Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez bunkóság?
Elég nagy a családunk és nagyon sok a gyerkőc.
Felmerült az a kérdés hogy esetleg gyerekek nélkül jönne mindenki a lagziba. Ti mit szólnátok ha olyan meghívót kapnátok amin az állna hogy csak felnőtteknek. Értem ez alatt hogy egész pici gyerekeket nem hoznának.
A szülők is jobban ki tudnának kapcsolni és 20 fővel kevesebben lennénk ami a hely kiválasztása miatt nagyobb könnyebbséget jelentene?
"Hagyjuk vandálkodni a kölyköt, csak mert ők élvezik."
Dehogy hagyom vandálkodni. Pont az van, hogy a fegyelmezés elveszi egy csomó energiámat, amit a lagziban is tölthetnék. Én pl, ha hangoskodik a szertartás alatt, azonnal kiviszem.
"Az esküvő pont a párról kellene, szóljon, nem a gyerek öröméről."
Nézd, voltam már jónéhány esküvőn, többön vőfélyként, vagy ceremóniamesterként, és egy dolgot elég magabiztosan állítok: gyerekek az ifjú párnak kárt még nem okoztak egyiken sem. A staffnak - beleértve engem - igen, de mi meg azért vagyunk ott.
Az esküvőket MINDIG a felnőttek b4sszák el - ezt komolyan mondom! Megsértődnek, mert méltatlannak tartják az ellátást. Megsértődnek, mert valaki nem lett meghívva (mondjuk a gyerekeik? khm... :) ). Megsértődnek, mert nem oda ültették őket, ahol szerintük a helyük lenne. Nem tartják be az ütemtervet, mert ők igenis most akarják odaadni az ajándékot, nekik ne ugasson senki.
Az örömanya fontoskodik és perel a pincérekkel. A pár nem tud felengedni, csak ül az asztal mögött. A nagybácsi p1csarészegre issza magát és szerepel. A vendéglátóhely simlizik a piával és bunkók a pincérek. Az igazi óvodát az önérzeteskedő felnőttek csinálják, nem a gyerekek.
Ha jó lagzit akarsz:
- vedd figyelembe a vendégeidet a kajával, piával, zenével (nyilván magadat is)
- a helyet nagyon válaszd meg, de csakis a staffra figyelj!
- olyanokat hívj, akikkel szeretsz bulizni - inkább sértődjön meg ő lagzin kívül, mint bármelyikőtök a lagzin
- legyen ceremóniamestered, hogy a fenti szarokat ő szívja, ne te
- te, mint pár végig BULIZZÁL FÜLIG ÉRŐ SZÁJJAL. A hangulat olyan, amilyen a pár.
Tapasztalatom szerint ebben a gyerekek nem sok vizet zavarnak, csak oda kell rájuk figyelni.
Valahogy úgy fogalmaznám meg a meghívót, hogy "Kedves Kati és Jani! Szeretettel várunk Benneteket/Kettőtöket (!)..." Meg a biztonság kedvéért átadáskor szólnék, hogy ez a meghívás most felnőttekre vonatkozik.
Én megértem amúgy, ha a meghívottaink között sok gyerek lenne várható, akkor szerintem én is szólnék, hogy ne hozzák. Nem is a lagzi miatt, hanem inkább a szertartás miatt, nekem az fontosabb. És nászmisét szeretnénk, aztán nem lenne a legjobb a legmélyebb pillanatnál egy "mikor lesz már vége?"-kérdés, vagy Pistike megindul trappolva a padsorok között, mert neki mehetnéke van... Sajnos azt veszem észre, hogy sokszor hagyják a gyereket, és persze hogy nem várható el egy 2-3 évestől, hogy végigüljön dolgokat (hangversenyen is volt ilyen tapasztalatom), de akkor vagy beáldozza magát a szülő és szinte végig kint van a gyerekkel, vagy el se viszi...
#34 Ha te ugyanaz vagy, aki a 29 és 31-et írta, akkor szerintem semmi fura nincs benne, hisz saját magad írtad, hogy a gyerekeid “vadállatok”, csüngnek a korláton, mikrofonba akarnak beszélni stb stb, ennek ellenére te mégis viszed őket a lagziba, hátha majd elkúrják valaki nagy napját. Hát oké, ez is egy hozzáállás, de nekem rettentően visszataszító.
Igen is el tudnak rontani egy esküvőt a neveletlen kiskölkök, nem egy és nem is két ilyenben volt részem, sokáig dolgoztam rendezvényeseknél, sok esküvőn dolgoztam, inkább nem kommentálnám, amik ott folytak. A gyerekek visítozva rohangáltak a pincérek lábaik között, úgy hogy szerencsétlenek majd orra buktak, az egyik itt hisztizett, a másik ott hisztizett, az egyik nyálas kézzel nyúlkált bele az asztalokra kirakott vegyes tálakba, a másik az asztalterítőt rángatva majdnem leborította a tortát és még jövő hétig sorolhatnám a hasonló eseteket. Abszolút megértem és abszolút jogosnak is tartom, hogy valaki, aki alaphangon 3 millát beleölt a “nagy napjába”, nem akarja ezt nézni és hallgatni végig!
