Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek ez bunkóság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez bunkóság?

Figyelt kérdés

Elég nagy a családunk és nagyon sok a gyerkőc.

Felmerült az a kérdés hogy esetleg gyerekek nélkül jönne mindenki a lagziba. Ti mit szólnátok ha olyan meghívót kapnátok amin az állna hogy csak felnőtteknek. Értem ez alatt hogy egész pici gyerekeket nem hoznának.

A szülők is jobban ki tudnának kapcsolni és 20 fővel kevesebben lennénk ami a hely kiválasztása miatt nagyobb könnyebbséget jelentene?

2021. febr. 3. 08:43
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:
40es na pont ilyeneket láttam én is. És én tényleg szeretem a gyerekeket meg szeretnék majd de ezeket a fent leírt dolgokat viszont nem akarom az esküvőn. :/
2021. febr. 5. 06:33
 42/58 anonim ***** válasza:
9%

Hát nem tudom....én a barátaimmal együtt elfogadom a családjuk is. Ha gyereke van és szeretné hozni, akkor hozza.

De mondjuk én nem vagyok az a típus, aki szerint egy esküvő csak akkor lehet jó, ha minden "tökéletes". Nekem. A ágy nap attól nagy nap, hogy ott vannak a szeretteim, barátaim. Nem fogja elrontani, ha egy kiskölyök beledumál.

2021. febr. 5. 10:06
 43/58 anonim ***** válasza:
92%

Pusztán azért, mert egyetlen egy alkalommal, ráadásul egy elég nagy eseményre, ami rengeteg pénzbe és még annál is több időbe került megszervezni, nem viheted a gyereked nem jelenti, hogy nem fogad el a másik. Ennyi erővel te sem fogadod el őt és azt, amit szeretne. Egy alkalomba senki nem fog belehalni, főleg hogy az esküvő elsősorban nem a te vagy a Sárika kölkéről szól!

Én szerintem eleve nem gyereknek való egy esküvő, a ceremóniát baromira szokták unni, sokat kell várni, türelmetlenek, aztán minden bajuk van, mert ők most éhesek, most pisilni kell, aztán elfáradtak, álmosak és a szülők fülét rágják, hogy menjenek már haza, akik viszont szívesen maradnának még. Egy hajnalig tartó mulatság nem feltétlen nekik való, pláne ha még meg is kérnek, hogy ne vidd.

Tudod az, hogy nem akarom hogy a pincérek lába között a felszolgálás közben neveletlen hülye gyerekek rohangáljanak, életveszélyes helyzetet kialakítva ezzel, az pl minden csak nem “tökéletességre” törekvés, ez ALAP. Ahogy az is, hogy nem visítozik bele a ceremónia közepébe XY kölke, hogy neki pisilni kell vagy cicit akar. Meg az is, hogy nem tapicskolja össze szutykos kézzel az ételt, amiből mindenki eszik és főleg nem rohan oda a menyasszonyhoz, hogy beletörölje a kezét.

Nem kell ennyire túldramatizálni azt, hogy egy alkalommal megkértek, hogy ne vigyük a gyereket, ez elsősorban akkor is az ő nagy napjuk, legyünk már erre minimális tekintettel és ha már barátok vagyunk, akkor ebbe az egyszerű kérésbe ne akarjunk már belehalni és ekkora ügyet csinálni. Aki nem képes egy napra leszakadni a gyerekéről (nem arról beszelek, aki nem tudná megoldani a felügyeletet) és bevágja a hisztit egy ilyenen, azért nem is kár, ez mindent elárul róla..

Nem az a lényeg, hogy téged meg XY-t nem zavarják a neveletlen kölkök, itt arról van szó, hogy az ifjú párt zavarja!! Az ő esküvőjük, hadd legyen már olyan, amilyet szeretnének!

2021. febr. 5. 10:33
 44/58 anonim ***** válasza:
34%

Zavar, hogy mennyire félrement ez a beszélgetés, ezért megpróbálom elölről kezdeni (a vőfély tag vagyok).

