Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?
Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...
2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.
Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.
Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?
Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D
Gugli, itt egyedül te provokálsz.
Eddig azon lovagoltál, hogy nem dolgozom. Leírtam, hogy de, igenis dolgozom. Utána meg azon, hogy akkor miért nincs pénzem... Írtam erre is, hogy van, így most más miatt kell kötekedni.
Zenekaron kívül mindent meg lehet oldani szerintem, ha egy család összetartó és ügyes barátaid vannak azok közül akiket meghívnál. De ha csak három ember tud zenélni akkor az már PIPA.
Fotós. Már rengetegen fotóznak hobbiból vagy éppen tanulják, és nem is akárhogy! Kérd meg azt akinek van gépe, hogy adja ezt nász ajándékba, hogy fotóz.
Kaja. Körülbelül 5 fő simán meg tud főzni előző nap egy szakács segítségével, akár 50 -100 emberre is. Süti is lehet így. De ha az nagy falat akkor rendelés.
Szállás. Hát az nehezebb ügy, de ha van olyan rokon vagy barát aki vállal pár főt, már az is segítség.
Dekor. Azt is meg lehet csinálni, ha ügyes vagy, vagy a barátaid ügyesek.
Nekem elég nagy baráti köröm van, és ezt ha hiszed ha nem oldottunk így meg esküvőt.
Igazából nálunk csak a helyet kellett bérelni, és a kaját rendelni, minden mást mi magunk csináltuk. Zene, fotós. És nagyon szép volt!
És ezek az emberek ezt adják ajándékba, nem pénzt és a századik étkészlet vagy egyéb dolgot.
Én is ilyen esküvőt szeretnék!
8 éve együtt vagyunk, úgy gondolom, kevés meglepetés érhetne a vőlegényemmel kapcsolatban. De persze, mindig van új a nap alatt. Viszont úgy gondolom, ilyesmit írni egy jegyespárnak nettó bunkóság!
A meghívottakat nem szeretnénk befogni semmilyen munkára. Volt már részünk ilyen "majd mi magunk megszervezzük, megoldjuk ügyesen" dologban, hááát, sosem úgy sült el, mint ahogy azt a szervezők kigondolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!