Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehet azt finoman...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet azt finoman megfogalmazni, hogy nem szeretnék gyereket látni az esküvőmön?

Figyelt kérdés
5-6 év alattira értem, akik nem tudnak még normálisan viselkedni.
2022. febr. 25. 18:01
 81/92 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem felnőtt emberek miért képesek besértődni egy ilyen egyszerű kérésen. Szerencsére minket már nem érint a téma, mert ugyan a mi esküvőnk is gyerekmentes volt, de az ismerősök/rokonok nagy része értelmes felnőtt ember, akik képesek felfogni sértődés meg hiszti nélkül, ha valahova nem vihetik a gyereket, pláne egy esküvőre, ami szvsz abszolút nem gyereknek való, lévén hogy rengetegen képtelenek normálisan viselkedni és szépen haza is tudják azt vágni. (jó néhányan voltam már, tudnék mesélni miket műveltek az “aranyos, jól nevelt” gyerekek..)

Nem értem mi gáz van azon, ha valaki a meghívó átadásakor közli, hogy ez esküvő felnőtt buli lesz, nem megoldható a gyerekek felügyelete, ennyi. Nem azt fogja nyilván senki mondani, hogy “figyelj már a kölköd ne hozd, mert egy neveletlen hisztérika”, hanem kulturált módon jelzi, hogy ez nem az a buli lesz, ennyi. De ez legalább egy jó szűrő, aki ezen nekiáll nyavalyogni meg megsértődni annak azzal a lendülettel mondom is, hogy innentől ők maguk sem kívánatos személyek az esküvőnkön, sőt semmilyen más általunk rendezett összejövetelen sem.. ennél azért érettebb társaságra vágyunk.

2022. márc. 6. 20:12
 82/92 anonim ***** válasza:
21%
81# Szerintem ez oda-vissza működik. Én megértem, ha nem gyerekbarát a buli, de jogom van eldönteni, hogy így is elkívánok-e menni, vagy úgy állok hozzá, mint te ("nem igaz, hogy ezen mit kell besértődni"). Szóval én nem sértődök meg azon, hogy a gyerekfelügyeletet esetleg meg kell oldanom, ha elmegyek az esküvőtökre, de te se sértődj meg azon, ha esetleg nem megyünk el, mert nem tudom, vagy nem akarom a TI bulitok kedvéért ezt megoldani. Nem kell ezt túl magyarázni, mindenkinek joga van eldönteni milyen esküvőt szeretne és azt is, hogy milyen esküvőre szeretne elmenni.
2022. márc. 7. 08:24
 83/92 anonim ***** válasza:
6%

Még mindig 82-sel értek egyet. Hétvégén vittünk megint meghívót rokonoknak, ahol van egy 8 éves kislány. Fel sem merült, hogy szeretettel meghívunk Titeket, de a gyereketeket hagyjátok itthon arra a hétvégére. Nekünk ez családi rendezvény. A gyerekek is a családunk részei.

Mindenki érzés szerint. Mi így.

2022. márc. 7. 08:43
 84/92 anonim ***** válasza:
79%
Hát nem tudom. Aki az év 365 napjának egy éjszakájára nem tudja/nem hajlandó lepasszolni a gyerekét, sőt felháborodik, ha erre kérik, azzal nem igazán van túl sok közös bennünk, szóval azt sem bánom, ha megszakítjuk a kapcsolatot.
2022. márc. 7. 09:23
 85/92 anonim ***** válasza:
34%

Szóval mi vagyunk a sértődősök, de te lennél képes megszakítani egy egyébként tök jó baráti, vagy családi kapcsolatot egy egyszerű gyerek kérdés miatt... :D

Szerintem meg nem kéne ebből ekkora hisztit kreálni. Te nem akarod, hogy gyerek legyen az esküvődön, közöld és fogadd el, ha emiatt valaki nem megy el. Ezer oka lehet annak, hogy a gyereket miért nem akarja valaki otthon hagyni, vagy éppen miért akarja otthon hagyni. A szülők döntése és magánügye, ahogy neked is magánügyed az esküvőd. Ha nincs arany közép, akkor adott vendégek nem lesznek ott és ennyi. Miért kell ezért azonnal kapcsolatot megszakítani? :)

2022. márc. 7. 12:25
 86/92 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem ha normálisan fogadják és úgy nem jönnek el az egy dolog, az érthető. De ha kicsapják a hisztit hogy a gyereknek joga van ott lenni és hogy képzeled meg arra kéred hogy tagadja meg a gyerekét( mint ahogy itt írta valaki) akkor az már elég ok arra hogy megszakítsa a kapcsolatot…
2022. márc. 7. 12:29
 87/92 anonim ***** válasza:
81%

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, bocsánat! Nem én szakítanám meg velük a kapcsolatot, hanem azt nem bánnám, ha ők szakítanák meg velem.

Nyilván nem dőlnék a kardomba ha nem jönnének el. Amúgyis olyan esküvőt szeretnék, ahol a szűk család van ott (szülők, nagyszülők, testvérek, bár nekem nincs) illetve a 2-2 legjobb barát.

2022. márc. 7. 12:49
 88/92 anonim ***** válasza:
55%

Na, akkor végülis egyetértünk. Én meg úgy értettem, hogyha valaki nem képes lepasszolni a gyerekét, az mehet a levesbe, erre reagáltam... :)

Szerintem ezt olyan közeli viszonyokban, mint akiket normál ember általában meghív az esküvőjére, normálisan le lehet kommunikálni oda-vissza.

2022. márc. 7. 12:58
 89/92 anonim ***** válasza:
11%

Még mindig nem értem, honnan van az a gondolat, hogy NEM KÉPES évi egy napra lepasszolni a kölyköt a pár. Aki ilyet ír, az mennyire egosista? Komolyan vannak akik úgy érzik, hogy amennyiben a szülők valóban ilyen kevés gyerekfelügyeleltet tudnak megoldani, azt majd pont az ő esküvőjükre használják? De ez a ritkább eset. A legtöbb ember képesnek képes, csak nem ér ennyit egy esküvő, ami amúgy is sok nyűg és pénz a vendégeknek.

Abszolút egyetértek abban a 85-el, hogy a párnak joga van megszabni, hogy gyerekmentes buli, a vendégeknek meg így akkor joga van nem elmenni. Nem azért, mert nem képes megoldani, vagy mert megsértődik, hanem mert ez így már nagyobb macera, mint amit egy ilyen esemény megér. Elég kevés olyan ember van az életemben, akinek az esküvője érdekel annyira, hogy arra használjak fel egy szabad estét. Akié meg igen, oda amúgy sem vinnék gyereket.

2022. márc. 7. 21:36
 90/92 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk én eleve arról az esetről beszéltem, ahol semmiféle problémát nem okoz megoldani egyetlen napra a gyerek felügyeletét, de a drága szülők olyan szinten vérig sértődnek, amiért gyerekmentes az esküvő, hogy még nekik áll feljebb és ugyan könnyedén megoldható lenne, ők csak azért se mennek el, mert mi az, hogy a szent gyermekük nem mehet. Azontúl, hogy onnantól nekik sem kell jönni, az ilyennel igen is lazán megszakítanám a kapcsolatot, mert valahogy nincs igényem hisztis, sértődékeny emberekre, akik egy egyszerű kérésen felháborodnak meg nem képesek felfogni, hogy a házaspár nagy napja az nem róluk és a gyerekükről szól, hanem elsősorban a menyasszonyról és a vőlegényről.
2022. márc. 9. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!