Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy érdemes helyszínt választani esküvő utáni vacsorához?
"Mini" esküvőben gondolkozunk, a terv a szertartás után egy kis vacsora a szűk családdal, maximum 15 fő (velünk együtt). Azt hittem így alig kell majd szervezni, de aztán jobban belegondoltam...
Fogalmam sincs, eleve hogy kéne helyszínt keresni...
1. A családjaink kicsit messzebb laknak egymástól, kb 2 óra autóval, szóval valakinek biztosan kellene utaznia. Kézenfekvő lenne félúton keresni valamit, de a két település között nem tudom hogy egyáltalán lenne étterem, nem hogy még jó-e, ha van... Szóval egyik család lakhelyének a környéke jöhet szóba leginkább, de mindkét oldalról hívnánk idős nagyszülőket, akik már nem szívesen utaznak sokat.
2. Másrészt tök jó lenne koccintani a családdal, de akkor nyilván az autós hazajutás kiesett.. nekem természetes, hogy mi gondoskodnánk a költségekről, köztük a taxiról is, de őszintén szólva azt nem szeretném ha egy vagyon lenne, elég drágán dolgoznak... szóval messzire nem mennék emiatt se. (Ezt egyébként hogy szokták megoldani? Már a helyszínre is taxival jutnának a vendégek? Vagy másnap taxiznak vissza az autóért?) Szóval nekem az se tiszta még, hogy melyik településre kellene szerveznünk az egészet...
3. Eleve nem vagyunk nagy étterembe járók, vagyis alapvetően nem szeretünk étterembe járni a párommal. Hogy lehet eldönteni, hogy melyik hely lenne "jó" erre a célra? Persze tudom, netes értékelések, de volt már nagyon rossz élményem felpontozott helyen, nem is egyszer. Honnan tudjuk, melyik lesz tényleg jó?
4. Nagyszülők leginkább a hagyományos magyaros ételek rajongói, mi viszont teljesen más jellegű ételeket szeretünk, ezt hogy lehet összehozni? A vacsora időpontja is kérdés számomra, nagyimék délután 5 körül vacsoráznak, mi jóval később szoktunk, nem tudom erre mi a jó kompromisszum. Anyakönyvvezetőnél még időpontunk nincs, de ha délelőttre vagy kora délutánra kapunk, akkor mit csináljunk vacsoráig? (ha délelőttre kapunk akkor mondjuk vacsora helyett lehet ebéd, de ha pl. délután 1-re megyünk, akkor nincs ötletem)
Bocsi ha ezek buta kérdések, nem sok esküvőn voltam életemben így fogalmam sincs mit hogyan szoktak, hogyan praktikus megoldani.
Szóval hogyan érdemes helyszínt (települést és konkrét éttermet) választani, hogy mindenkinek jó legyen?
Igen, ebédre is gondoltunk, lehet hogy az jobb is lenne.
A leendő meghívottak közül egyedül a nagymamám nem fogyaszt alkoholt, de neki kb 40 éve nincs jogsija. :D
Nézd Kérdező, én vezetek és többször volt, hogy valami hasonló alkalomra, ünneplésre mentem autóval. Hát bumm, akkor nem ittam. Nem egy olyan óriási dolog.
Szerintem ne csinálj ebből problémát.
Amúgy ha a család két külön helyen lenne, akkor kiválasztanám az egyik helyet, ahol jobbak a feltételek és odaszervezném. Olyat nem csinálnék, hogy köztes helyszín és akkor mindenki utazhat. Ha már utazni kell, akkor tökmindegy, hogy 1 vagy 2 óra. Így meg legalább a család egyik részének kényelmes és helyben van.
De én sehol nem írtam eleve pezsgőről... Nem tudom, miért mindenki a mentes pezsgőt ajánlgatja. (Ami amúgy konkrétan rossz ízű, volt hozzá szerencsém munkahelyi bulin)
Nem tudod úgy megoldani, hogy nem a vendégek saját portáján van az esküvő, hanem autóval kell menni és mindenki tudjon inni.
Nem tudod úgy megoldani, hogy van, aki délben szeret enni, van aki 5-kor, ti 8 körül és mindenkinek jó legyen.
Nem tudod úgy megoldani, hogy a vendégek a hagyományos konyhát szeretik, ti valamilyen különlegeset és várhatóan ez egy, a közeletekben lévő étteremben egyaránt elérhető legyen.
Döntsétek el, hogy mi lesz, mit szeretnétek, a vendégek meg alkalmazkodnak.
Minden nem megy egyszerre.
Épp ez a bajom, még soha nem szerveztem semmi programot ennyire különböző ízlésű/igényű embereknek. Fogalmam sincs, hogy lehet úgy megoldani hogy mindenki jól érezze magát. De nem hiszem, hogy a mi családjaink az egyedüliek a világon, ahol különbségek vannak. Azt hittem, másoknak már csak sikerült valahogy összehozni, hogy mindenkinek jó legyen.
Barátokkal pont ezért fogunk külön ünnepelni, mert ők meg megintcsak egy külön világ, azt már nem vállaljuk hogy még plusz irányba próbáljunk igazodni.
De már az is felmerült, hogy a két családdal is egyszerűbb lenne külön..
Egyszer alkalmazkodjanak a rokonaitok hozzátok! Ez a ti nagy napotok, meg is fogják tenni.
Vendégként amúgy még sosem voltál esküvőn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!