Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy érdemes helyszínt választani esküvő utáni vacsorához?
"Mini" esküvőben gondolkozunk, a terv a szertartás után egy kis vacsora a szűk családdal, maximum 15 fő (velünk együtt). Azt hittem így alig kell majd szervezni, de aztán jobban belegondoltam...
Fogalmam sincs, eleve hogy kéne helyszínt keresni...
1. A családjaink kicsit messzebb laknak egymástól, kb 2 óra autóval, szóval valakinek biztosan kellene utaznia. Kézenfekvő lenne félúton keresni valamit, de a két település között nem tudom hogy egyáltalán lenne étterem, nem hogy még jó-e, ha van... Szóval egyik család lakhelyének a környéke jöhet szóba leginkább, de mindkét oldalról hívnánk idős nagyszülőket, akik már nem szívesen utaznak sokat.
2. Másrészt tök jó lenne koccintani a családdal, de akkor nyilván az autós hazajutás kiesett.. nekem természetes, hogy mi gondoskodnánk a költségekről, köztük a taxiról is, de őszintén szólva azt nem szeretném ha egy vagyon lenne, elég drágán dolgoznak... szóval messzire nem mennék emiatt se. (Ezt egyébként hogy szokták megoldani? Már a helyszínre is taxival jutnának a vendégek? Vagy másnap taxiznak vissza az autóért?) Szóval nekem az se tiszta még, hogy melyik településre kellene szerveznünk az egészet...
3. Eleve nem vagyunk nagy étterembe járók, vagyis alapvetően nem szeretünk étterembe járni a párommal. Hogy lehet eldönteni, hogy melyik hely lenne "jó" erre a célra? Persze tudom, netes értékelések, de volt már nagyon rossz élményem felpontozott helyen, nem is egyszer. Honnan tudjuk, melyik lesz tényleg jó?
4. Nagyszülők leginkább a hagyományos magyaros ételek rajongói, mi viszont teljesen más jellegű ételeket szeretünk, ezt hogy lehet összehozni? A vacsora időpontja is kérdés számomra, nagyimék délután 5 körül vacsoráznak, mi jóval később szoktunk, nem tudom erre mi a jó kompromisszum. Anyakönyvvezetőnél még időpontunk nincs, de ha délelőttre vagy kora délutánra kapunk, akkor mit csináljunk vacsoráig? (ha délelőttre kapunk akkor mondjuk vacsora helyett lehet ebéd, de ha pl. délután 1-re megyünk, akkor nincs ötletem)
Bocsi ha ezek buta kérdések, nem sok esküvőn voltam életemben így fogalmam sincs mit hogyan szoktak, hogyan praktikus megoldani.
Szóval hogyan érdemes helyszínt (települést és konkrét éttermet) választani, hogy mindenkinek jó legyen?
Egyrészt nem csak a laktózra lehet allergiás valaki a tejben hanem a fehérjére is, másrészt a laktózérzékenyek közül se mindenkinek segít a laktáz enzim, cukor pedig nem csak tortában van, és nem is csak ez a kettő a gond, csak a két első példa volt ami eszembe jutott... (szerencsére legalább mogyoróallergiás nincs a társaságban) De nem akartam volna ebbe az irányba elvinni a témát, csak megemlítettem hogy ez is gond lehet több egyéb mellett.
60 fős lakodalmunk volt, tehát négyszer ennyi ember, de negyedennyit se problémáztunk rajta.
Nálunk 11 órakor volt polgári, 13 órakor egyházi esküvő, utána egy késői ebéd egy jó étteremben. Oda olyan ételeket választottunk, amiket az átlagember szeret, pl. húslevest, rántott húst. Fogalmunk se volt, van-e ételallergiás a vendégek között, nem is foglalkoztunk ezzel. Azzal sem, hogy valaki netán extra ételeket akar, mert ő olyan különleges.
