Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/134 anonim ***** válasza:
89%

én csak azt nem értem hogy 22 évesen ezt el kell magyarázni?

ha kell valami nem mástól kell várni hanem ki kell gazdálkodni, mi lesz a következő? mindenki szálljon be a lakásváráslásba is mert te fiatal vagy? :D

2023. jún. 3. 14:07
 12/134 A kérdező kommentje:

Mivel 21 éves vagyok, aki még egyetemre jár?

Elvagyunk egy jó életszínvonalon, jut szórakozásra, hobbikra, utazásokra is. De azért alsóhangon 15 milliónk feleslegesen hirtelen nekünk sincsen.

2023. jún. 3. 14:07
 13/134 anonim ***** válasza:
89%
akkor nem kell esküvő, akkor legyen esküvő ha már keresőképes vagy
2023. jún. 3. 14:08
 14/134 A kérdező kommentje:

Mondok egy durvát: nem is, hogy beleszálltak a lakás árába, de az egészet a szüleim fizették ki.

Keresőképesek vagyunk, mind a ketten dolgozunk az egyetem mellett. De az esküvőnket nem egy sima vacsora keretében képzeljük el. Nem nagy bűn ez, úgy gondolom.

2023. jún. 3. 14:10
 15/134 anonim ***** válasza:
93%
Mi kerülne 15 millióba egy esküvőn?
2023. jún. 3. 14:11
 16/134 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem, ahogy írják ez abszolút nem elvárható, de ha ilyen jól állnak a szüleid/nagyszüleid, hogy nekik kifizetni hat-nyolcmillió forintot egy esküvőre, semmiség, akkor valószínűleg fel is fogják ajánlani Nektek.

Hogy tudd, hogy kb. mivel számolhattok:

Az átlagárak egy 2023 év eleji felmérés alapján, átlagos esküvőre vetítve, extra szolgáltatások nélkül:

Ceremóniamester 249e Ft

DJ 258e Ft

Esküvőszervező 406e Ft

Fotós 320e Ft

Sminkes 43eFt

Szertartásvezető 84e Ft

Cinematográfus/filmes 340eFt

Zenekar 411e Ft

A felmérésben én nem találtam helyszínre árakat de átlagosan 30e Ft/fő körül lehet egy esküvői menü.

Nyilván ezek átlagárak, ebben benne van az alsó (ár)kategória és a felső (ár)kategória is, a minőségben már elfogadható középkategória valószínűleg drágább ezeknél a középáraknál. Én fotós vagyok, a legkisebb, nyolc órás csomagom 450.000 Ft.

17/134 anonim ***** válasza:
93%
igen ez látszik is, de akkor mi a kérdés? :D
 18/134 anonim ***** válasza:
98%
Előző vagyok, azt kifelejtettem, hogy ha mégsem ajánlják fel, hogy kifizetik, de az igényeitekből sem akartok lejjebb adni, akkor érdemes egy pár évig spórolni, elengedni az utazásokat és kicsit visszavenni az életszínvonalból. Ezek olyan kiadások, amikre a legtöbben évekig gyűjtenek, spórolnak. Persze egy jelentős része (néha több mint amibe került) visszajön az ajándékokból, de erre megint csak nem tudsz alapozni és nem is szabad.
2023. jún. 3. 14:13
 19/134 anonim ***** válasza:
92%
ugyannmár ő ezt nem ismeri :D más a mentalitás :D
2023. jún. 3. 14:14
 20/134 A kérdező kommentje:

"Mi kerülne 15 millióba egy esküvőn?"

Ahogy néztem, van, ami sokat dob rajta: helyszín, ha nem budapesti helyszínen tartjuk, vendégeknek szállás, menyasszonyi ruha.

Mindenki máshogy gondolkozik, máshogy számol. Én kértem 3 árajánlatot helyszínektől, azokban ugye nincs benne a ruha, torta, fotós/videós, ceremóniamester, stb stb.

A kérdésem az az, ami ki van írva. Viszont kicsit pár ember finomíthatna a stílusán, úgy gondolom.

2023. jún. 3. 14:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!