Többször leírtam, de leírom még egyszer: tökéletesen el tudom fogadni, ha valaki nem szeretne gyereket látni egy esküvőn, én ezért aztán nem ítélek el senkit. Ha velem szemben leülne egy cimborám, és azt mondaná nekem, figyu tesó, úgy gondoltuk, gyerekmentes ceremóniát csinálunk, gond lenne ez neked? Azt mondanám, hogy természetesen nem gond, keresünk gyerekpesztrát. Az ifjú párnak joga van ilyet kérni - elvégre az ő lagzikuk -, a vendégnek pedig joga van eldönteni, ilyen feltételek mellett elmegy e. Pont.

Amit én szerettem volna elmondani, hogy vannak emberek, akik másképpen gondolkodnak, mint ti. Vannak emberek, akiknek nincsen gyerekük, mégsem gondolják úgy, hogy egy sikítozó gyerek miatt el lenne baszva a szertartás. Szerettem volna rávilágítani, hogy vannak, akik szeretnek gyerekekkel buliba járni - természetesen nem más kárára.

Még egyszer: elfogadom és 100%-ig megértem, hogy titeket zavarnak a gyerekek. Amit nem tudok elfogadni, hogy kijelentitek, hogy amint mondotok, ez alapvető, és az intelligens embernek ezt meg kell értenie. Ne döntsétek el, legyetek szívesek, mi az alap. A tiétek egy értékrend, a miénk egy másik. Én nem állítom, hogy a tiéd rosszabb, te se tedd!

A másik dolog, amit nem tudok tolerálni:

"Egyébként miért ne nevezhetnék visszataszítónak azt, amit írtál? Nekem az, ez a személyes véleményem, amihez pont ahogy neked, úgy nekem is megvan a jogom."

A véleményedhez való jogod azt jelenti, hogy mondhatod azt, hogy nem értesz egyet, esetleg nem tudod elfogadni, amit gondolok - ehhez jogod van. Az, hogy visszataszítónak nevezed, minősítés, amihez viszont nincs jogod.

Például ha azt mondom, hogy félreértettük egymást, az az én véleményem, de gondolom, ha azt mondanám, ahhoz is hülye vagy, hogy megértsd, amit leírok, akkor már nem tisztelnéd ennyire a szabad véleményhez való jogomat.

2021. febr. 5. 22:32
 45/58 anonim ***** válasza:
65%

Figyelj én eddig is értettem miről beszélsz, de az a rész, ahol azt ecseteled hogy a gyerekek rosszalkodnak, hát hisz gyerekek és természetes a randalírozó gyerek akár egy esküvőn, na nekem az igen is visszataszító hozzáállás és de, jogom van ezt leírni, nem tudom ez neked miért fáj vagy miért ezen pörögsz többedik komment óta.

Azt végképp nem értem miért gondolod, hogy te szabod meg nekem, hogy mit minek tartsak es mihez van jogom vagy épp nincs. Szerintem maradjunk annyiban, hogy ezt nem a te tiszted megszabni egy idegennek.

Az, hogy ez a fajta hozzáállás a témához nekem visszataszító, pont ugyanannyira vélemény, mint amennyire szerinted ez normális. Nem mint embert egészében minősítettelek, pusztán adott témához való hozzáállásod. Nyugodtan lehülyézheted az egész lényem egyetlen egy információ alapján, nem fogom magamra venni, mert nem engem fog minősíteni, hogy sértettségből személyeskedéssel vágsz vissza.

Azért őszintén érdekelne, ha valaki eléd állna és valami olyan témáról, amiről te X-t gondolsz, ő Y-t gondol, cserébe úgy adja elő, hogy téged személy szerint pl a hideg is kiráz tőle, nem éreznéd-e visszataszítónak a hozzáállását.

De mindegy szerintem ezt engedjük el.

