Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/134 anonim ***** válasza:
84%
Nalátod kislány. Kérd ki drága szüleid tanácsát!
2023. jún. 3. 15:17
 62/134 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező! Most minden vicc meg vérszìvás nélkül. Felvázoltad a hogy 20 éves, ha tetszik ha nem gyerekek vagytok, 8 éve együtt és 15 milliókról beszélsz esküvőre. Én még eltartom magam de az hogy a szeretteimel mi lessz jövőre fogalmam sincs (úgy hogy a többségnek még nálam is sokkal rosszabb a helyzete). Csak kérdem. És tényleg nem rossz indulatbòl. Ha ennyire semmit nem értesz a világbòl hova meg minek neked lakodalom?
2023. jún. 3. 15:21
 63/134 anonim ***** válasza:
27%
Ezek a válaszok ékes példái annak, hogy mi a bajom az emberiséggel.
2023. jún. 3. 15:21
 64/134 anonim ***** válasza:
34%
#63: ...szóval mert Nekik van pénzük, ezért nem értenek a világból semmit? Nem lehet, hogy pont azért van pénzük mert értenek belőle azért valamit és Neked azért nincs mert Te nem értesz belőle túl sokat?
2023. jún. 3. 15:22
 65/134 anonim ***** válasza:
5%
65# Nem.
2023. jún. 3. 15:27
 66/134 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy van egy barátom, huszonhárom éves (szóval kb. a kérdező korosztálya) és csak az autójára több mint egymilliót költ havonta. Van egy másik barátom, amiről én tudok, az a vagyona négymilliárd forint, a harmadik barátomnak többtízmillió forintja van karórákban (közben mondjuk egy Suzukival jár) és lehetne ezeket napestig sorolni. Nem olyan nagyon furcsa, ha valakinek középkorú szülőként nem gond kifizetni tíz-tizenötmillió forintot. Persze onnan nézve, ahol a napi megélhetésért küzdesz, ezek elképesztő számok, de nem irigykedni kell, hanem kitalálni Neked miből lesz több, ha többre vágysz. Én is voltam mélyen, válás után, nulla forinttal a zsebemben, havi fix negyedmillió kiadással és adósságok tömkellegével, de három év alatt rendbetettem az anyagi helyzetemet és innentől megint elkezdek építkezni. Nem sírni, meg irigykedni kell hanem tenni azért, hogy jobb legyen! :)
2023. jún. 3. 15:28
 67/134 A kérdező kommentje:

"Az azt jelenti, hogy 13 évesen a te kezedben fsz volt már Barbie baba helyett?"

Igazából, ha itt egyeseknek azt jelenti a párkapcsolat, hogy "f.sz lehet a kezében", nem is értem, hogy várhattam itt segítséget. Kíváncsiságból feltettem egy kérdést, de valahogy a társadalom alját szólítottam meg, úgy látom.

2023. jún. 3. 15:29
 68/134 anonim ***** válasza:
18%
65# Marie Antoinette. Remélem érted.
2023. jún. 3. 15:31
 69/134 anonim ***** válasza:
20%
Kérdező! Ha a paraszt nem $zarik az ùr nem zabál!🤣
2023. jún. 3. 15:34
 70/134 anonim ***** válasza:
19%
Látjátok, ezért nem lesztek Ti soha olyan szülők mint amilyenek a kérdezőé: mert abban lelitek az örömötöket, hogy lepontozzátok azokat a válaszokat amelyek arra világítanak rá, hogy nem mindenki csóró senki és nem feltétlen lesz attól valaki rossz ember, hogy nem az. Ezt irigységnek hívják és ebből Ti sosem fogtok kigyógyulni.
2023. jún. 3. 15:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!