Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Udvariatlanság, ha a pár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Udvariatlanság, ha a pár kijelenti hogy az esküvőre nem mehet 14 éven aluli gyerek?

Figyelt kérdés

Érdemes egyáltalán olyat meghívni akinek van kisebb gyereke vagy úgysem jönnének el?

Ti mennétek ha lenne fiatalabb gyereketek?

2012. okt. 18. 15:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
41%
Idegesítőek a gyerekek.
2012. okt. 18. 15:18
 12/64 anonim ***** válasza:
45%
Én rábíznám a gyereket a nagymamára és mennék. Nyilván oka van, ha nem szeretnének 14 év alattit az esküvőn, és ha ezt szeretnék életük legszebb napján, akkor kapják is meg. Nekem semmi gondom ezzel.
2012. okt. 18. 15:18
 13/64 anonim ***** válasza:
57%

Hát, 14 év körül már elég értelmes a gyerek ahhoz hogy csendben ellegyen. De ahogy előttem írta valaki ilyen 2-5 éveseket, nem vinnék.

Múltkor vonaton utaztam, 3 órán át folyton bömbölt az egyik kissrác, csak mert épp olyan kedve volt, vagy épp nem kapott meg valamit (de ez a tipikus hisztizés volt)...végén már azt hittem én b@szom ki a gyereket.

Szóval sztem ha a gyerek tud viselkedni akkor elvihetik, de az megint gáz dolog, hogy arról szól az esküvőd hogy az xy csemetéje végig ordított, toporzékolt.

Másrészt, ha valakinek esküvője van, akkor sztem hagy döntse el ő hogy kit akar elhívni és kit nem.

2012. okt. 18. 15:20
 14/64 anonim ***** válasza:
53%

Ez a kérdés nálunk is felmerült. De nem a családi gyerekekről volt szó, hanem mikor a kollégák meghívása volt a téma. Manapság sok helyen már divat hogy a gyereket kihagyják a buliból. Pl ha a lagzi étteremben van ott 10-14 gyerek megdobja a költségvetést. Mármint nem amit ténylegesen elfogyasztanak hanem amit felszámolnak az étteremeben.

Én gyerek nélkül is elmennék az esküvőre, nem akadnék fent rajta. De mi nem kötöttük ki feltételnek.

2012. okt. 18. 15:23
 15/64 anonim ***** válasza:
54%
nem simán udvariatlanság, hanem sértő. Ha gyerekem lesz és valaki meghívna az esküvőre úgy hogy nem vihetem el... szerintem nem mennék és vérig lennék sértve. De ha jöhetne akkor elvinném.
2012. okt. 18. 15:23
 16/64 anonim ***** válasza:
67%

Eleve az mekkora bunkóság, hogy akinek van kisebb gyereke, azt meg se hívod??? Úgysem jön el... naná... a hátára van ragasztva a gyereke.

Basszus...

Két dolog: nem vagyok egy vérmes ősanya, de nekem nagyon rosszul esne, ha ilyen nyíltan kifejezik, hogy a gyerekem nem szívesen látott vendég.

Másrészt, mint felnőtt, értelmes ember, el tudom dönteni, hogy elviszem-e a gyerekem vagy sem.

Tavaly voltunk esküvőn, mindannyiunkat meghívtak. Ismerem a pulyákat, tudtam, hogy a szertartást nem tudják végigülni rendesen, este pedig hisztisek lennének. Ők sem éreznék jól magukat, meg mások sem. A kínos jelenetek elkerülése érdekében otthon maradtak.

És bevallom, jól esett, hogy az ara és a vőlegény igencsak hiányolta őket. :)

Máshol gondoskodtak a gyerekeknek elfoglaltságról, (homokozó, medence, és a kérés, hogy "játszós ruhát vigyünk"), illetve szállási lehetőségről, hogy időben le lehessen őket fektetni. Erre természetesen igen ritkán van "keret", kis létszámú, falusi lagzinál megoldható volt kis rokoni összefogással.

Szerintem ezt bízd a szülőkre! Kétlem, hogy van olyan tapló-bunkó rokon, aki nem méri fel, hogy oda való-e a gyerek egy ilyen komoly, felnőttes rendezvényre, meg az utána szóló bulira, vagy sem.

2012. okt. 18. 15:31
 17/64 anonim ***** válasza:
68%

Én megértem, hogy a kisgyerekek zavaróak tudnak lenni, de a 14 éves korhatárt túlzásnak érzem, már egy 6-7 évessel sincs semmi baj.

Viszont pl. templomban nálunk szinte rendszeresen üvölt valamelyik gyerek, és az nagyon zavaró tud lenni, pláne esküvőn, és a szülő nem viszi ki. Tehát ilyen szempontból meg tudom érteni, ha nem szeretnének meghívni gyerekeket. Lagziban meg nem hiszem, hogy túl sokáig maradnának.

2012. okt. 18. 15:38
 18/64 anonim ***** válasza:
68%
Én nem mennék. Egy esküvő családi ünnep, a barátaim sem kérnének tőlem ilyet, az biztos. Voltam olyan esküvőn, ahol picikék is voltak, feléjük annyi volt a kérés, hogy amennyiben nyűgös a gyermek, valaki vigye ki a levegőre a szertartásról, de csak a szertartásról!!! Ez még belefér. Ilyesmiről én még nem is hallottam.
2012. okt. 18. 15:38
 19/64 anonim ***** válasza:
63%

Mi mennénk, nem sértődnék meg, de ettől függetlenül még butaságnak tartanám az ifjú pár ezen kikötését.

A gyerek szocializációjában szerintem fontos, hogy pici korától ott legyen a család, baráti kör ünnepein, sőt még a temetéseken is, akkor tanul meg viselkedni.

Bent van a pakliban, hogy egy kis gyerek esetleg cirkuszolhat, pont a társasági élethez szoktatott kisgyerekek tudják, hogyan kell viselkedni. Pl. Kennedy elnök fiának 3. születésnapja volt akkor, mikor apja temetésén kellett szerepelnie, melyet TV-n keresztül 10 milliók láttak.

2012. okt. 18. 15:39
 20/64 anonim ***** válasza:
60%
A gyerekek is ugyanúgy rokonok, nem tehetnek arról, hogy mikor születtek. Én maximum úgy szelektálnék, hogy azokat nem hívnám meg, akiknél tudom, hogy nem tudnak viselkedni. Természetesen még a legjólneveltebb gyerek is elkezdhet sírni vagy rosszalkodni, de akkor legyek biztos abban, hogy a szülőnek van annyi önkritikája, hogy olyankor egyből kiviszi a gyereket. Régen gyerekkel direkt mindig hátsó sorba ültek, hogy ki lehessen ossoni ha gond van. Csak mostanában divat végig bőgetni a gyereket,mint egy sziréna anélkül hogy megpróbálnák megnyugtatni. A gyereknek sem jó, nem tudom minek kínozzák, simán lehetne vele sétálni a szertartás alatt kint, amíg nyugtalan, senki se sértődne meg. Tehát az egész nem a gyereken múlik hanem a szülőn szerintem.
2012. okt. 18. 15:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!