Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy érdemes helyszínt választ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy érdemes helyszínt választani esküvő utáni vacsorához?

Figyelt kérdés

"Mini" esküvőben gondolkozunk, a terv a szertartás után egy kis vacsora a szűk családdal, maximum 15 fő (velünk együtt). Azt hittem így alig kell majd szervezni, de aztán jobban belegondoltam...

Fogalmam sincs, eleve hogy kéne helyszínt keresni...

1. A családjaink kicsit messzebb laknak egymástól, kb 2 óra autóval, szóval valakinek biztosan kellene utaznia. Kézenfekvő lenne félúton keresni valamit, de a két település között nem tudom hogy egyáltalán lenne étterem, nem hogy még jó-e, ha van... Szóval egyik család lakhelyének a környéke jöhet szóba leginkább, de mindkét oldalról hívnánk idős nagyszülőket, akik már nem szívesen utaznak sokat.

2. Másrészt tök jó lenne koccintani a családdal, de akkor nyilván az autós hazajutás kiesett.. nekem természetes, hogy mi gondoskodnánk a költségekről, köztük a taxiról is, de őszintén szólva azt nem szeretném ha egy vagyon lenne, elég drágán dolgoznak... szóval messzire nem mennék emiatt se. (Ezt egyébként hogy szokták megoldani? Már a helyszínre is taxival jutnának a vendégek? Vagy másnap taxiznak vissza az autóért?) Szóval nekem az se tiszta még, hogy melyik településre kellene szerveznünk az egészet...

3. Eleve nem vagyunk nagy étterembe járók, vagyis alapvetően nem szeretünk étterembe járni a párommal. Hogy lehet eldönteni, hogy melyik hely lenne "jó" erre a célra? Persze tudom, netes értékelések, de volt már nagyon rossz élményem felpontozott helyen, nem is egyszer. Honnan tudjuk, melyik lesz tényleg jó?

4. Nagyszülők leginkább a hagyományos magyaros ételek rajongói, mi viszont teljesen más jellegű ételeket szeretünk, ezt hogy lehet összehozni? A vacsora időpontja is kérdés számomra, nagyimék délután 5 körül vacsoráznak, mi jóval később szoktunk, nem tudom erre mi a jó kompromisszum. Anyakönyvvezetőnél még időpontunk nincs, de ha délelőttre vagy kora délutánra kapunk, akkor mit csináljunk vacsoráig? (ha délelőttre kapunk akkor mondjuk vacsora helyett lehet ebéd, de ha pl. délután 1-re megyünk, akkor nincs ötletem)

Bocsi ha ezek buta kérdések, nem sok esküvőn voltam életemben így fogalmam sincs mit hogyan szoktak, hogyan praktikus megoldani.

Szóval hogyan érdemes helyszínt (települést és konkrét éttermet) választani, hogy mindenkinek jó legyen?

aug. 27. 15:36
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
100%

Mi abban a városban házasodtunk, ahol a párommal éltünk. Ott kerestünk egy szimpatikus éttermet, ahol a szertartás után ebédeltünk.

Rokonok szintén messze. Beültek a kocsiba és eljöttek, a végén hazamentek.

Koccintani alkoholmentes pezsgővel is lehet, annak aki vezet.

aug. 27. 15:47
 2/54 anonim ***** válasza:
100%

Éttermet valamelyikőtök településén kell keresni.

Egy légkondicionált autóban, szükség szerinti megállásokkal két óra utazás nem vészes egy idős embernek sem. Aki ezt nem bírja, az nem tud ott lenni, ezt kár tovább ragozni.

Étteremnél soha nem hagyatkoznék a netes értékelésekre. Amelyikőtök lakóhelyén kerestek, ott a szüleitek biztos tudnak ajánlani megfelelőt, ha még ti tapasztalatlanok vagytok is. Csak a gyakorin szégyen a szülők tanácsát elfogadni, a valóságban nem.

Milyen lakodalmat akartok? 15 fővel gondolom nem hajnalig tartó táncolós lakodalmat. Ha csak egy éttermi vacsora lesz, akkor simán nem iszik, aki vezet. Alkoholmentes pezsgővel valóban mindenki tud koccintani, és ez nem ugyanaz, mint a kölyökpezsgő. Taxit semmiképp se kérjetek. Annak inkább van értelme, ha egy 8-9 személyes kisbuszt kibéreltek, és a másik városban lakók kb. bele is férnek. Az még B kat. jogsival vezethető. Ezt még érdemes lenne végiggondolni, mert akkor csak egyetlen embernek nem szabad innia, vagy erre megkértek esetleg egy külső embert, nyilván töredék összegért, mint amit egy taxis kérne.

