Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ma még 'divat', hogy a szülők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma még 'divat', hogy a szülők, nagyszülők fizetik a fiatalabb pár esküvőjét? Vagy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Friss menyasszony vagyok. 21-22 évesek vagyunk, nem a rohanás a cél. Egyelőre nincs tervben családalapítás sem. Kicsit nézelődtünk így az esküvőket illetően, hogy körülbelül mekkora összeggel számoljunk, néhány helyről kértem árajánlatot is. Tény, hogy felkapottabbak (Haris Park, Le Til Kúria, ez a kettő nagyon tetszett). Számítottunk magasabb árfekvésre, de azért kicsit meglepődtem...

2-3 éven belül szerettük volna megtartani az esküvőt, de nyilván fiatalok vagyunk, nem minden forintunkat erre az alkalomra tennénk félre, szeretünk élni, utazni, szórakozni is, nem vegetálni.

Egyik közeli barátnőm az általunk kinézett helyszínen tartja az esküvőjüket, ő mondta, hogy neki az szerelem lett első látásra és a nagyszülei mondták, hogy akkor ők szeretnék állni ezt számukra. Aztán végülis belegondoltam, hogy anno a szüleim esküvőjét pedig a nagyszüleim finanszírozták, a nászajándékból, menyasszonytáncból összejött pénzt pedig utazásra költötték.

Viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy mit hogyan, kinek szokás esküvőnél, igazából még azon is elgondolkoztam, hogy a gyűrűmet fordítva hordom-e (pear shape)?

Az biztos, hogy nagy könnyebbség lenne számunkra, meg úgy nem is 30 éves koromra lennék feleség... :D

2023. jún. 3. 13:48
 121/134 anonim ***** válasza:
62%
Lehet gazdagoknál máshogy szokás. Én azt gondolnám, ha sok a zsém, akkor nyíltan beszélek róla. Nem tudom elképzelni, hogy a Trumpék irulva-pirulva beszélnek a pénzről.
2023. jún. 4. 21:23
 122/134 anonim ***** válasza:
48%
Arra volt kíváncsi, hogy MÁSOKNÁL hogyan szokás, mielőtt felhozza a témát a szüleinek.
2023. jún. 4. 21:41
 123/134 anonim ***** válasza:
12%
Köszi a szabadelvű liberális hozzáállásból nem kérek. Ez az élet nem a mesekönyv. Időve talán ti is túlléptek a tündérmeséken.
2023. jún. 4. 21:51
 124/134 anonim ***** válasza:
88%
A szövegértelmezés nem ideológia kérdése, hanem olyasmi amit általános iskolában illett volna megtanulni. Többek között ezért tartunk ott ahol, mert a felét teljesítik a magyar diákok a kompetenciafelméréseken mint az EU átlag, de ez már tényleg nem ide tartozik. Amúgy azt a mesét ismered, ahol a hárommillió hülye akarja megmondani a négyszázmillió nem hülyének, hogy merre menjen?
2023. jún. 4. 21:55
 125/134 anonim ***** válasza:
56%
Na de az, hogy másoknál hogyan szokás függ az anyagi helyzetünktől, akármennyire is nem szeretnénk ezt. Ez ugyanolyan, hogy hogyan mondanám el a szüleimnek, hogy leszbikus vagyok. Na de kik a szüleim? Nácik vagy hippik?
2023. jún. 4. 22:23
 126/134 anonim ***** válasza:
84%

Az esküvő AMÚGY 30 rongy és bejelentezés a hivatalba :D

Egyébként természetesen NEM fizetném a gyerekem rongyrázását. Oldják meg, felnőtt emberek.

2023. jún. 5. 21:28
 127/134 anonim ***** válasza:
11%
Szinte hallom, hogy a "rongyrázás" szó leírásánál erősebben nyomjátok le a billentyűket. Elképesztő, hogy mennyire rossz állapotban van ez a társadalom. Rettenetes lehet így élni, hogy ennyi rosszindulat, irigység és butaság szorult belétek. Sajnállak Titeket, tényleg!
2023. jún. 5. 22:02
 128/134 anonim ***** válasza:
81%

"8 éve együtt vagyunk, úgy gondolom, kevés meglepetés érhetne a vőlegényemmel kapcsolatban." Na pont ezért érhet meglepetés, mert gyerekfejjel jöttetek össze. Ennyi idős korban sokat változik az emebr és ez így is normális. Egy 14 éves gyerek nem úgy gondolkodik, mint egy 24 éves és nem úgy mint egy 34 éves, ....szerencsére.

Ha buli kell olda meg, egy fillért nem adnék rá. Először a tanulás,munka érdekeljen.

2023. jún. 6. 05:54
 129/134 anonim ***** válasza:
83%
Kit érdekel hogy a burzsuj gyerek kifizetetti az esküvőt vagy nem?Meg ki hány éves meg mitugyam én. Én is jò nagy gyökér vagyok hogy őszintén válaszolok meg kérdezek. Mindenki azt csinál amit akar meg ott baxa el az életét ahol akarja. Oldja meg a kérdező. Ìgy járt.
2023. jún. 6. 07:49
 130/134 anonim ***** válasza:
79%
Ennyi! Rázzon rongyot nyugodtan!
2023. jún. 6. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!