Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/134 anonim ***** válasza:
27%
#40: Rendesen fáj az irigység. Ezért tart itt ez a társadalom.
2023. jún. 3. 14:49
 42/134 anonim ***** válasza:
96%

39!

200 esküvőt láttál. Oké.

És honnan a búbánatból tudod, hogy ezek után kik hogyan élnek?!

Mindenkinek nyomonköveted az életét? Hihető... ja nem.

2023. jún. 3. 14:49
 43/134 A kérdező kommentje:
Kicsit szerintem elkanyarodtál a témától, 'kedves' 43. válaszoló.
2023. jún. 3. 14:51
 44/134 anonim ***** válasza:
32%
#43: Képzeld, a többséggel baráti a kapcsolatom, van akit távolról, a közösségi médiából tudok csak követni, de sokakkal összejárunk, programokat csinálunk, napi szinten beszélünk, jóban vagyunk. Én az emberi oldaláról közelítek az esküvőkhöz és ez jellemzően megteszi a hatását, nagyon kevés olyan volt párosom van akikkel nem beszélek legalább néhány havonta egy hosszabbat.
2023. jún. 3. 14:52
 45/134 anonim ***** válasza:
81%

Irigy a fene. Hát ráadásul mindketten első párocskájuk egymásnak?! Ugyan már gyerekek. Ezt ti sem gondoltátok komolyan… nevetnem kell :D

Tegyünk hozzá a képlethez rögtön kég egy 2 gyerekes csokot legalább meg egy babavárót és kész is teljes kép

2023. jún. 3. 14:52
 46/134 A kérdező kommentje:

Minek kéne CSOK, vagy bármilyen hitel, mikor kettőnknek két lakása van?

Ne a saját közegedből indulj ki!

2023. jún. 3. 14:53
 47/134 A kérdező kommentje:
Cigányok, neresek, négerek, kommunisták, minden egyben!
2023. jún. 3. 14:54
 48/134 anonim ***** válasza:
88%
Ha van saját lakás akkor saját tőke is van. Ezek szerint nektek nincs, hanem az anyuciék lakása :).
2023. jún. 3. 14:55
 49/134 anonim ***** válasza:
90%

Ez abszolút családfüggő. Ha vagy olyan viszonyban a szüleiddel, hogy erre rákérdezz, akkor az a legtisztább, ha nem, akkor pedig olyan költségvetésben gondolkodjatok, amit külső segítség nélkül is ki tudtok gazdálkodni. Ezek után ha felajánlják, hogy részben vagy egészben fizetik, akkor annyival is beljebb vagytok, ha nem, akkor meg nem.

Két megjegyzés: egyrészt a legtöbb esküvői szolgáltató manapság csak előleget kér előre, és csak utólag kell rendezni a számlát - ők is tudják, hogy akkor egyszerűbb kifizetni, ha végigbontogattátok a borítékokat. Másrészt ha kötve van a kezetek, azért sok mindent meg lehet olcsón is csinálni. Nyilván nem csak az a lehetőség, hogy két tanúval elintézitek, aztán egy sajtburesz a McDrive-ban. De pl. nálunk a feleségem nem bérelte a menyasszonyi ruhát sokszázezerért, hanem használtan vett egyet, azt magára varratta, majd az esküvő után eladta ugyanannyiért, szintén használtan, gyakorlatilag csak pár ezer forintba került az egész. Ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal meglepően rentábilisra lehet kihozni egy nagyobb lagzit is.

2023. jún. 3. 14:56
 50/134 anonim ***** válasza:
95%

Nalunk azert be szoktak szallmi a szulok. Egyik baratnomnel teljesen a csalad allta, a masiknal felig. Nalunk anyam max a ruhamat tudna allni, a parom szulei meg az o csaladjuk reszet.

Es ne vedd sertesnek amit mondok, de szerintem 15 misi baromira sok, foleg, hogy nincs is ra penzetek. En most voltam Pest megyeben egy boraszaton tartott 90 fos eskuvon, ami 4,5 misi volt, fizetett taxival. Tavaly egy kulak ismerosom tartott kb 100 fos eskuvot, vendegeknek hotellal egyutt nem volt 7 misi.

Szerintem is elrugaszkodott elkepzeleseitek vannak, meg nem tudom, igazabol ha meg kanyarban sincs az eskuvo, akkor a lanykeres is olyan tingli-tangli, nem komolyan veheto dolog.

2023. jún. 3. 14:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!