Azért azok a típusú felnőttek, akikről írtál, 31-es, nem olyan gyakoriak hála a jó istennek, mint a zsizsegő gyerekek. És nem is annyira látványosak és veszélyesek, max. a részegek (de azokból is csak a verekedős fajta, mert azokból is van olyan, aki csak csendben hortyog). Most az, hogy néhány vén nyanya puffog a sarokban, az max. idegesítő, de az, hogy a gyerek indiánszökdelésben rohangál, amíg a pincér viszi ki a forró levest, az nem kicsit balesetveszélyes.
Meg a felnőttek általában azért nem a ceremónián szokták produkálni magukat, ami pl. NEKEM a fontosabb része a napnak, mint a dajdaj meg a bulika meg a zabálás. Én azt szeretném látni, ahogy egybekel az ifjú pár, hallani a fogadalmaikat... általában ez alatt inkább azt hallani, hogy "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" meg "pisilni keeeeeeeeeeelll", meg "Ki az a bácsi?", "Mikor lesz már vége?",
36-os, a legjobb szertartás alatt a legnagyobb csendet megtörő felsíró, könyörgő hang: CICIII! :D
Ezek kívülállóként viccesek, de életem egyik legszebb és legfontosabb pillanatában (ami akkori és nem fog megismétlődni) nem biztos, hogy őszinte lenne a mosolyom.
Hát én megint lepontoztatom magam, de akkor sem értem ezt a témát... Néha olyan érzésem van, mintha félreértettük volna egymást.
Egy árva szóval sem írtam olyat, leszarom, hogy "elkúrják valaki nagy napját", egyszerűen nem is értem, honnan vetted ezt. Előttem írta valaki, hogy egy csomó szülő a gyk-n azt gondolja, hogy angyalkák a gyerekei. Én csak annyit akartam mondani, hogy nincsenek illúzióim a gyerekeimmel kapcsolatban, épp ezért féken tartom őket, ami nekem sok energia, de vállalom. Legalább hat lagziba vittem már el a gyerekeimet, és soha semmi galibát nem okoztak, maximum nekem voltak nehéz pillanataim.
Szóval kérlek, ne állíts olyat, amit nem mondtam, és ne nevezd visszataszítónak a hozzáállásom!
Szerintem egyszerűen más az értékrendünk. Én elfogadom, hogy egy gyerek rosszalkodik, mert gyerek. Én beleszámolom, hogy egy lagziban ez természetes dolog, nekem a lakodalmak természetes részei a randalírozó kiskölykök. Én mindig úgy gondoltam, hogy ha valakinek ennyi képes elrontani a nagy napját, akkor ott valahol rossz helyen vannak a súlyok. De ez az én véleményem, meg amúgy is ez egy másik téma.
És még egyszer: én vőfélyként és apaként is baromira odafigyelek, hogy a gyerekek ne okozzanak galibát, ugyanakkor szerintem ehhez lehetne rugalmasabban is hozzáállni. A lábak között szaladgáló kisgyerekek veszélyesek, épp ezért le is ültetem őket - kezelhető. A hangoskodó gyerekemet azonnal kiviszem. A lányom azért akar a mikrofonba beszélni, mert látta, hogy én csinálom, hát ő is ki akarta próbálni. Megegyeztünk: bemondhatta, hogy jön a torta. Cuki volt megtapsolták, ennyi. A vőlegény hozta neki a mikrofont, ő nem gondolta, hogy elkúrtuk a nagy napját.
Szintén úra megismételném: tökéletesen megértem, hogy miért akar valaki gyerekmentes lagzit, én senkit sem ítélek el ezért, mert a szülőket rendesen ki tudja venni a buliból, ezt első kézből mondhatom. Én csak szerettem volna egy másik nézőpontot behozni, és leforrázott, mennyire le lettem húzva, holott szerintem semmi rosszat nem mondtam, nem szóltam be senkinek. Ha úgy tűnt, akkor bocs.
“Én elfogadom, hogy egy gyerek rosszalkodik, mert gyerek.”
Na pont ez az egyik, ami visszataszító a hozzáállásodban. Ezt a legkönnyebb mondani: “hát de gyerek”. Attól még, hogy gyerek, nem jelenti hogy automatikusan el kellene nézni a rosszalkodást vagy esetleg rá kéne hagyni.
Egyébként miért ne nevezhetnék visszataszítónak azt, amit írtál? Nekem az, ez a személyes véleményem, amihez pont ahogy neked, úgy nekem is megvan a jogom.
“Én beleszámolom, hogy egy lagziban ez természetes dolog, nekem a lakodalmak természetes részei a randalírozó kiskölykök.”
Ugyanazt tudom mondani, mint eddig ugyebár, de nem írom le még egyszer mi az első szó, ami erről eszembe jut... A rosszalkodás és főleg egy ilyen fontos eseményen, mint valami esküvője, baromira nem természetes! És csak azért, mert neked ez belefér és szerinted a gyerek többek között attól gyerek, hogy rosszalkodik és randalírozik, még másnak ez nem lesz elfogadható kategória és nyugodtan formálhat jogot arra, hogy ezt ne az ők nagy napjukon prezentálják a kölkök.
