Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői "borítékba" mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?

Figyelt kérdés
Tavasszal megyünk egy baráti pár (inkább csak haveri) esküvőjére. Szerintetek mennyi tegyünk a borítékba ajándéknak? (Pest megyében lesz egyébként.)

2012. dec. 31. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
84%
ahogy gondolkodom, manapság többet kap egy 10éves gyerek szülinapra mint amennyit kéne, így hát én is gondolkodom hogy a barátnőmnek mennyit adjak majd az esküvőjére, de mi párommal 20.000FT/fő
2012. dec. 31. 13:13
 22/62 anonim ***** válasza:
41%

ma 12:56

Bármennyire is álszenteskedsz, ez így van.

A falusi rokonok lagzija mindig a művelősédi házban van, asztalterítő helyett papír van rajzszögezve az asztalra, tele van léggyel a terem, egy tányérból kapunk minden fogást, egy pohár van az asztalon, nincsenek pincérek, hanem a rokon fiatalság szolgál ki(amíg be nem rúgnak és el nem felejtkeznek a vendégekről), a szomszéd assoznyok főznek, inkább nem is mondom, hogy, az italok melegek, az asztalunkat felszámolják a vacsora után, mert ott lesz a táncparkett...

A mi esküvőnk rendkívűl elegáns volt, elegán étteremben, gyönyörű dekorral, Dj, zenekar, rengeteg féle ital, korlátlan fogyasztással, többfogásás, nagyon ízletes vacsora, rengeteg sütemény, csokiszökőkút, gyümölcsasztal, gyönyörű torta... Ne mondd nekem, hogy szerinted logikus és fair lenne ugyanannyit adni a két esküvőre...

2012. dec. 31. 13:53
 23/62 anonim ***** válasza:
76%

22-es

Nyilván a Te lagzid volt a világon a non-plusz-ultra. Lábat csókolok neked, annyira sajnálom, hogy lemaradtam róla.

Egész egyszerűen undorító, ahogy a faluról gondolkodsz. Szerintem te a büdös életben nem jártál még falun. Vagy, ha részt vettél már egy lagzin, akkor az az egy szerencsétlen pont egy ilyen volt, és ebből általánosítasz.

Hát én meg azt mondom városiként, hogy a városi lagzik a rongyrázás netovábbjai, a pár habzó szájjal várja, mennyit zsebelhet be, a násznép pedig csak azért megy, hogy hülyére zabálja magát. Ez kb. ugyanaz, mint amit te mondasz, csak pepitában.

2012. dec. 31. 14:03
 24/62 anonim ***** válasza:
58%
Nekünk, habár 2005-ben volt az esküvőnk, de volt aki 200 ft-ot tett egy borítékba , mi csak mosolyogtunk egyet, van ilyen, nem azért csináltuk, hogy meggazdagodjunk belőle :-) idén voltam 2 esküvőn is, az egyik az unokatesómé volt, ahol én 20.000 adtam,(tesóm is, anyum dupla annyit, így ha a mi családunkat összességébe nézzük egyből 80.000) másik egy régi ismerős lánya ment férjhez, ott 10.000 adtam. De a hivatalos az, hogy a mindenkori legnagyobb papírpénzt illik adni.
2012. dec. 31. 14:09
 25/62 anonim ***** válasza:
45%
Összesen 6 falusi lagziban voltam, 3 külömböző faluban és mind kb ilyen volt...
2012. dec. 31. 14:10
 26/62 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk volt 10 ezres és 150 ezres boríték is. De a leggyakoribb a 40 és 50 ezer volt, és volt még elég sok 20 és 100 ezer is. A többségükre ráírták a családnevet, hogy kitől kaptuk, nem kellett sakkozni. Mi amikor elvittük a meghívókat, szinte egytől egyig mindenki megkérdezte, hogy mit kérünk ajándékba, mi pedig mondtuk, hogy mivel évek óta együtt élünk, mindenünk megvan, így vagy pénzt, vagy semmit. Tudtuk, hogy vannak nehéz anyagi helyzetben lévők a meghívottak közt (volt is aki lemondta mindenféle ürüggyel), és tudtuk, hogy lesz, akitől semmit nem kapunk, de nem is ezért hívtuk meg. Természetesen örültünk annak, amit kaptunk, de akkor is megtartottam volna örömmel, ha tudtam volna, hogy egy forintot sem hoznak ajándékba. Én közeli barát esküvőjén 25-25 ezret adok fejenként, idén nyáron is voltunk egy barátunk esküvőjén, így 50 ezret adtunk, kevésbé közeli ismerősnek pedig 15-15 ezret.
2012. dec. 31. 14:29
 27/62 anonim ***** válasza:
81%

Ne haragudj, de olyan visszatetsző, ahogy viselkedsz. Én ezerszer jobban értékelek egy tenyeres-talpas falusi lagzit, ahol házikosztvan, és akár mezítláb is táncolhatok, mint egy tiédhez hasonló puccparádét, ahol az ember még pukizni sem mer egy egészségeset. nagyon feszélyezve éreztem volna magamat a lagzidon. Nem is beszélve magáról a rongyrázásról.

2012. dec. 31. 14:46
 28/62 anonim ***** válasza:
75%

25

Lehet, hogy ilyennek akartad látni, mert falun volt, te meg városi vagy.

2012. dec. 31. 14:59
 29/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy faluban, vagy városban van egy esküvő, hanem az, hogy milyen közel áll hozzám a pár.

Hiába van egy esküvő akármilyen nagy városban, s lehet flancolni a díszekkel, kajával, terítékkel,s szólhat az egész a külsőségekről is akár, ha sokan veszélyezve érzik magukat, mert nem telik olyan ajándékra, amit a pár elkíván.

2012. dec. 31. 15:56
 30/62 anonim ***** válasza:
40%
Fogalmad sincs milyen jól érezték magukat a vendégeink:) Mai napig emlegeti a rokonság, hogy ilyen jó lagziban még sosem voltak, reggelig mulatottak, igen, mezitláb is:)Attól még, hogy higénia va és szép környezet, az nem azt jelenti, hogy rossz a hangulat. Sokkal inkább rossz a hangulat egy olyan lgziban, ahol a vacsora után nincs is hova üljél, mert felszedik előled az asztalt, mert ott van a táncparkett... És ezt nem kitalálom, ahol az én rokonaim laknak így szokás. Nincs velük semmi bajom emberileg, jóban is vagyunk, de nyilván nem annyit szánok az ő lagzijukra, mint egy városi barátnőm lagzijába pl.
2012. dec. 31. 17:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!