Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy érdemes helyszínt választ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy érdemes helyszínt választani esküvő utáni vacsorához?

Figyelt kérdés

"Mini" esküvőben gondolkozunk, a terv a szertartás után egy kis vacsora a szűk családdal, maximum 15 fő (velünk együtt). Azt hittem így alig kell majd szervezni, de aztán jobban belegondoltam...

Fogalmam sincs, eleve hogy kéne helyszínt keresni...

1. A családjaink kicsit messzebb laknak egymástól, kb 2 óra autóval, szóval valakinek biztosan kellene utaznia. Kézenfekvő lenne félúton keresni valamit, de a két település között nem tudom hogy egyáltalán lenne étterem, nem hogy még jó-e, ha van... Szóval egyik család lakhelyének a környéke jöhet szóba leginkább, de mindkét oldalról hívnánk idős nagyszülőket, akik már nem szívesen utaznak sokat.

2. Másrészt tök jó lenne koccintani a családdal, de akkor nyilván az autós hazajutás kiesett.. nekem természetes, hogy mi gondoskodnánk a költségekről, köztük a taxiról is, de őszintén szólva azt nem szeretném ha egy vagyon lenne, elég drágán dolgoznak... szóval messzire nem mennék emiatt se. (Ezt egyébként hogy szokták megoldani? Már a helyszínre is taxival jutnának a vendégek? Vagy másnap taxiznak vissza az autóért?) Szóval nekem az se tiszta még, hogy melyik településre kellene szerveznünk az egészet...

3. Eleve nem vagyunk nagy étterembe járók, vagyis alapvetően nem szeretünk étterembe járni a párommal. Hogy lehet eldönteni, hogy melyik hely lenne "jó" erre a célra? Persze tudom, netes értékelések, de volt már nagyon rossz élményem felpontozott helyen, nem is egyszer. Honnan tudjuk, melyik lesz tényleg jó?

4. Nagyszülők leginkább a hagyományos magyaros ételek rajongói, mi viszont teljesen más jellegű ételeket szeretünk, ezt hogy lehet összehozni? A vacsora időpontja is kérdés számomra, nagyimék délután 5 körül vacsoráznak, mi jóval később szoktunk, nem tudom erre mi a jó kompromisszum. Anyakönyvvezetőnél még időpontunk nincs, de ha délelőttre vagy kora délutánra kapunk, akkor mit csináljunk vacsoráig? (ha délelőttre kapunk akkor mondjuk vacsora helyett lehet ebéd, de ha pl. délután 1-re megyünk, akkor nincs ötletem)

Bocsi ha ezek buta kérdések, nem sok esküvőn voltam életemben így fogalmam sincs mit hogyan szoktak, hogyan praktikus megoldani.

Szóval hogyan érdemes helyszínt (települést és konkrét éttermet) választani, hogy mindenkinek jó legyen?

aug. 27. 15:36
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Persze, alkalmazkodnának ha "muszáj lenne", de mi azért szeretnénk hogy ott legyenek, hogy jól érezzék magukat, nem azért hogy alkalmazkodjanak és "bírják ki". :(

Kisgyerekként voltam pár esküvőn, azokra nem nagyon emlékszem. Felnőttként csak egyszer, az valami százfős nagy lakodalom volt, szállással meg mindennel, de mi nem ilyesmiben gondolkozunk, így túl sok tanulságot nem tudok levonni. (Erre egyébként nagyszüleim nem is jöttek el, mert nem tudtak volna kora este hogyan hazajutni, szálláson meg nem alszanak, azt mondják ők már öregek ahhoz, hogy idegen helyen éjszakázzanak.)

aug. 28. 14:38
 22/54 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező!

Borzasztóan problémacentrikus vagy, mindenben a negatívumot látod, abszolút semmilyen tanács nem elég jó neked.

