Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Divatos manapság még -né -nek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Divatos manapság még -né -nek lenni?

Figyelt kérdés
Pl. Kovácsné Kiss Barbara, meg ilyesmi nevek már idejemúltak vagy még felveszik ezeket a most házasodók is?
2012. okt. 14. 12:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
59%

Kedves 9-es, elég unintelligens lehetsz, ha szerinted az az ember már nem is értelmes, aki felveszi a férje nevét, ráadásul úgy, ahogy szerinted durva...nem minden úgy normális, ahogy elképzeled.

Amúgy szerintem ez nem divat kérdése, hanem magánügy!!

24N egy leendő Kovács Istvánné (persze fiktív név), és nem zavar, ha valaki mást gondol jónak, mint én.

2012. okt. 14. 14:48
 12/31 anonim ***** válasza:
58%
Másfél éve házasodtam, 25 évesen, és xy-né lettem.. A saját akaratomból! És büszke vagyok rá! :) Nem igazán érdekelt divat e mostanság..
2012. okt. 14. 15:23
 13/31 anonim ***** válasza:
53%

Én egy hónapja esküdtem, és Kovácsné Kiss Barbara lettem, pontosabban nem pont ez, de ... na értitek :). Azért, mert szerettem volna felvenni vhogy a férjem nevét, de se a saját vezetéknevem, se a keresztnevem nem akartam elhagyni. Így maradt ez a verzió, meg a Kovács-Kiss Barbara, illetve a Kovács Gézáné Kiss Barbara.

A legutolsó nagyon hosszú. Ha ki kell töltened egy hivatalos papírt, a vezetéknév szekcióba mind ki kell írnod, hogy Kovács Gézáné Kiss. Na, ezt nem akartam :).

A kötőjeles jó megoldás, bár szerintem nem sok vezetéknévvel hangzik igazán jól. Főleg a rövidekkel működik, meg ahol az egyik tag nagyon gyakori, ott szerintem tök okés. De nem mindenhol. Az is tény, hogy most ez a divat, így veszi fel szinte minden 2. ara. Az is, akinek nagyon nem kellene...

A múltkor láttam pl F*cebookon egy nőt, azt hittem, káprázik a szemem, mikor megláttam, mi a férjes neve. Kicsit ferdítek, de hasonló volt, megpróbálom visszaadni anélkül, hogy a valódi nevet használnám. Az volt a nő leánykori neve, hogy Potroszócki (mondjuk... :D), Potroszócki Adrienn, már önmagában is elég hosszú, meg különleges. A párja neve meg Zsedreveszky Béla. És a nő képes volt kötőjellel felvenni a férje nevét, és most Zsedreveszky-Potroszócki Adriennek hívják, mert követni kell a divatot ám... Na ez az a szitu, amikor miért nem vette fel egyszerűen a férje nevét? Zsedreveszky Adrienn, ezzel mi a baj? Mindkettő szlávos, mindkettő tök ritka, miért kellet mindkettőt megtartani...?

Szóval szerintem minden a két vezetéknévtől függ. Aszerint kell megválasztani, hogy melyik verziót választod, hogy hogyan passzolnak össze.

Én azért is vettem fel végül nem kötőjelesen, hanem Kissné-sen, mert a saját vezeték- és keresztnevemben 4 A betű van, és a férjem vezetéknevében is A van, és a -né-vel legalább kicsit megtörjük az A rengeteget, és így dallamosabb. Ha csak kötőjellel vettem volna fel, tele lettem volna A-val :) Nagy-Vadas Katalin. No thanks. Nagyné Vadas Katalin. Hell yeah :D

2012. okt. 14. 15:24
 14/31 anonim válasza:
55%
1 éve házasodtunk és büszkén vagyok -né :D szerintem ez örökös, és nem divatjamúlt, bár elgondolkodtam azon, hogy kötőjelesen veszem fel a férjem nevét...
2012. okt. 14. 16:03
 15/31 anonim válasza:
82%
Az én nevem az maradt, ami volt, egyszerűen abból a megfontolásból, hogy szép a nevem, nem akartam lecserélni vagy hozzátenni egy mezei Kovácsot, az olyan snassz. Máskülönben szerintem a kötőjel a divat.
2012. okt. 14. 17:11
 16/31 anonim ***** válasza:
56%
11 vagyok, a 12-est és engem lepontoztak, mert fel merjük venni a férjünk nevét. Gusztustalanul viselkedtek!!!
2012. okt. 14. 18:35
 17/31 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen a te neved,tetszik-e és milyen az ő neve.
2012. okt. 14. 18:57
 18/31 anonim ***** válasza:
68%

Kettő éve mentem férjhez. Xné Y Z lettem, nem törődve a divattal.

Meg akartam tartani a saját nevemet, viszont a férjem nevét is fel akartam venni, nekem jó érzés, hogy a nevemben is ott van, hogy a férjem, a felesége vagyok. És ez a variáció volt a legegyszerűbb, praktikusabb. A kötőjeles, vagy az x wné y z, túl hosszúak lettek volna akár aláíráskor, akár bemutatkozáskor. Bemutatkozáskor bizonyos helyzetekben az xné y z-t le lehet rövidíteni xné z-re, másrészt az x wné y z nem is tetszik.

Egyébként szerintem is a kötőjeles változat a divat.

2012. okt. 14. 19:45
 19/31 anonim ***** válasza:
64%

Csatlakozom a 11-es válaszadóhoz, én is "Kovács Istvánné" leszek majd, ha férjhez megyek, nekem ez a szimpatikus. Eléggé szánalmas egy ilyen dolog miatt megítélni a másikat. Nekem pl. a kötőjeles a nem szimpatikus, én sosem venném fel úgy a nevet, meg szerintem inkább ez a divat manapság. De ettől függetlenül senkit nem minősítek, mert ezt választotta, még akkor sem, ha szerintem hülyén hangzik. Ő dolguk, nekik kell tetsszen.

23/L

2012. okt. 14. 19:53
 20/31 anonim ***** válasza:
57%
Én mindig is utáltam, ha valakit a neve alapján kritizálnak, csúfolnak. Nincs értelme szerintem pontozgatni, ez olyan, mint azon vitatkozni, hogy a szőke hajú kék szemű, vagy a barna hajú, barna szemű férfiak jóképűbbek. ízlések, ízlések. Nekem speciel nem tetszik, amikor a -né változat egyik formája sem, azzal sem értek egyet, ha azt mondják a feleségek, mert ezzel szimbolizálja, hogy férjnél van, igen, de akkor a férj mivel szimbolizálja, hogy ő nős? Ott a gyűrű egyrészt, másrészt, idegenek véleménye nem érdekel, az ismerősök, családtagok meg elég, ha tudják. Én nem fogom -né lenni, vagy megtartom a teljes nevem, vagy kötőjeles, de elhunyt apám tiszteletére nem akarok megszabadulni a családnevemtől. Sok hozzászólótól hallottam már az oldalon, hogy a kötőjeles elfogadhatatlan, vagy rossz megoldás blabla. Szerintem szép, Szent-Györgyi Albert(tudom férfi), Nagy-Kálozi Eszter csúnya lenne? Szerintem gyönyörű nevek, szebb, mint mondjuk egy Kovács Jánosné, mindegy, mert egy is ízlés, már a DNS-ünkben is meg van írva, hogy nem vagyunk egyformák, szóval döntsetek belátásotok szerint.
2012. okt. 14. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!