Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy érdemes helyszínt választani esküvő utáni vacsorához?
"Mini" esküvőben gondolkozunk, a terv a szertartás után egy kis vacsora a szűk családdal, maximum 15 fő (velünk együtt). Azt hittem így alig kell majd szervezni, de aztán jobban belegondoltam...
Fogalmam sincs, eleve hogy kéne helyszínt keresni...
1. A családjaink kicsit messzebb laknak egymástól, kb 2 óra autóval, szóval valakinek biztosan kellene utaznia. Kézenfekvő lenne félúton keresni valamit, de a két település között nem tudom hogy egyáltalán lenne étterem, nem hogy még jó-e, ha van... Szóval egyik család lakhelyének a környéke jöhet szóba leginkább, de mindkét oldalról hívnánk idős nagyszülőket, akik már nem szívesen utaznak sokat.
2. Másrészt tök jó lenne koccintani a családdal, de akkor nyilván az autós hazajutás kiesett.. nekem természetes, hogy mi gondoskodnánk a költségekről, köztük a taxiról is, de őszintén szólva azt nem szeretném ha egy vagyon lenne, elég drágán dolgoznak... szóval messzire nem mennék emiatt se. (Ezt egyébként hogy szokták megoldani? Már a helyszínre is taxival jutnának a vendégek? Vagy másnap taxiznak vissza az autóért?) Szóval nekem az se tiszta még, hogy melyik településre kellene szerveznünk az egészet...
3. Eleve nem vagyunk nagy étterembe járók, vagyis alapvetően nem szeretünk étterembe járni a párommal. Hogy lehet eldönteni, hogy melyik hely lenne "jó" erre a célra? Persze tudom, netes értékelések, de volt már nagyon rossz élményem felpontozott helyen, nem is egyszer. Honnan tudjuk, melyik lesz tényleg jó?
4. Nagyszülők leginkább a hagyományos magyaros ételek rajongói, mi viszont teljesen más jellegű ételeket szeretünk, ezt hogy lehet összehozni? A vacsora időpontja is kérdés számomra, nagyimék délután 5 körül vacsoráznak, mi jóval később szoktunk, nem tudom erre mi a jó kompromisszum. Anyakönyvvezetőnél még időpontunk nincs, de ha délelőttre vagy kora délutánra kapunk, akkor mit csináljunk vacsoráig? (ha délelőttre kapunk akkor mondjuk vacsora helyett lehet ebéd, de ha pl. délután 1-re megyünk, akkor nincs ötletem)
Bocsi ha ezek buta kérdések, nem sok esküvőn voltam életemben így fogalmam sincs mit hogyan szoktak, hogyan praktikus megoldani.
Szóval hogyan érdemes helyszínt (települést és konkrét éttermet) választani, hogy mindenkinek jó legyen?
Igen, egyenesen jóindulatú dolog valakinek azt mondani, hogy "Csoda , hogy egyáltalán elvesz valaki.", csak mert van egy kérdése/problémája..... hogyne.
Azért írtam ki a kérdést, hátha kapok választ azokra a kérdésekre, amikre én nem tudok dűlőre jutni. Azt hittem, élt már olyan ember az országban, aki szembesült hasonló problémákkal mint mi, és kíváncsi lettem volna, hogy hogyan oldotta meg. De úgy tűnik, egyedül nekünk vannak eltérő ízlések/igények a rokonaink közül, és egyedül mi szeretnénk, hogy a vendégeknek ne egy kibírandó teendő legyen a dolog, hanem esetleg jól érezzék magukat.
Aki nem tud egyszerre 10 különböző igénynek megfelelni, az vagy tini vagy buta. Értem.
Nem lehet egyszerre 10 különböző igénynek megfelelni.
Nem azért, mert buta vagy, hanem mert mindenkinek szeretnél megfelelni, holott ez egyrészt a ti napotok, másrészt fizikai képtelenség. Nincs egyetlen közös metszéspont a helyszínben, ételben, időpontban, közlekedésben, alkoholfogyasztásban, hogy na akkor ez lesz és itt és ekkor és ez lesz az étel, ez az ital és akkor mindenkinek jó lesz. Ez a megoldás nem létezik.
Több oldalnyi jó választ kaptál, gyakorlatilag mindenkitől, de egyikkel sem értesz egyet. Sokan leírták a tapasztalatukat, nézd meg, milyen sok 100 %-ra értékelt válasz van!
Olvasd át újra az összest a vőlegényeddel együtt, hátha kettőtök közül legalább ő megérti a leírtakat.
Köszönöm! Ez azért elszomorít, reménykedtem hogy lehetséges valahogy. :(
Nem nem értek egyet, hanem nem tudom megváltoztatni pl a 80 körüli nagyszüleimet csettintésre… nekem jó lenne majdnem bármi, csak hát nem én leszek jelen egyedül.
Legutóbb bő 30 éve voltak esküvőn, legalábbis az én nagyszüleim biztosan. (A szüleim esküvője óta nem volt hasonló esemény a családban, csak egy távolabbi rokoné, amit említettem egy korábbi kommentben, de arra nagyszüleim nem jöttek.)
Párom nagyszüleivel is hasonló a helyzet, ott is a párom szüleinek volt legutóbb esküvője.
Egyikünknek se túl nagy a rokonsága, hogy mindennapos legyen az ilyesmi.
Akkoriban 50 évesen még gondolom könnyebben alkalmazkodtak.
De megint visszatértünk oda, hogy én nem azt akarom, hogy "kénytelenek legyenek" elviselni a dolgokat. Valószínűleg megtennék ha kérném, de semmi értelme nem lenne. Azt szeretném, ha jól éreznék magukat.
Hol lesz a házasságkötés? Ott legyen a kaja is. Legyen ebéd, ha képtelenség 10 embernek közös elfogadható vacsora időpontot találni (vicc amúgy). Ebéd 2 órakor. Kész. 1-2 órát mindenki tud alkalmazkodni. A világon nincs olyan esküvő és semmilyen olyan összejövetel, ahol mindenki egy időben szokott enni.
Ha 12 embernek 20 féle ételallergiája, problémája és ízlése van, akkor menjetek magyaros étterembe. Ott fogják ezt a legkönnyebben kezelni. Majd mindenki túléli, hogy nem csirke tikka masala-t vagy ilyen-olyan makit eszik, hanem cigánypecsenyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!