Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői "borítékba" mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői "borítékba" mennyit adnak manapság?

Figyelt kérdés
Tavasszal megyünk egy baráti pár (inkább csak haveri) esküvőjére. Szerintetek mennyi tegyünk a borítékba ajándéknak? (Pest megyében lesz egyébként.)

2012. dec. 31. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
77%
Vicceltem:)Nehogy azt adj az ifjú párnak.:D
2012. dec. 31. 10:48
 12/62 anonim ***** válasza:
100%
Felénk sima meghívottként 10 ezret szokás adni, plusz pár ezer a menyasszonytáncban. Ha közeli barát vagy rokon vagy, akkor arányosan többet.
2012. dec. 31. 11:21
 13/62 anonim ***** válasza:
69%

Elég sz@rrágósra sikeredtek a kommentek.

Adj, amennyit a pénztárcád enged, ha emiatt csúnyán néznek, hát legalább tudod, melyik zsebbe való az ifjú pár.

Engem ne hívjanak lagzira azért, hogy pénzt vigyek. De az egésztől amúgy is feláll a hátamon a szőr.

2012. dec. 31. 11:43
 14/62 anonim ***** válasza:
83%

"Szerintem elég tré névtelenül bedobni... Nálunk midnenki írt rá nevet, nehogymár a pár kelljen kisakkozza, hogy ki mennyit adott( ami fontos, főleg, ha nemokára visszamész azoknak az esküvőjére)"

Ez... XD

Pont ezután jön a sakkozás:

"Nézd, a Béla 10,000-t adott. Hát, nem mondom, elég szánalmas... várj, nem, a Béla minimálbéren van. Oké, rá még visszatérünk. A Józsi 20,000-t adott, ez merő pofátlanság, 250,000-es havi fizetéssel! Számolj csak százalékot, igaz, hogy a Béla jobban jön ki? Oké, tudtam én! Micsoda? Mi van, ha egyikük sem fog soha megházasodni? Hát több marad nekünk. Muháháháháhá!"

2012. dec. 31. 11:48
 15/62 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó kettőnél a pont.
2012. dec. 31. 11:58
 16/62 anonim ***** válasza:
78%
Én mostanában két esküvőn voltam, mindkettő Pest megyében volt. Beszélgettünk ismerősökkel róla, hogy ki mennyit szokott, mi mind a kétszer 10 000-et adtunk per fő.
2012. dec. 31. 12:04
 17/62 anonim ***** válasza:
74%

Ez nagyban függ attól, hogy ki mennyit engedhet meg magának.

Írják páran, hogy ennyit, meg annyit illik. Igen, ha van miből. Az nagy önzőség lenne egy pártól, ha elvárna egy minimum összeget. Akkor az az esküvő arról szól, hogy mennyi pénzt zsebel be a rokonoktól, s abból visszajöjjön a lagzi ára?

Én annak a híve vagyok, hogy akkora lagzit kell szervezni, amennyit meg tudok engedni magamnak, s jól érezzék magukat a vendégek. Ne azon kelljen már görcsölni, hogy vajon elég a 30 ezer, vagy többet kellett volna.

2012. dec. 31. 12:25
 18/62 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk nem nagyon szokás a boríték, szerintem jobb, ha csak a menyasszonytáncnál bedobjuk a pénzt. De mondjuk a kérdés szempontjából ez nem is lényeges.

Szintén Pest megyében lakom. Még úgy 5-6 éve egy közeli ismerős esküvőjén a szüleim fejenként 10 ezret adtak, az én nevemben meg egy 5000-t. Tavaly nyáron az egyik legjobb barátnőm esküvőjén én 10 ezret dobtam be menyasszonytánckor. Szerintem az összeg sok mindentől függ: keresők-e már a vendégek? Ha igen, milyen anyagi körülmények között vannak? Milyen közeli ismerős esküvője? Ha nem túl közeli, csak inkább távolabbi haver, akkor én tuti nem adnék 10 ezernél többet.

2012. dec. 31. 12:45
 19/62 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek! Inkább távoli haverokról van szó, nem közeli barátok. Én is kb. 20-25 ezerre gondoltam adni kettőnkre, többre sajna most nem futja. Attól féltem, hogy ez esetleg kevés, de úgy látom, többen adnak ennyit manapság.
2012. dec. 31. 12:51
 20/62 anonim ***** válasza:
74%

"Falusi lagzira simán elég 10 ezer is fejenként, városira kell 15-20 ezer."

Ne haragudj, erre nem is tudom mit mondjak. Nem belépőt váltasz a partira, hanem ajándékot adsz a párnak. Magyarul ennek nem attól kéne függeni, hogy mivel etetnek meg, meg mennyit költenek, hanem attól, hogy te mennyit akarsz adni nekik.

Ez kb. olyan, mintha szülinapra mennétek és akkor ott számolnál, hogy rántott húst vagy mini szendvicseket adnak és vajon lesz-e emeletes torta is, mert akkor nagyobb ajándékot viszel, ha meg nem, akkor örüljön a fele akkorának is.

Kérdező, ez a lehetőségeidtől függ, meg attól, hogy mennyit szánsz rájuk. Manapság leginkább minimum egy tízest adnak, bár ez egy ideje inkább emelkedik, a 10 ezer elég régen alakult ki, sok helyen a gyerek névnapjára is annyit adnak már, és hát ez nem egy akkora alkalom, ha arányaiban nézzük. De ha neked nincs rá, akkor ez nem segít ki egyáltalán.

2012. dec. 31. 12:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!