Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő helyett együttélési ünnepség?
Látod, ebben az a szörnyű, hogy így állsz hozzá: "Ha viszont mégis tönkre menne a kapcsolat"
Aki így áll hozzá, az ne házasodjon, ne is kötelezze el magát sem együttélésre, sem máshogy. É pláne gyereket ne vállaljon, mert az fog a legtöbbet szenvedni a szülők miatt.
Az is szörnyű, hogy manapság már sokan a házasságot is csak ilyen "együttélési ünnepségként" fogják föl, amit bármikor fel lehet bontani. Pedig nem így kéne hozzáállni.
"tekintve, hogy ahogy te sem tudsz a szomszédaid házasságáról, úgy mi válaszolók sem a szüleid nem megkötött házasságáról, sőt a létezésedről sem"
Hú, nagyon filozófiai akart lenni, de nem sikerült.
Tudsz a létezésemről, bizonyítéka az, hogy olvasod, amit írok.
Tudok a szomszéd házasságának a tényéről, de nem hiszem, hogy jobb emberek azáltal, hogy megesküdtek.
Ha megnézed, mindegyik válaszban az van, hogy aki nem házasodik, az nem gondolja komolyan, fél a felelősségtől, stb.
Én csak azt nem értem, hogy ha mindenki olyan boldog a házasságában, miért zavarja őket, ha mások is eljátsszák a felöltözősdis részét a dolognak? Nekik ettől kevesebbet fog érni a házasságuk?
Kedves kérdező:
Természetesen mindenki olyan családi-baráti ünnepséget szervez, amilyet csak akar, és olyan külsőségek között, amilyenek között akar. Egy együttélő pár is akkora banzájt szervez az összeköltözéése, vagy annak akárhanyadik évfordulója tiszteletére, amekkorát akar. Szóval nem értem a problémád lényegét, szerintem tágra nyílt kapukat döngetsz.
Mi sem élünk házasságban, és ez így megy már vagy 14 éve... ettől még a "jóban rosszban" az "jóban rosszban"-t jelent pap meg anyakönyvvezető nélkül is... csak egyszerűen nem vagyunk oda a banzájokért, mivel nem vagyunk hívők, így az egyházi szertartás nem jön szóba se, és mivel félig anarchista vagyok, kösz, de inkább kimaradok a "családjogi törvény nevében" c, dologból is, ha lehet... 48/F
Jézus! Hol élsz? A házasság nem arról szól, hogy aláírsz egy papírt...vagy ezt gondoltad?
Nem! Együttélés, közös dolgok, közös problémák, amiket közösen kell megoldani...és nem elszaladni, hogy "jaj de mi nem vagyunk házasok"
Szóval már házasságban éltek!!!
És mi ez a felfogás: terhes házasságban élni? Akkor ne házasodj, de ne csinálj magadből hülyét, csak mert esküvőre vágysz, de félsz hivatalosan is lépni...:)
Kedves kérdező, azért több helyen tévedni tetszel... az egyik, hogy egy hosszútávú együttélés - pláne, ahol gyerekek vannak - felbontása nem könnyebb, hanem jóval nehezebb... ugyanis a házasság esetén erre bevált utak vannak, illető elrohan az ügyvédhez, megírja a beadványt, az ügy bíróságra kerül, a másik is keres egy ügyvédet, és innen már csak az ügyvédek kommunikálnak akár... egy együttélés esetén meg minden problémát, gondot az illető felek kénytelenek maguk, egymással intézni, kommunikálni.
Szóval a tapasztalat azt mutatja, hogy olyan kapcsolatok esetén, ahol gyerekek vannak, nem hosszabb a házasságok, mint a házasság nélküli együttélések időtartama.
A másik, hogy az a sokkal ritkább, amikor a bíróság a válást valamelyik fél úgymond "hibájából" mondja ki, a sokkal gyakoribb a közös megegyezés, tehát annak kimondása, hogy X és Y nem akar a továbbiakban egymással házasságban élni...
Kedves 23-as
Nem, nem állt szándékomban, hogy FILOZOFIKUS legyek, de a fentebb színvonal siekrülhetett, mert bele is gabalyodtál. Mielőtt idejöttél kardoskodni, senki nem tudott a létezésedről, tehát kár volt műfelháborodni - erre próbáltam célozni.
Senkit nem zavar, ha eljátsszák a felöltözősdit papírok nélkül, de magát az ötletet a többség hülyeségnek tartotta/tartja, mert elsiklik afölött a tény fölött, hogy a házasság nem a papírról szól, az csak egy szükséges körülmény. Ugye abban egyetértünk, ha valaki nem köt házasságot, az nem házas, hanem együtt él valakivel. Szerintem a házasság, az esküvő egy olyan intézmény, amit tisztelet illet meg, és nekem személy szerint nem tetszik, amikor komolytalanná próbálják degradálni ilyen kiskapuk segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!