Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet azt finoman megfogalmazni, hogy nem szeretnék gyereket látni az esküvőmön?
"Ez majdnem olyan, mintha arra kérnéd, tagadják meg a gyereküket."
???????
Nekem van gyerekem, de eszembe nem jutnak ilyen kontextusban nézni a dolgot. Szimplán azt gondolnám, rossz tapasztalatai voltak és nem akar hisztit meg sírást a lagziján.
Mondjuk én, ha meg tudom oldani, magamtól se vinnék kicsi gyereket esküvőre. Tavaly volt féléves a babánk, akkor se vittük, most majdnem 1,5 lesz, akkor sem fogjuk vinni.
De amúgy, kérdező, nem fogod tudni ezt szépen felvezetni, pont az ilyen hozzáállású emberek miatt.
#3 és nem is egyszer :D Garantált a tíz oldal pulyázás, férgelés, ellés, ősanyázás :D
Nekem csak az ezzel a gondom (egygyerekesként), hogy kivitelezhetetlen. Barátként, ismerősként megérteném, és tök oké még az is ha engem egyedül hív meg valaki, a párom nélkül, mondjuk egy volt osztálytársam, semmi sértődés, de a közvetlen családtagok gyerekeit hogy akarja kizárni. Egyrészt ki vigyáz az összesre ha minden felnőtt a családból ott van, másrészt a gyerek a család tagja. El nem tudom képzelni hogy valamelyik húgom azt mondja hogy nem hozhatom az esküvőjére a gyerekem.
Szóval a totál gyerekmentes az valami lélektelen fos. A barátaidat, ismerőseidet nem sérted meg vele, talán amúgy se hoznák, de a család tekintetében ezt nem tudom elképzelni.
Még a királyi esküvőkön is vannak gyerekek.
Valahogy érdemes szerintem a meghívóban is egyértelművé tenni. Tehát, hogy a címzésben úgy legyen, hogy "Kedves Kati és Pisti! Szeretettel meghívunk benneteket.." vagy "Szeretettel meghívunk téged és párodat/kísérődet..."
De emellett átadáskor jelezném, hogy felnőtt esküvőt szeretnétek. Nem tudom, hogy hány embert érintene ez, mert ilyen kicsi gyerekük van. Nem csak rajtatok, hanem főleg rajtuk múlik, hogy lesz-e sértődés vagy sem. Illetve lehet, hogy lesz, aki így nem megy el. Ti tudjátok, hogy ez mennyire nagy veszteség nektek.
"Egy gyerek családtag. Ez majdnem olyan, mintha arra kérnéd, tagadják meg a gyereküket."
Akkor megmondom a szüleimnek így utólag, hogy engem rendszeresen kitagadtak gyerekkoromban, mert sosem vittek se esküvőre, se munkahelyi bulira, se jótékonysági bálra.
"Imádtam kislányként látni a menyasszonyt a ruhájában meg a bulizást"
Na, és valahol pont ez a probléma is, ami miatt meg lehet érteni a kérdezőt. Bennem nen merült fel kitiltani a rokon gyerekeket, de baromi zavaró volt, hogy 1-2 kislány egész este rajtam akart csüngeni meg velem táncolni, mintha nem lett volna rajtuk kívül 60 másik vendég.
A gyerekem nem egy utánfutó amit fel le kapcsolgatok magamon. A gyerekem hozzám tartozik, a család tagja.
6 év alatt meg miért ne tudna viselkedni? Ez egy ünnep, nem egy ballagást némán végig állás.
Tudod ki lenne rád kíváncsi, meg ki penzelne ilyen hozzáállással.
Majd ha lesz gyereked jusson eszedbe ez.
Egész életemben mások kedvére teszek mert képtelen vagyok nemet mondani. Ezért ha lesz esküvőm biztos hogy úgy csinálom ahogy ÉN szeretném (meg nyilván a párom) nem úgy ahogy mindenki más. Aki megsértődik ezen ne is jöjjön. Ezt tanácsolom neked is.
Tudom hogy sokan a szívükre veszik ezt, de nekik már megvolt a saját napjuk ez most rólatok szól. Aki szerint egyenlő azzal, hogy arra kéred őket hogy tagadják ki a gyereküket….azért ez nonszensz. Aki nem tudja hova tenni a gyerekét ne menjen el, ennyi. Megfogalmazni ezt szépen nem lehet, mert mindegy mit írsz, a tartalom úgyis triggelni fogja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!