2021. febr. 5. 23:29
 46/58 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem is engedjük el mert tényleg nem érted. Én egy pillanatig nem akartam neked megmondani, mit gondolj a témáról, csak annyit, hogy tiszteld a más véleményt.

A más véleményem annyi volt, hogy a randalírozó kisgyerekeket lehet kezelni, és tolerálni. Nem az, hogy kell is. Mindegy, ezt többször leírtam, valószínűleg ez sem fog változtatni.

Egyébként nem állt szándékomban sértegetni, csak kvázi fiktív példaképpen írtam. Visszaolvasva nem volt szép, elnézést kérek.

Mindazonáltal továbbra is fenntartom, hogy más emberek értékrendjét visszataszítónak nevezni pont ugyanannyira sértő. Bele lehet magyarázni, hogy nem engem neveztél annak, csak azt ahogyan élek és gondolkodom, de hol van ebben a különbség?

Az meg, hogy azt sugallod, hogy én a ezem pörgök tíz hozzászólás óta... :D Én megkértelek, hogy ne mondj ilyet. Te közölted, hogy jogod van hozzá. Én mondtam, hogy nincs. Erre közölted, hogy itt pörgök rajta mióta, meg, hogy megszabom, mihez van jogod :D

Az csak hab a tortán, hogy amit visszataszítónak neveztél nem is létezik. :) Volt egy mondatom, ami bekapcsolta az előítéleteid, és mintha azóta nem hallanál meg mást.

De mindegy, én befejeztem. Szerintem is engedjük el...

2021. febr. 6. 08:23
 47/58 anonim ***** válasza:
37%

Hát ha a világban minden apuka ilyen intelligensen, türelmesen és diplomatikusan tudna kommunikálni, ahogy azt a vőfélyapuka teszi ennél a kérdésnél, sokkal szebb lenne ez az egész társadalom.

Én köszönöm a válaszaidat, az én lelkemet melengették.

2021. febr. 6. 08:24
 48/58 anonim ***** válasza:
71%

És én tiszteletben is tartom a véleményed, ettől függetlenül némely megszólalásod a témához nekem visszataszító volt és amint ezt le mertem írni nálad ugyanúgy “bekattant” valami, hogy márpedig nem ne nevezzem annak és onnantól minden újabb kommentedben, amit írtál felemlegetted ezt. Mert elvileg nekem ehhez nincs jogom....Már hogy ne lenne. 🤷🏻‍♀️

Ennyit mondtam, tehát nem én pörgöm azon a szón, hogy visszataszító és nem is én akarom idegen emberekkel közölni mihez van joguk meg mihez nincs. Ez egy ilyen oldal, az embereknek sokszor nem fog egyezni a véleményük, most akkor mindenkinek álljak neki arról prédikálni, hogy szerintem mihez van és mihez nincs joga...? Az érdekes lenne.

Igazából én már rég elengedtem volna ezt az egészet, ha nem utasítgatsz engem, hogy minek nevezhetem a hozzáállásod a témához és mihez van jogom. És itt már bőven nem az a bizonyos pár mondatod zavar, amit első körben visszataszítónak neveztem, mostmár sokkal inkább ez az utasítgató magatartás, hogy ne nevezd ennek, ne nevezd annak, nincs jogod hozzá stb. Ha valamit, akkor azt nagyon nem szeretem, mikor vadidegen akarja behatárolni a jogaimat, még ha az csak egy anonim oldal is. Köszi, tisztában vagyok velük.

Továbbra is értem a mondandód többi részét, amivel semmi bajom nem volt/nincs, sőt. Épp ezért mondtam, hogy nem téged és az egész lényedet neveztem visszataszítónak.

Ezt valószínűleg túltárgyaltuk..

2021. febr. 6. 09:25
 49/58 anonim ***** válasza:
71%
Ezen a "nincs jogod minősíteni engem" dolgon hangosan felröhögtem :D
2021. febr. 6. 21:01
 50/58 anonim ***** válasza:
23%
Mármint miért is?
2021. febr. 6. 23:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!