Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
 111/134 anonim ***** válasza:
79%
Na akkor lakáska mellett lesz esküvő is, gratulálok! Élvezzétek tovább a gondtalan életet, nehogy valamit is összegyűjtsétek magatoktól.
2023. jún. 4. 15:02
 112/134 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen! :)
2023. jún. 4. 15:05
 113/134 anonim ***** válasza:
63%
Sebaj, anyuci majd az ügyvédet is fizeti. Sok boldogságot. Ügyes kamu volt!
2023. jún. 4. 16:59
 114/134 anonim ***** válasza:
37%

Csak tudnám miért vagytok ilyen parasztok :D

Én 28 éves vagyok, másfél éve van párkapcsolatom. Hát megmondom őszintén, szívesen ismertem volna őt már korábban és boldog lettem volna, ha 21 évesen menyasszony lettem volna és mondjuk mint a kérdező tervezi 24 évesen megházasodni. Gyerekeink is biztos lennének már. Nekem pl ez egy álmom volt, hogy fiatalon házasodom, fiatalon leszek anyuka. Nem jött össze. 30 elmúlok, mire házas leszek és gyerekeim lesznek. Nem késő ez sem, sőt, teljesen normális. De ideálisabb lett volna előbb. Nekem. Nektek nem. Ti úgy gondoljátok, éretlenek voltatok a házasodáshoz ilyen fiatalon. A kérdező nem. Nem tudom, mi verte ki nalatok ennyire a biztosítékot. Nekem nem adnak szüleim egy forintot sem semmire, ajándékot persze kapok szülinapra, karácsonyra, de örülnék, ha legalább egy kicsit támogatnának, pedig tudnának, csak nek akarnak. Mégsem verem le a kérdezőn...

2023. jún. 4. 17:39
 115/134 A kérdező kommentje:
A pénz. Látod, az egyik válaszoló le is írta, hogy ő az összes "ilyet" rugdosni fogja, mert neki sz_r az élete.
2023. jún. 4. 17:55
 116/134 anonim ***** válasza:
66%
Őszintén? Mindenki szembejön az autópályán? Nagyjából mindenki leírta, mi a probléma: A házasság önálló, önellátó felnőtt embereknek való, másképp nincs értelme. Huszonévesen, anyuci pénzén a tiniszerelemmel héderezve, nulla problémával egyetemistaként ők mindebből sajnos nem tudnak felmutatni semmit. Fingjuk sincs egymásról, az életről és nagyjából semmiről. Ezért lesz úgy ahogy van az egész röhejes. Nem irigy itt senki semmire, csak így 21 felett, saját keresettel és felnőtt élettel a legtöbb ember egyszerűen nem tudja komolyan venni. Páran jószándékúan figyelmeztettèk a kislányt, hogy nagy bukta lesz belőle, de hát biztosan mind irigyek. Naná. Néhányan felvetették, hogy kamu. Szerintem arra gondolhattak, hogy ha olyan jól menne nekik és annyira a seggük alá lenne tolva minden, ahogy itt sugallja a kislány, ez e kérdés fel se merül. Plàne nem a gyakorin. Őszintén, mennyire életszerű ez? Elkényeztetett gazdag kölyök kiírja a gyakorin, kérjen-e pénzt anyutól a legújabb hóbortjára, ami épp az esküvő? Ja, hogyne. Plusz a hülye duma, hogy a pénzre irigyek. Irigyek a szart. Néhányan leírták, hogy őket nem tudták támogatni, jó lett volna ha tudják, de az semmilyen módon nem függ össze azzal, hogy a kérdező (ha nem kamu) hülyeséget csinál. Ld.korábbiak.Egyetlen rossz szándékú komment sincs. Le se szarja senki az állítólagos pénzüket (ez mindenkinek relatív, plusz mindenki azt mond, amit akar), csak segíteni akarnak a hülyegyereknek, aki felnőtteset játszik. Biztos irigyek, ja. Pár ember azért kifejtette, hogy nincs rászorulva (vagy igaz, vagy nem), de semmi összefüggés a kérdező és az ő anyagi helyzetük között. De hát, ahogy mások rávilágítottak, majd az idő eldönti. Két év múlva meglátjuk, ha még együtt lesznek. Így már világos, kedves másik hatalmas élettapasztalatú, hősszerelmes huszonéves?
2023. jún. 4. 18:27
 117/134 anonim ***** válasza:
91%
114, szerintem a válaszolók zöme nem a fiatalságukon akadt ki, hanem azon hogy felnőttesdit játszanak, de teljesen önállóak egy hónapot se voltak, és még az esküvőt is a szülökkel fizettetnék.
2023. jún. 4. 18:37
 118/134 anonim ***** válasza:
39%
Mé' nem mennek el kapálni?! Harminc év a gyárban, az a munka! Szégyellem magam helyettetek is, hogy itt hisztiztek mert másnak van és a más támogatja belőle a gyerekét. Dolgozz inkább azon, hogy Neked is legyen ahelyett, hogy itt irigykedsz, hitetlenkedsz, hisztizel!
2023. jún. 4. 19:15
 119/134 anonim ***** válasza:
81%

Én voltam az egyik legnagyobb szájú itt. Nekem is van, csak a hülyeséget nem bírom.

Ha van ha nincs, ilyenkor házasodni főleg azért mert nemhogy mást de még a világot se ismerték meg, az életet, hülyeség. Egyszerűen ostobaság.

De oké legyünk mi a hülyék, de akkor miért irja ki ide ?! Mi életszerű ezen ?! Semmi. Egy idiota trollkérdés ez semmi több.

2023. jún. 4. 20:50
 120/134 anonim ***** válasza:
26%
Feltett egy értelmes kérdést, kíváncsi volt, hogyan szokás. Az az életszerű ezen, hogy egyáltalán nincs ezzel képben, mert nincs testvére vagy rokona, vagy barátja aki mostanában házasodott és kíváncsi volt másoknál, hogy volt, hogyan szokás. Sajnálom, hogy ezt nem sikerült megérteni. Szerintem meg az az ostobaság, hogy úgy mértek emberi kapcsolatokat és állítjátok biztosra azok kimenetelét, hogy sem a kérdezőt, sem a vőlegényét, sem pedig a körülményeiket nem ismeritek igazán. Simán lehet, hogy vallásos közegből jön, ahol korán szoktak házasodni, gyereket vállalni és nem is opció számukra a válás, meg még ezer más dolog lehet a háttérben amiről nem tudtok. Az az ostobaság, hogy habzó szájjal hisztiztek, ahelyett, hogy megválaszolnátok a kérdést. Nem párkapcsolati tanácsokat kért, nem várta, hogy megmondjátok neki, hogy szerintetek életszerű-e a helyzete, vagy, hogy elhiszitek-e, hogy milyen anyagi helyzetben van a családja, vagy maga a kérdező.
2023. jún. 4. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!