is örül neki midnenki. Én pl baromira nem örültem volna neki. És nem tudom honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy a baríték megalázó, nekem sokkal megalázóbb lett volna valami hái készítésű gagyit adni...

A 10 ezer per fő meg elég kevés. Nekem senki se adott ilyen keveset.

2013. jan. 2. 11:07
 38/62 anonim ***** válasza:
52%

Én alapvetően elég csóró vagyok, és az ismerőseim nagy része is az. Már az is megterhelő lenne, ha csak 10 000-et kéne fizetnem, nem hogy olyan összegeket amik itt röpködnek... Ha nekem egyszer lesz esküvőm, nem akarom ezzel kínos helyzetbe hozni az ismerőseimet, azt akarom hogy mindenki önfeledten ünnepeljen. Csak akkor lesz nagy buli, ha megtehetjük, de előre fogom hirdetni, hogy pénzt nem fogadunk el senkitől. Esetleg a közeli családtól.

Max annyit, hogy kérünk mondjuk 5 000 Ft / fő vagy / család hozzájárulást a bulihoz. Ezt is meg lehet jól fogalmazni, és így senkinek nem lesz kínos a dolog, és nagyjából mi is a pénzünknél vagyunk, mivel biztos hogy nem lesz fényűző lagzi, csak valami kis egyszerűt szeretnék majd.

2013. jan. 2. 11:20
 39/62 anonim ***** válasza:
100%

Azért sok mindenben igaza van a 38-as válaszolónak. Elég gáz, ha valaki nagy lagzit szervez, de utána meg azt nézi, hogy ki mennyit adott, s az megfelelő-e a lagzi színvonalának.

Ha valaki drága, színvonalas esküvőt akar, tegye meg, ha telik rá neki, s megteheti, de ne várja már el minden vendégtől, hogy majd miatta fogják adósságba verni magukat. Akár az már nem az ünneplésről szól, hanem az anyagiakról.

2013. jan. 2. 11:25
 40/62 anonim ***** válasza:
Javítok:Akkor az már nem az ünneplésről szól, hanem az anyagiakról.
2013. jan. 2. 11:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!