Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Divatos manapság még -né -nek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Divatos manapság még -né -nek lenni?

Figyelt kérdés
Pl. Kovácsné Kiss Barbara, meg ilyesmi nevek már idejemúltak vagy még felveszik ezeket a most házasodók is?
2012. okt. 14. 12:53
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
86%

Én így venném fel, nekem ez tetszik. Szerintem jobb mint a Kovács Barbara változat. De ez mindenki magánügye.

25N

2012. okt. 14. 12:57
 2/31 anonim ***** válasza:
77%
Én ugyan 6 éve mentem férjhez, de -né vagyok. Persze lehet, hogy azóta már nem szokás :)
2012. okt. 14. 12:58
 3/31 anonim ***** válasza:
64%
Én Kovácsné Kiss Barbaraként vettem fel a férjem nevét. Nekem tetszik, hogy kifejezi, hogy férjnél vagyok. A most házasodott ismerőseim közül a nagy részük kötőjelesen vette fel, páran nem vették fel a férjük nevét, és volt egy olyan, aki a vezetéknevét cserélte le a férje vezetéknevére. Né-sen senki nem vette fel. De engem ez nem érdekelt, én régen eldöntöttem, hogy így fogom felvenni a férjem nevét, ha illik az én nevemhez majd.
2012. okt. 14. 12:59
 4/31 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ma már inkább azt kellene megkérdezni, hogy divatos-e felvenni a férj nevét.

A nők szeretik hivatalosan is bizonygatni, hogy már nem árulnak petrezselymet.

Számomra a -né verzió meg kifejezetten visszataszító. mintha azt fejezné ki, hogy ki a gazdája.

Ha annyira az összetartozást szimbolizálja, akkor miért nem lesz a férj is, és a feleség is kovács-Kiss?

A válasz egyszerű: a férfiak nem foglalkoznak ilyen dolgokkal.

2012. okt. 14. 13:03
 5/31 anonim ***** válasza:
57%

Ha divat, ha nem, én is fel fogom venni, ....-né leszek, és nem azért, mert ő a gazdám, hanem, mert nekem és neki is így esik jól.

Amúgy is megakarok szabadulni a vezeték nevemtől, alkoholista apámra emlékeztet, így a házasságban ez a problémám megszűnik majd. (magamtól nem fogok nevet változtatni, de mivel anno nem apám nevén voltam és nem múltam el 18, kénytelen voltam felvenni az övét, hatalmas macera)

2012. okt. 14. 13:26
 6/31 anonim ***** válasza:
61%

Az én ismerőseim küzöl szinte mind így vette fel: Kovácsné Kiss Borbála.

Most hirtelen 5 nő jut eszembe, akik az elmúlt 1, vagy 2 évben házasodtak, és mind 25-26 évesek.

2012. okt. 14. 13:31
 7/31 anonim ***** válasza:
48%
Aki nem törődik a sok libával (itt leszavazók többsége) azok felveszik, ugyanis nem az érdekli őket, hogy ki mit gondol, hanem az, hogy nekik mi a jó és mi tetszik. A többitől meg úgy is leválnak.
2012. okt. 14. 13:41
 8/31 anonim ***** válasza:
37%
az én baráti koromben is szinte mindenki ezt a verziót választotta,én is...szintén 25-30kozottiek.Amúgy tök egyszerű oka volt,fel akartam venni a férjem nevét,és így hangzott a legjobban,ez allt hozzám a legközelebb..szóval szerintem sem divat kérdése ez,hanem,hogy mit erzel magadenak.
2012. okt. 14. 13:45
 9/31 anonim ***** válasza:
57%

mostanában 2 ismerősöm is házasodott, 25 alattiak. az egyik xné y z lett, a másik x yné. az azért már elég durva, de az ő dolga.

van értelmes nő is az ismerőseim közt, ők szimplán a férjük vezetéknevét vették fel a keresztnevük elé.

én senkinek a nevét nem venném fel, van sajátom, elégedett vagyok vele. aki ismer, tudni fogja, h férjezett vagyok, akinek csak bemutatkozok, az is tudni fogja a nevemet, max azt nem, h van férjem :)

2012. okt. 14. 13:53
 10/31 anonim ***** válasza:
87%

Az én ismerősi körömben nem szokás, az egyik vette fel a férje nevét, de -né nélkül. Én sem vettem fel.

Nekem nem tetszik mert nekem nagyon személytelen, de amúgy ez mindenkinek a magánügye.

2012. okt. 14. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!