Hát legyen 10 féle menü, amiből választhatnak és foglaljatok mindenkinek szállodában szobát, azoknak pedig, akik nem maradnak éjszakára, fizessetek taxit. Így garantáltan elégedettek lesznek - úgyis valami ilyen választ vársz.

aug. 28. 14:55
 23/54 A kérdező kommentje:

Hát nézd, NEKEM aztán jó lenne az is, hogy ketten aláírjuk a cuccost a hivatalban aztán hazamegyünk... nekem nincsenek nagy igényeim. Azt viszont nem gondolom, hogy az én hibám, hogy 10-15 rokonunk között (akik 12 és 80 év között vannak, két külön családból, más-más szokásokkal) nagyon eltérő igényűek vannak. :(

Ráadásul sose szerveztem hasonlót, a szüleink egyszer már találkoztak egymással, de soha nem volt hasonló "mindenki eljön" kaliberű esemény, fogalmam sincs hogy kellene megoldani ezeket, tanácstalan vagyok. Szeretném, ha a meghívottaknak nem egy kibírni való feladat lenne a nap. Ha könnyű lenne szervezni, nem írtam volna ki a kérdést.

Fent amúgy a leírásban már írtam, hogy nem tudunk egy vagyont erre szánni. (Plusz az előző kommentemben írtam, hogy a szállás nem is lenne megoldás, mert van a rokonságban aki nem hajlandó szálláson aludni.) Amúgy azt se tudom, hol van szálloda errefele, egy bowling pályát ismerek, aminek van egy panziója is. Vidéken élünk, nem nagyvárosban.

aug. 28. 15:07
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nem a te hibád. Így nem is tudsz egyszerre 5 féle igénynek megfelelni.

Nem azért, mert még nem szerveztél ilyet, hanem mert nem lehet szombat 2-kor 5 óra meg este 8 is mert ki mikor érzi jól magát. Ez van. Attól még, hogy Manyika néni 6-kor szokta megenni az almáját és aznap nem fogja, attól még ő jól fogja érezni magát és nem "kibírja". Nincs olyan, hogy mindenkinek jó, mert sem térben, sem időben nem megvalósítható.

aug. 28. 15:13
 25/54 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Felnőtt emberek lesznek jelen vagy kisbabák egytől-egyig?

Ha felnőttek, akkor nappal ott tudnak lenni és még jól is érzik magukat, főleg, ha kedvelnek titeket. Ez inkább csak a te fejedben létezik ez a probléma, hogy akkor kell tartani, amikor ők szoktak vacsorázni. Ha ebédet tartasz, azt azért mindenki kb. délben szokta elfogyasztani.

Ennyi problémázást 15 vendéges esküvőnél még nem láttam.

aug. 28. 15:43
 26/54 anonim ***** válasza:
100%
50 fős esküvőnk és lagzink volt, korai, péntek délután fél 2-es időpontban. Fél 4-kor kb ettünk, fél 5-kor már táncoltunk. Este 8 körül jött az "éjféli" töltött káposzta". Senkinek nem volt kifogása. Idősek és sok kisgyerekes család miatt nem éjszakai lagzit szerveztünk, hanem olyat, ahonnan az utsó vendég este 11-kor ment haza.
aug. 28. 15:47
 27/54 A kérdező kommentje:

Nem csak a fejemben létező probléma, nemrég volt nálunk egy családi összejövetel, 6-kor vacsoráztunk, nagyimék utána sokáig emlegették, hogy nagyon rossz volt olyan későn, aludni se bírtak utána... (mi többiek meg este 10-kor már nyitogattuk a hűtőt, mert addigra újra megéheztünk, nekünk ez kb uzsonna volt :D ) Több évtized megszokását nem könnyű levetkőzni...

Párom papája meg cukros, ő abszolút fix időpontokban eszik.

Egyre inkább hajlok egyébként az ebéd felé amúgy, mondjuk ott is van egy 3-4 óra különbség abban hogy ki mikor szokott...