Tartsuk tiszteletben, hogyha valaki a saját esküvőjén nem az eszetlenül rohangáló és visítozó kiskölyköket akarja kerülgetni vagy a ceremónián nem a “ciciiiiiit akarok”, “pisilneeeeem kell” kis monológot szeretné hallgatni.
Remélem az még megvan, hogy pusztán azért mert te állítólag kordában tartod a saját gyereked, más még ügyet sem fog vetni rá, hogy a gyereke éppen tönkrevágja az esküvőt. Mert igen, rengeteg neveletlen kölyök van és alkalmatlan szülő, aki hozzád hasonlóan annyit tud kinyomni magából, hogy hát azért rosszalkodik, mert gyerek és ez “természetes”. Nekem ez messze a hozzáállás messze nem az elfogadható kategória, ahogy sokan másoknak sem. Ha valaki képes megoldani a gyereke felügyeletét és nincs egy láthatalan lánccal hozzákötve, akkor nem okoz gondot számára egy, azaz egy darab napra elszakadni a gyerektől és akkor talán még ő is tudja élvezni a lagzi, anélkül hogy másodpercenként erejét felülmúlva próbálja kordában tartani a gyerekét. Nem tudom mi buli van ebben vagy az ilyen ember szadista, szereti magát szánt szándékkal kínozni? Vannak egy esküvőnél milliószor inkább gyerekeknek való helyek, ahol nyugodtan kirandalírozhatják és kiordibálhatják magukat, pl játszótér, játszóház, egy park stb stb. De ha már ott a gyerek is, akkor legalább minimális tisztelettel legyünk már a másik felé, hogy ne rendezzen jelenetet, se galibát, csak azért mert hát ő gyerek, ez a dolga. Ugyanis mint mondottam, rengeteg esküvőn megfordultam már és egészen döbbenetes dolgokat láttam már a drága gyermekek és szüleik részéről, tehát csak azért mert te meg tudod nevelni a gyereked, nem kell automatice másokról is ezt feltételezni, mert ez nagyon, de nagyon nincs így. Sajnos..
Egyszerűen el kell fogadni, hogy valakinek nem tartoznak bele az esküvői mulatságba a felváltva óbégató, üvöltöző, rohangáló kölkök, teljesen érthető okokból kifolyólag.
38: az rendben van, ha te mint ceremóniamester erre figyelsz, meg mint szülő... és nyilván a saját tapasztalataid azok az esetek, amikor te ott vagy, ezért nem látod, mennyire tönkre tudják vágni a neveletlen gyerekek főleg a ceremóniát. Eddig MINDEN esküvőn történt vmi gikszer, ahol voltam, és nem az, amin az ember kedvesen elmosolyodik, hogy jaj, milyen cuki volt Katika, amikor magára dobta a rizst a menyasszony helyett. A szülők többsége nem hajlandó nevelni a gyerekét ott sem, mert "hö, én is pihenni / bulizni jöttem ide", rosszabb esetben rátukmálják a gyereket egy tojáshéj még a seggén jellegű tini rokonra, hogy "Katika úgysem látja a mütyürkémet eleget, meg majd beletanul az anyaságba"... aztán a tini meg vagy telibesz.ja, mert ő se gyereket pesztrálni ment oda, vagy nem bír vele.
Teljesség igénye nélkül ezeket láttam:
- mint már mondtam, minden egyes esküvőn, ahol voltam, egy gyerek elkezdett valami visítani a ceremónia alatt, és a szülők NEM VITTÉK KI... sokan még mosolyogtak is, hogy milyen kis vicces a kis kópé, hogy belepofázik a pap szövegébe vagy a fogadalmakba
- gyerek nekifutásból, heccből elkezdi rángatni, lehúzni az asztalról a terítőt, és potyog-törik minden üveg
- villát, poharat hajigál poénból
- gyerek csokikrémmaszatos kézzel odamegy tapizni a menyasszonyt... vagyos akkor már menyecskét a méregdrága kölcsönzős ruhájában (ugyanez az eset: a menyasszony megkérte a kedves szülőket, hogy legyenek szívesek kifizetni a pluszt, amit felszámolt a kölcsönző, ők voltak a legjobban felháborodva)
- szervírozás közben folyamat rohangáltak
- nem gyerekbiztos helyeken percenként kellett rohangálni, hogy a gyerek fel ne sértse magát, ne fojtsa bele magát a szökőkútba (nem saját élmény, de fórumon olyat is olvastam, hogy a gyerek konkrétan belefulladt vmi tóba, mert senki nem figyelt oda rá, aztán a hülye szülő még a menyasszonyt b.tatta, amiért megünnepelte az évfordulójukat facebookon, hogy milyen szívtelen... mintha nem az lett volna szívtelenség, hogy a saját gyerekére nem figyelt oda a lagziban)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!