Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Körülbelül mennyit vegyek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Körülbelül mennyit vegyek? Milyen süteményeket érdemes venni? Esküvői tortának milyen ízesítést választanátok?

Figyelt kérdés
Szeptemberbe lesz az esküvő de már most utána akarok nézni mi mennyibe kerül, meg mennyit is kéne vennem. 90 főre számolunk sörből, borból, üdítőkből mennyit szükséges venni kb ? hozzá teszem étteremben lesz az esküvő de a tulaj mondta nyugodtan vihetek be magammal hogy ha szeretnék de ott is lesz. Sós süteményeket tudom mit szeretnék de hány kg érdemes ebben az esetben? Milyen sütemények érdemesek ilyenkor? Mondta már pár vendég hogy hoznak ők is süteményt. De természetesen mi is veszünk és nem tudom mennyit körülbelül? Továbbá az esküvői torta ízét nem tudjuk eldönteni ebbe kérnénk tanácsokat. Előre is köszönöm válaszaitokat.

2014. ápr. 29. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

a torta lehetne tobb izu emeletes lesz?

ha tobb emeletes akkor pl gyumis,csokis,vanilias.. a gyumiset sokan szeretik :))))))))))))))

suti: mivel visznek es sos is lesz 90 fos kb 20 kg eleg lenne mindenbol....

2014. ápr. 30. 00:54
 2/9 anonim ***** válasza:

A torta legyen olyan, amit ti szerettek a pároddal, mindenki kedvére úgysem tehetsz.

Vagy tényleg legyen többízű, az sem rossz ötlet.

A sütit nem tudom, de számolj mondjuk plusz tíz fővel (a hasamra ütöttem), így pár közeli családtagnak tudnál csomagolni is, vagy eleve egy főre úgy számold ki, hogy ne legyen maradék, vagy akarsz még csomagolni is. Azt meg én honnan tudjam 90 főből ki szereti a sört és ki a bort? Mindenképp legyen vagy 50-60 liter ásványvíz fele mentes, fele bubis (még ha mindenki inna is vizet, csak nem lőtyölne be mind egy liter vizet, csak pár ember), meg üdítő legyen vagy 60-70 liter amiket szerettek. Sörből legyen pl. 30-50 liter, borból pedig 20-30 liter, de ha esetleg utána tudnál tudakozódni ki mit szeret, könnyithetné a dolgod. Söröznek, vagy boroznak-e inkább a rokonok?

2014. ápr. 30. 06:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Meg hát mennyire lenne mulatozós a dolog, mert én 45 főre számoltam kb. két pohárral mindkét piából, ha esélyes, hogy jól felöntötök a garatra, több kell.
2014. ápr. 30. 06:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi azt a süteményt, amit hazavitelkor adtunk a vendégeknek, előre elcsomagoltattuk dobozokba, így nem az egész éjjel kint állt süteményt kellett összepraszírozni dobozokba, és sokkal egyszerűbb volt a vendégektől az elbúcsúzás, csak befutottunk egy dobozért, odaadtuk és kész. Nálunk rengeteg édes sütemény fogyott, mert nagyon édesszájú a család és reggel 8-ig tartott a lagzi. 100-an voltunk, és kb. 800 szelet édessütemény fogyott el (elég nagy szeletek, nem a mini szeletek), plusz amit még csomagoltunk. Senki nem hozott süteményt, mert mondtuk, hogy ezzel ne szenvedjenek a nagy melegben, emellett élt a család emlékezetében az egyik előző esküvőn történt apró baleset, ami miatt az egyik koszorúslány nem koszorúslány ruhában kísérte a nászmenetet, mert magára borította a tálca süteményt. Sós süteményből kb. 20 kg volt nálunk, de még maradt is, azt annyira nem szereti a család. Sör, bor, üdítő fogyasztást előre belőni szinte lehetetlen. Ha meleg van, inkább sört isznak az emberek például. Nálunk csak azt tudom, hogy kb. 50 liter bor fogyott, de az üdítőt, sört már nem tudom. Az esküvői torta nálunk eperízű volt. Nem bonyolítottuk azzal, hogy az egyes emeletek eltérő ízűek legyenek, mert előtte ha voltunk esküvőkön mindig ment a keveredés, sokszor szegény párnak fogalma nem volt, hogy melyik emelet, milyen ízű, ráadásul a felső emeletek ugyebár jóval kisebbek, így azok hamarabb elfogytak. Ha valaki nagyon tiltakozott volna az eper ellen, akkor felajánlottunk volna valamelyik másik tortából egy szeletet, de mindenkinek jó volt ez a torta, ilyenkor úgyis az érzés a lényeg, hogy ettem az esküvői tortából.
2014. ápr. 30. 06:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi személyenként 20 dkg édes és 20 dkg sós sütivel számolunk, ez az amit az asztalra tesznek érkezéskor és ami marad belőle, azt még vacsi után is felszolgálják.

Távozáskor a süticsomagokba 30 dkg édes sütit számoltunk, ezt 2 főnek számoljuk. Ha 4-en jönnek, 2 csomagot kapnak.

Tortánk 3 szintes lesz, alja trüffel, felette fekete erdő, teteje barackos túró. És nekünk nem marcipánnal lesz bevonva, hanem fehér és barna csokival.

A vacsihoz külön sütit nem számoltunk, mert lesz csokiszökőkút gyümölcsökkel.

Az italt pedig csomagban fizetjük az étteremben.

2014. ápr. 30. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem 3 hét múlva lesz az esküvőm és a miből mennyit vegyünk,rendeljük. Mi a következőképpen számoltunk:

- sós süti 25 dkg. fejenként

- édes süti 3 szelet mindegyikből fejenként

- menya torta mindenkinek 1 szelet

Italt pedig nagykernél vettük így visszaveszik a bontatlan üvegeket.

2014. ápr. 30. 16:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából sör bort egyaránt szeretik. Meg lesznek olyanok akik nagyon szeretnek a garatra inni. A cukrászat ahol csináltatjuk majd 3 emeletest ajánlott ennyi főre. Most a szatmári szilvatortán gondolkodunk de még nem ettünk majd ha haza jön párom akkor kóstoljuk meg :) de már van egy elképzelés. Sok boldogságot a házasulandóknak :)
2014. máj. 1. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 20.000ft-ért volt rendelve aprósüti,mignon meg ilyesmi, volt 5 torta rendelve,túrós lepény (az fölösleges volt) 3kg fornetti pogácsa.Vendégektől is összejött 10-15 torta. 48 főre. Mindenki vitt csomagba haza, és másnap még lett osztogatva munkahelyre, varrónőnek, benzinkútra..stb akik valamit dolgoztak az esküvő körül. A menyasszonyos torta emeletenként más ízű volt. Kroklán,mogyoró, barack és csoki.
2014. máj. 10. 13:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Ismerős által lett intézve a torta három emeletes lett elégé különös párom választotta banán vanília legalul, középső gesztenye a legfelső pedig csokis kókusz.

Sütemény 11 fajta lett mindegyikből 20 db kivéve a pogácsa mert abból 5 kg meg a sós rud is 5 kg

2014. máj. 20. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!