De még ha azt is mondjuk hogy oké, legyen pontban délben aztán majd igazodik mindenki, helyszínre továbbra se nagyon van tippem, olyan nagyon más kajákat szeretünk...

Ja, azt eddig nem is említettem, hogy vannak változatos ételallergiák/intoleranciák a társaságban, viszont olyanok is vannak, akik nem hajlandók bármi"mentes" ételt enni, így olyan hely kell ahol van cukormentes, tejmentes, stb stb koszt ÉS emellett van "normál" is.

"Ennyi problémázást 15 vendéges esküvőnél még nem láttam."

Én is azt hittem eleinte hogy tök könnyű lesz, hát csak beülünk enni valahova. Aztán belegondoltam.

(És a fentiek csak a helyszínnel és időponttal kapcsolatos gondok, még rengeteg aggodalmam van, kezdve azzal hogy van olyan idős hozzátartozó aki alig hall (készülékkel is) és nagyon nehéz kommunikálni vele, van olyan a társaságban aki naaaagyoooon finnyás, és ha nem felel meg az étel az elvárásainak akkor jelenetet rendez, satöbbi satöbbi. Eleve fogalmam sincs a két rokonság miről fog beszélgetni egymással például. Szóval a leírásban csak egy része van az aggodalmaimnak.)

Azt hittem könnyebb összeszervezni, másoknak sokkal több vendéggel és nagyobb ünnepséggel is sikerül. :(

aug. 28. 16:20
 28/54 anonim ***** válasza:
78%

Olyan rokont, aki bármi miatt is jelenetet fog rendezni a TI NAGY NAPOTOKON, mert ennyire nem tud rátok tekintettel lenni, azt nem kell meghívni. Akkor se ha a szomszéd Marika néni legjobb barátnője, Gizike néni és nagyon megsértődik. Saját érdeketekben.

Amúgy már kezdem azt érezni, hogy troll vagy. Ennyi probléma egy 100 fős lagzin sincs. Mondom, nálunk az 50 fővel semmi gond a világon nem volt. HOzzáteszem, a férjem bátyját nem hívtuk meg, mert piál és ha iszik, agresszív, bunkó. Nem szerettük volna, ha arról lesz emlékezetes az esküvőnk, hogy a vőlegény bátyja beesett a pultba / megverte a feleségét / belekötött a tanúba / inzultálta a nőket. Problem solved.

aug. 28. 16:24
 29/54 A kérdező kommentje:

De szeretnénk meghívni a közeli családtagokat, akkor is ha vannak rossz tulajdonságaik/szokásaik, mert a családtagjaink és szeretjük őket. Nem szomszédokról beszélek, a meghívottak mind szülők, testvér (plusz sógor), nagyszülők, illetve egy nagynéni. Csak a legközelebbi rokonok, akikkel szoros és jó kapcsolatban vagyunk.

Miért lennék troll? Örülök, hogy másnak 100 fős lagzin sincs gondja, ötletem sincs hogy ezt hogy csinálja az illető. Gondolom, a 100 főből több a távolabbi ismerős, akire könnyebb azt mondani hogy igazodjon vagy maradjon otthon. De mi szeretnénk ha a legközelebbi családtagjaink velünk lennének.

(Amúgy a "jelenetet rendez"-nél ne arra gondolj, hogy magánkívül ordít vagy verekszik vagy bármi ilyesmi, lehet félreérthető voltam.)

aug. 28. 16:34
 30/54 anonim ***** válasza:
75%

Laktózérzékeny vagyok én is, létezik laktáz enzim a gyógyszertárban, vény nélküli, ebből kell bevenni és bármilyen tejterméket megehetek, szóval ez is csak egy kitalált hiszti. Nem kell laktózmentes legyen a kaja. A cukorbeteg meg ne egyen tortát!

Továbbra is azt mondom, hogy te bonyolítod túl azt, ami igazából egyszerű.

aug. 28. 16:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!