Senkitől nem hallottunk negatív visszajelzést az ételekre vagy általában a lakodalom szervezezésére.
Aki szeret titeket, az odamegy és azt eszi, amit eléje tesznek, és jól érzi magát. Aki meg kifogásokat gyártani megy oda, azzal meg nem kell foglalkozni, ill. ilyen embert én meg se hívnék.
Nagyon nehéz életed lesz, ha mindenből ekkora problémát csinálsz. Előre elképzelem, a születendő gyerekeddel kapcsolatban mi mindenen fogsz te problémázni. :-))))))
Hát, engem ezek érdekelnek, mert azért hívnék vendégeket hogy jól érezzék magukat.
Szerintem nem kifogás, ha valaki nem akar megenni olyan ételt amit utál, én se ennék más kedvéért olyat amit utálok.
Nem csinálok mindenből problémát, csak mint már többször írtam, soha nem szerveztem még semmi hasonlót ennyi különböző embernek, nem igazán szeretem az ilyen felhajtást, és stresszelek hogy mindenkinek jó legyen.
Gyerekről meg sehol nem írtam, nem tudom ez honnan jött. ":-))))))"
"a laktózérzékenyek közül se mindenkinek segít a laktáz enzim"
De. A laktózérzékeny embernek túl kevés laktáz termelődik a szervezetében, vagy pedig egyáltalán nem termelődik, ennyire egyszerű.
Nem egyféle étel lesz, ha valaki nem akarja megenni, amit utál, akkor nem eszi meg, eszik mást.
Tudom, hogy nem csak a tortában van cukor, de abban van a legtöbb, a többi kaja esetében lehet "játszani " az inzulinnal, egy cukorbeteg ezt tudja, a családomban is van cukorbeteg.
Ha ennyire lényegesek neked ezek az emberek, akkor legyen natúr csirkemell és párolt zöldség (a cukorbetegeknek), és csináltass egy cukormentes tortát is.
Te írtad, hogy nem nagyon van pénzed, mégis olyan megoldást keresel, ami pénzbe kerül. Na mi lesz a megoldás? Hitelt veszel fel?
Vagy nagyon elviselhetetlenül hisztérika vagy, vagy pedig egy troll és az egész kérdés egy nagy kamu, de semmi baj, hétfőn kezdődik az iskola, nem fogsz unatkozni.
Légyszi hadd ne részletezzem itt, hogy mi történik, ha laktózmentes tejes cuccokat eszek/iszok...
"Nem egyféle étel lesz, ha valaki nem akarja megenni, amit utál, akkor nem eszi meg, eszik mást."
De már többször leírtam, nem tudok olyan étteremről ahol ilyen értelemben "többféle" van, mármint van pl gulyásleves meg harcsapörkölt meg ilyesmik IS, meg mondjuk valami külföldi kaja IS egyszerre.
"mégis olyan megoldást keresel, ami pénzbe kerül"
Minden pénzbe kerül szerintem. Csak a vacsora MELLÉ nem tudunk most 10-15 embernek szállást fizetni.
Egyszerűen nem értem, miért lennék hisztérika meg troll, az én anyámat amiért azt akarom hogy a szeretteim jól érezzék magukat. :( Kár volt bármit is írnom ide, már mélyen megbántam hogy segítséget akartam kérni, tudhattam volna hogy itt mindenki "troll", akinek bármi problémája van. Felejtsük el az egészet inkább, majd ünneplünk a két családdal külön-külön, vagy valami.
(Sulikezdés meg bő 10 éve nem releváns számomra, nyugi)
Rendben, akkor nem vagyok normális. De legalább ilyen rosszindulatú se, mint te.
Ha kéttanúsat akarok, az a baj. (Ezt még korábban kaptam meg.)
Ha szervezni akarok egy közös ünneplést, akkor az a baj.
Ha külön szervezném, az is baj.
Felfogtam, egy szr ember vagyok, rendben, értem. Felejtsük el inkább az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!