Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez bunkóság?
Elég nagy a családunk és nagyon sok a gyerkőc.
Felmerült az a kérdés hogy esetleg gyerekek nélkül jönne mindenki a lagziba. Ti mit szólnátok ha olyan meghívót kapnátok amin az állna hogy csak felnőtteknek. Értem ez alatt hogy egész pici gyerekeket nem hoznának.
A szülők is jobban ki tudnának kapcsolni és 20 fővel kevesebben lennénk ami a hely kiválasztása miatt nagyobb könnyebbséget jelentene?
Igen, az valóban vicces lenne, ha odamennék egy vadidegenhez, és megmondanám, mihez van joga és mihez nincs. Itt egy kicsit más dolog történt.
A "vadidegennel" félreértettük egymást, mire közölte, hogy visszataszító a hozzáállásom. Én egyrészt igyekeztem tisztázni a félreértést, valamint megkértem(!), hogy ne nevezze a hozzáállásomat visszataszítónak. Erre a vadidegen közölte, hogy neki márpedig a véleményéhez joga van.
Én erre igyekeztem szétválasztani, mi a különbség minősítés és véleménynyilvánítás között, és rámutatni, hogy ez a megfogalmazás túllépi a szabad vélemény határát és karcolja a sértegetését - amit jogosnak nevezni minimum véleményes.
Azóta én lettem az utasítgató ember, aki megmondja kinek mihez van joga. Ezt különösen érdekesnek találom, mégpedig azért, mert igazából pontosan ugyanolyan minősítést engedtem szélnek, mint az opponensem: ő visszataszítónak, én jogtalannak minősítettem valamit. Ha ő teszi, akkor szabad vélemény, ha én akkor arrogancia? Fura. Szebb lett volna, ha azt mondom, hogy "jogtalannak találom"?
Ezen kívül eleve, ha engem megkérne valaki, hogy tudomisén, ne becézzem Petinek, akkor nem becézném Petinek, nem vágnám rá, hogy jogom van hozzá, mert szólásszabadság van. Nyilván nem ugyanaz a kettő, de szerintem érthető a lényeg.
A legrosszabb az, hogy most megint olyannak tűnök, aki kvázi hisztizik, pedig egyszerűen csak el akarom magyarázni, mit miért mondtam, mert kicsit félbehagyottnak, lezáratlannak érzem a vitát.
Hihetetlen, hogy még mindig ezen a nyamvadt visszataszító szón megy a pörgés, azt hittem ez le lett zárva, túl lett tárgyalva.
Elmondtam mi volt a problémám és mit miért írtam.
Az elején valóban félreértettük egy részen egymást, de te ekkor konkrétan “utasítottál”, hogy én ugyan ne nevezzem visszataszítónak a hozzáállásod, majd ezután írtad le azt a kommented, hogy a gyerekek rosszalkodnak, hisz gyerekek és te ezt elfogadod és természetes, ha pl randalíroznak. Erre reflektáltam, hogy pontosan EZ a visszataszító a hozzáállásodban, semmi más és miért ne írhatnám le a véleményem, ha egyszer így gondolom?
Attól, hogy odaírod kérlek, még nem fogom másképp gondolni, tehát..
Mire te megint közölted, hogy nekem nincs jogom visszataszítónak nevezni a hozzáállásod. Na nekem itt telt be úgymond kicsit a pohár, hogy azért ne jussunk már el odáig egy anonim oldalon, hogy te akarnád vagy próbálnád kioktatni a másikat arról, hogy mihez van joga vagy mihez nincs, ennyi. Ennyiről volt szó, nem másról. Őszintén nem bírom felfogni, hogy miért kell ezen ennyire fennakadni vagy többedik oldal óta erről diskurálni.
Egyébként kedves utolsó ugyanilyen alapon én is mondhatom, hogy felesleges vitázni, hisz úgy sem érted sem te, sem a vőfély apuka, de ennek nincs értelme és még csak nem is igaz. Ahogy fordítva sem.
Én is és mindenki más is tiszteletben tartotta egyik-másik kommentelő véleményét, de nekünk is pont ugyanannyi jogunk van a témáról és a másik hozzáállásáról kifejteni a véleményünk és gondolataink.
Nem a visszataszító szón pörgök, csak beoltott egy másik kommentelő, hogy "hangosan felröhögött" azon a hozzászólásomon, gondoltam, erre csak visszakérdezek, ennyi történt. Az utolsó hozzászólásom már nem neked szólt, nem állt szándékomban kiásni a csatabárdot.
Egyébként nem utasításnak szántam, amit mondtam elnézést, hogy annak tűnt. Én egyszerűen szóltam, hogy zavar a szóhasználatod, és kértelek, hogy hagyd abba, nem állt szándékomban utasítgatni.
Utána valóban felkaptam kicsit a cukrot, mert a "jogom van hozzá" szlogen ilyen környezetben nekem vörös posztó. Ha te jelezted volna, hogy bánt a szóhasználatom, én abbahagytam volna, ahogy korábban is elnézést kértem, amikor túltoltam a biciklit. Nyilván, ha úgy vetted, hogy parancsolgatok, akkor egy fokkal jobban megértem, bár én akkor sem ezt húznám elő - de az én vagyok.
A kioktatást viszont szó nélkül elismerem :).
Én írtam, hogy felröhögtem rajtad, és minél többet olvaslak, annál jobban szórakozok :D Egyébként csatlakozok ahhoz, aki szerint visszataszító a hozzáállásod. Unszimpatikus vagy a magyarázkodásaid, az alapján amit a gyerekekkel kapcsolatban írtál (nekik ugye mindent lehet, mert gyerekek), meg... nem is tudom hogy mondjam, undort kelt bennem az egész lényed.
Na nyomás, jelents fel az internetrendőrségnél, mert minősítettelek :D :D :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!