Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet azt finoman megfogalmazni, hogy nem szeretnék gyereket látni az esküvőmön?
Rém mulatságos, hogy még a kérdező az “önző”, amiért nem akarja az esküvőjét, - ami jó esetben 1x van az életben, amire több milliót költenek és hosszú hónapokig szerveznek - egy csapat vinnyogó, viselkedni nem tudó kölyök között tölteni.🤦🏻♀️ De persze az kicsit sem önző, hogy a kedves szülő egy ilyen egyszerű kérést nem tud tudomásul venni és felfogni, hogy ez a nap bizony elsősorban a vőlegény és menyasszonyról szól és nem a gyereke körül forog. Mondjuk aki ezen besértődik, az nem is fog egy pillanatig sem hiányozni az esküvőmről, se máshonnan.
Eddig akárhány esküvőn vettem részt, kivétel nélkül mindegyiken műsorozott némelyik gyerek és csinálta a felfordulást… Mert épp a ceremónia közepén kell hörögve bőgni, kaja felszolgálás közben kell rohangálni úgy, hogy majdnem felborul a pincér a kajaval együtt, visítva rohangálni stb stb. Holnap estig tudnám sorolni. Borzalmas, én ott és akkor megfogadtam, hogy a mi esküvőnk nem fog erről szólni, ugyanis gyerek nem fog jönni. Akinek nem tetszik, az így járt, nem izgatott, de nekünk mondjuk normális rokonaink vannak, senki nem akadt fent ezen, sőt.. volt akik kifejezetten örültek is.
A házasság pedig még csak véletlen sem egyenlő a gyerekcsinálással! A kettő total független egymástól, egyik sem feltétele a másiknak. Csak azért, mert valaki házasságot köt, még nem jelenti automatikusan azt, hogy gyereket is akar. Mi sem akarunk, sem most, sem máskor, attól még összeházasodtunk, miért is ne tettük volna..??
Csak az a ciki, hogy sokan nem tudják kire bízni, illetve sokan szoptatnak(kb két éves kor alattiakra), sokan meg biztos frissen szültek. Nem a te lagzid lesz az első a sorban, hanem a csecsemő pl. Bár ki tudja. Lehet csak benéznek egy két órára, aztán a végén maradtok vagy 10en 8-9 után..
hm. Amúgy normális esetben ez úgy nézne ki, hogy maguktól nem viszik az emberek a gyerekeiket. Gondolom barátaid vannak. Én vagy nem mentem, vagy fogadtam bébiszittert. Mikor 3 hós volt, megbántam azt a 14 órát, amit távol voltam, mikor 2,5 éves volt, akkor csak kicsit.
Igazából az első válaszoló megmondta a tutit; ezt, finoman, sehogy.
Én megértem aki nem akar a gyereket az esküvőjén, és azt is, aki meg nem tudja hova tenni egy egész estére. Az én esküvőkön voltak, nem zavartak semmiben, korán haza is vitte őket az apjuk mondjuk, de ő amúgy sem maradt volna sokáig. De más meg nem akar a sajátjára, ez is tök oké. De Kérdező, számíts rá, hogy sokak szemében közellenség leszel így. És lesznek olyanok, akik így nem fognak eljönni, mert nem tudnak, vagy megsértődnek, és nem is akarnak. Ezzel mindenképp számolni kell, nincs az a finom megfogalmazás, ami enyhítené.
Én a meghívóba beleírnám, hogy felnőtt bulit szerveztetek, sajnos nem lesz rá mód, hogy gyerekeknek külön programokat vagy személyzetet biztosítsatok, ezért gyerek nélkül vártok mindenkit szeretettel. Ami igazából a nehéz, hogy hol húzod meg a határt. Mert abból szerintem még nagyobb sértődés lesz, hogy a 6 éves Pistike jöhet, a 4 éves Jucika meg nem. Pláne, ha egy családban mondjuk van 4 éves meg 6 éves gyerek is. Most akkor az egyik jöhet, a másik nem? A "gyerek" szót meg mindenki máshogy értelmezi, van aki ez alapján a 16 éves kamaszt is otthon hagyná.
Szóval egy réteg mindenképp ki fog borulni, én inkább a konkrét számokon gondolodnék el, meg hogy azt hogy kommunikáljam, hogy 5 éves talán oké, 4 éves no way. Mert ez kemény dió.
Senki nem várja el szerintem, hogy az ifjú pár intézze más gyerekeire a felvigyázást vagy animátort szerződtessen.
Nyilván az ő esküvőjük, ők döntik el, hogy szeretnének ünnepelni.
DE
Az esküvő családi rendezvény. Most visszük el a leendő vendégeinknek a meghívókat. Az van beleírva meghívunk kedves családoddal együtt. Majd ő eldönti, mulatni akar-e vagy bébiszittelni, esetleg 7-kor hazamenni, mert nyűgös a pici.
Nem az én dolgom, nem az én gondom.
Vannak kisgyerekes rokonaim, akik több száz km-ről fognak jönni. Kisgyerekkel. Megoldják nyilván.
Illetve van olyan, aki közel lakik - eljönnek a 3 gyerekükkel a házasságkötő terembe, a vacsorára, majd hazaviszik a gyerekeket estére a mamának és jönnek vissza táncolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!