Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
 91/134 anonim ***** válasza:
100%
Nem, itt a kérdés az, hogy "Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?".
2023. jún. 3. 16:55
 92/134 anonim ***** válasza:
80%
nem, ez ma már abszolút nem divat a válasz, és nem gyerekek szoktak házasodni hanem felnőtt emberek, felnőtt hozzáállással mert később sem lesz másképp, sem egyszerűbb az élet
2023. jún. 3. 17:14
 93/134 anonim ***** válasza:
18%

#77! Pont erről van szó. Aki azt szokta meg, hogy a szülei mindent a segge alá tolnak, az soha a büdös életben nem kérdezné meg, hogy szokás-e a szülőknek fizetni az esküvőt, mivel neki az a normális, hogy mindent anya fizet. A kérdés egy álmodozó tinilány kamuja.

Amúgy meg biztos van olyan, aki a gyerekszerelemmel marad. Én több tízezer embert ismerek annyira, hogy tudok/tudtam a magánéleti státuszáról. Abból egy pár van, akik nyolcadik végén jöttek össze. Most nem tudom, együtt vannak-e még, mert nem tartjuk a kapcsolatot, de azt tudom, hogy 3x évesen még együtt voltak és addigra 2 gyerekük volt. De nekik is volt 15 éves és 3x éves koruk között pár év szünet. Itt az oldalon érdekes, minden 2.embernél ez van.

2023. jún. 3. 17:21
 94/134 anonim ***** válasza:
87%
21 éves vagy, kaptál lakást, ugyan dolgozol de nem vagy öneltartó, a szüleid adnak pénzt. Ilyen esetben nem lenne pofám még esküvősdire is penzt kérni, meg az értelmét sem látom. Családot nem akartok, azért van kenyelmes életetek mert a szülők most is segítenek. Félig meddig gyereksorban vagy. Előbb önállónak kéne lenni.
2023. jún. 3. 17:59
 95/134 anonim ***** válasza:
69%

de nem érti, most jön az hogy ő diákmunkázott 😁😅

nem is érti a problémát, ez a gond igazán

2023. jún. 3. 18:09
 96/134 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk biztos nem :D

Barátnőm exe egy szerb faluban nőtt fel, ahol az a szokás, hogy a szülők fizetik a lagzit és mindenkit meg kell hívni, a szomszédot, a boltost, a pap is megy rázni. Majd ezt beközölte a pesti barátnőm nem túl jól kereső anyjának az első találkozásukon, hogy ez így lesz, neki kell majd a felét fizetni :D

Mi amúgy sajnos pont azért két évvel később házasodunk, mert lagzit szeretnénk, arra meg még nincs pénzünk.

2023. jún. 3. 18:10
 97/134 anonim ***** válasza:
87%
Na ez is jól kezdődik. Nem vagy felnőtt, ne játssz esküvősdit anyuciék pénzén, mert csak kidobott pénz. Amúgy az megvan ugye, hogy két tanú elég és az aláírások, hogy technikailag házasok legyetek? Mármint ha a házasság a fontos, nem a bulika. Aztán majd buliztok a saját pénzeteken, ha lesz, vagy nem, ha nem lesz. Pofámról a bőr lesült volna. A mi családunk kapott egy időpontot meg egy helyszínt, aztán annyi. Mindent ketten szerveztünk, intéztünk és ketten is fizettük. Igaz, mi akkor már felnőttek voltunk.
2023. jún. 3. 18:45
 98/134 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyire divat manapság, tehetősebb családban esetleg. Nekünk megmondták anno a szüleink, hogy úgy gondolkodjunk esküvőben, hogy ők anyagialg nem tudják finanszírozni. Besegítettek persze, anyagialg és a szervezésben is, de a nagy részét magunknak kellett állni. Nem is volt ezzel semmi gond.
2023. jún. 3. 19:01
 99/134 anonim ***** válasza:
27%
Reagálnék arra a kommentre, ami szerint azok nem adnak, akiknek nincs. Én átlagon messze felüli anyagi helyzetben nőttem fel, soha nem hallottam, hogy soha. A nagyszüleim, dédstüleim is tehetősek voltak, nem tudta a család, mi a nincs. A szüleim esküvőjét, házát a nagyszüleim fizették. Én meg azt mondtam, hogy nem, kösz. Egyetem alatt is eltartottam magam (kiemelkedő tanulmányi eredmények miatt ösztöndíjak), azóta se kaptam egy fityinget se. Azon kívül, ha meglátogattam a szüleimet és ott ettem, nem költöttek rám. 8 évig albérleteztünk a férjemmel, mire lett lakás. Az esküvőnket is magunk fizettük. Szüleim a mai napig nem értik, miért nem hagytuk/hagyjuk, hogy támogassanak. Én meg azt nem értem, mi a faxért kéne FELNŐTT embereket támogatni. Ha felnőtt vagyok, akkor eltartom magam, mindent én fizetek. Egyszerűen nem értem, mit akarnék anyáméktól. Nem tudom felfogni.
2023. jún. 3. 19:03
 100/134 anonim ***** válasza:
81%
101-es vagyok. Amúgy meg mi értelme a kérdésnek? 21 évesen esküvő, komolyan? Mert hogy ti 8 éve együtt vagytok. Ez komoly? Általános isi óta? És hány napja vagytok együtt úgy, hogy nem anyu rak alátok valamit? A pénzből, amit közösen kerestek hány napja oldjátok meg közösen az életeteket? Csillagom, 21 évesen, nem önellátóként, egyetemistaként te mit akarsz házasodni? Minek? Amúgy meg kérdezd meg anyut, perkál-e, biztos kifizeti, ha szépen megkéred. Vicc az egész.
2023. jún. 3. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!