Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Udvariatlanság, ha a pár kijelenti hogy az esküvőre nem mehet 14 éven aluli gyerek?
Érdemes egyáltalán olyat meghívni akinek van kisebb gyereke vagy úgysem jönnének el?
Ti mennétek ha lenne fiatalabb gyereketek?
Szerintem őszintén, nem sértően meg lehet mondani az okot. Nem kell maszlagolni meg hasonlók.
Az tény és való, hogy a kisgyerekek nehezebben bírják a tartós egy helyben ülést, pláne, ha iskolás kor alattiak.
Szerintem ritka nagy bunkóság. Főleg az unokahúga miatt. Elmennék mert a nővérem esküvője de a borítékba nászajándékként egy papírt tennék amire azt írnám, hogy elment bébiszitterre a pénz.
Aki pedig azt írta, hogy két emberről szól, oké de vannak határok. Akkor tartson 2 tanús esküvőt, persze akkor nem tetszeleghet az nem tetszene.
Ez így taplóság, bár valahol meg tudom érteni. Viszont amelyik gyerek már iskolába jár (szóval 6-7 éves) az már elég érett ahhoz, hogy végig tudjon ülni egy templomi és egy hivatali szertartást is. Kisebb gyerekeknél lehet gond, mondjuk én se örülnék, ha egy csecsemő ordítaná végig a ceremóniámat, az anyjának is vérciki lenne egy ilyen helyzet, mert tényleg az ember legszebb pillanatát teheti tönkre.
Egy 6-11 éves gyerek még a vacsira is befér, kicsit táncol, aztán 9-10 óra környékén úgyis elviszik őket a szüleik.
Az idősebbekkel meg már nem lehet gond, amikor manapság olyan érettnek tartják magukat, hogy már 12-13 évesen szexeljenek, akkor egy lagzit is végig tudnak csinálni viháncolás nélkül.
Szóval részben igazt adok a kérdező testvérének, viszont elég nagy bunkóság, hogy a testvére gyerekét nem engedi se a szertartásra se a lagzira.
6-7 éves gyerek már tud viselkedni, elvégre az iskolában is feltétel.
szóval a 14 éves korhatár túlzó. 14 évesen már vannak akik vizsgázni mennek, hivatalos ügyeket intéznek, postára csekket visznek. legalábbis anno én és az osztálytársaim csináltunk ilyesmit.
ha nagyon kicsi gyerekem lenne, és meghívnának egy esküvőre, akkor mind a gyerek, mind az én érdekemben nem vinném el, mert csak végigszenvedné. ha a nagyival otthon jobban elvan, akkor minek toljam el a bulit? legalább elengedhetjük magunkat a párommal, és nem folyton a gyerek körül kell forogni, h most épp mit csinál...
Itt sokan szépen leírták, hogy ha van esze egy szülőnek, úgysem viszi. Az a gond, hogy nem mindenkinek van! Sajnos az a nagy helyzet, hogy minden esküvőre jut pár hülye szülő, aki hagyja ordítani, rohangálni, vagy akár csak gajdolni a gyereket a szertartások alatt is. Három esküvőn voltam idén, egyiken nem voltak kicsik (nem tiltás miatt, így alakult), ott csönd volt. A második alkalommal végig rohangáltak, sikkantgattak hátul 2-3-an. Egész szertartás alatt hallottuk őket, néha-néha belerúgtak véletlenül a padokba is, a templom visszhangzott tőlük, mégse vitte ki őket senki. A harmadikon pedig egy gyerek gőgicsélt végig nagy panaszosan, ott még a pap is megakadt párszor a prédikációban, szerintem nagyon zavarhatta szegényt, többször kizökkent. Elég zavaró is lehetett, pár perc csönd, beszélt szerencsétlen, majd egy hirtelen éles hang: néha szinte összerezzent szegény.
Egy másik ismerősöm mesélte, hogy mikor visszanézték az esküvőjük videóját, pont az igenek nem is hallatszódnak, mert épp beleordított egy rokon gyerek, aki akkor unta meg a szertartást. :(((
Szóval szép dolog, hogy a gyerekek is a család részei, de amikor egy pár 1-2 milliót elkölt egy esküvőre, szeretettel vendégül látja a rokonságot, hónapokat készül az eseményre, akkor pont, hogy velük szemben nem adják meg a kellő tiszteletet. Annyi azért járna nekik is, hogy a szertartások csöndben, méltósággal folyhassanak, vagy épp a 150 ezer forintért elkészíttetett videón legalább az esküt és az igeneket visszanézhessék... Akárhogy is nézzük, ez a nap az övék, róluk szól, nem a gyerekeknek kell a reflektorfényben állniuk. Ezen az egyetlen napon csak és kizárólag az ifjú párhoz kéne alkalmazkodni és félretenni az egyéni igényeket. Nem azért, mert muszáj, hanem mert szeretjük őket, és támogatjuk őket abban, hogy olyan legyen ez a napjuk, amilyennek megálmodták.
Ez nem csak külsőség, de 86%-os megmondta a frankót.
Igaz pasi vagyok, de valahogy engem zavarna ha mondjuk a nagy igen közben ott bömbölne egy gyerek a háttérben. Meg egy esküvő arról a 2 emberről szól, plusz nem kis pénz van benne. Másrészt az hogy meg van hívva x vagy y, az nem jelenti hogy hozni kell az egész pereputtyot. 1 napra mindenki otthon tudja hagyni a gyerekét valakivel, ha meg ezért nem megy el, akkor így járt, feleslegesen sértődik be.
Ahogy előttem mondták, esküvő egyszer van az életben (jó esetben), és akkor azon az 1 napon hagy legyen már az amit ők akarnak, sztem ez a bunkóság, ha valaki ezt képtelen elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!