aug. 27. 15:59
 3/54 anonim ***** válasza:
85%
Időpontot meg tudtok választani, hogy hány órakor szeretnétek az anyakönyvvezetőhöz menni. Nem lesz óránként betáblázva.
aug. 27. 16:00
 4/54 A kérdező kommentje:

Mi egy faluban élünk, itt csak egy kis étterem van, oda nem mennék, egyszer voltunk ott, elég rossz a kajájuk (és nem csak szerintem, párom rokonságában nemrég volt oda szervezve egy közöd ebéd, senkinek nem jött be igazán). A legközelebbi városban csak egy helyet szerettünk, de az egy kis burgeres volt, ami meg is szűnt azóta. :(

Lehetni lehet, de mi szeretnénk "igazi" pezsgőt inni, vagy mást amit megkívánunk. Az ilyen mentes pezsgők elég rosszak szerintem. :D

aug. 27. 16:01
 5/54 A kérdező kommentje:

Az én szüleim egyetlen éttermet szeretnek a környékükön, de az külföldi konyha, a nagyszülők miatt nem jó. Párom szülei nem igazán járnak étterembe a környéken, csak ha elutaznak valahova.

Nem lakodalom, csak vacsi, beszélgetés, aztán mindenki hazamegy. Szóval nagy ivászat nem lesz, de szeretnénk meginni 1-2 pohár valamit...

aug. 27. 16:05
 6/54 anonim ***** válasza:
100%
Titeket vigyen valaki autóval a választott helyszínre, így ti tudtok pezsgőzni. Mégis csak ti vagytok az ifjú pár, a fő attrakció. A többiek majd megoldják, hogy ki tud inni és ki nem.
 7/54 A kérdező kommentje:

Ezt jó tudni, és remélem valóban így lesz, köszi!

8/54 anonim ***** válasza:
54%

Ott legyen a vacsora, ahol éltek. Könnyebb szervezni és nem kell mindenkinek utazni.

2 óra autóút nem olyan nagy távolság. Haza tudnak menni. Legfeljebb valaki nem iszik. KOccintani tudsz, egy pohárka pezsgő vacsora előtt még megiható, hajnalra kimegy, és lehet gyerek pezsgő is. (Én pl. az utolsó két esküvőn, ahol voltam, semmit nem ittam).

Szállást kizárólag 70 felettieknek (nagyszülők) bérelnék, ha nem tudnak kivel hazamenni és nem akartok sokat költeni.

Értékelések alapján vállasszatok ki pár éttermet és járjátok körbe, egyetek valamit, de ne mondjátok meg előre, hogy ez egy "próba evés".

Nem írtad, hány féle kaját akartok, de legyen valami hagyományos is, és a többi olyan, amit ti szeretnétek.

A vacsora ne legyen korán csak azért, mert vannak, akik már 5-kor vacsoráznak, de legyen némi rágcsálni való, szendvics, pogácsa, ha meg ebben az időpontban valami program van, legyen kéznél legalább valami keksz, nehogy leessen a nagyszülők vércukra.

aug. 27. 16:06
 9/54 A kérdező kommentje:

Ahol mi élünk, ott nincs jó étterem sajnos, ahova szívesen mennénk :(

Nem tervezünk hajnalig maradni, hogy "kimenjen". :D (Igazából ez is egy probléma, csak fent elfelejtettem, nagyszüleim ilyen este 7-8 körül "lövik a pizsit", szóval őket akkor már haza kellene fuvarozni valakinek.)

"Nem írtad, hány féle kaját akartok, de legyen valami hagyományos is, és a többi olyan, amit ti szeretnétek."

Hát, én még nem sok olyan éttermet láttam, ahol volt is-is. A legtöbb amit ismerek, vagy ez a hagyományosabb "csárda" vonal magyaros klasszikus ízekkel, vagy valami külföldi konyha, és egyikben se láttam még másik típusú fogást.

Igazából a legjobb lenne valami "házibuli" jelleg inkább, de a lakásunkban maximum élével ácsorogva férnénk el ennyien.... vagy egy kertiparti, csak nincs erre alkalmas kertünk. Ha tudnánk, otthon oldanánk meg a fogadást legszívesebben, könnyebb lenne különböző stílusú ételekkel készülni.

aug. 27. 16:30
 10/54 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kis létszámmal inkább ünnepi ebédet tartanék. 11-kor lenne az esküvő és kb. délben az ebéd.

Nem bonyolult ez annyira, mint gondolod. Eleve nem minden ember fogyaszt alkoholt. Másrészt tényleg az lesz, ahogyan más is írta, hogy aki vezet, az nem iszik majd.

A közeletekben lévő városban én kipróbálnék 3-4 éttermet. Írtad, hogy nem szoktatok étterembe menni a pároddal, hát most érdemes lenne, hogy ne látatlanba foglaljatok.

aug. 28. 10:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!