Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felbontotta az eljegyzést, pedig terhes vagyok! Mit tegyek?
8 éve voltunk együtt, ő mindig nagyon esküvő ellenes volt. Kb. 5 éve azzal nyúz, hogy gyereket szeretne, de én nem álltam készen a dologra. Tény, hogy ő 12 évvel idősebb nálam.
Megmondtam neki, hogy én csak házasságban szeretnék gyereket vállalni - faluról származom, ez otthon így szokás, én is így tartom helyesnek. Végül megegyeztünk, tavaly évfordulónkon megkérte a kezem, azóta bejelentkeztünk anyakönyvvezetőhöz, márciusban (következő évfordulónkon) lett volna az esküvő. Semmi rongyrázás, két tanú és szűk család.
Mivel ő meghozott egy - ő szavaival élve - áldozatot, én is beleegyeztem, hogy az ő álma is valóra váljon. Szeptemberben abbahagytam a gyógyszer szedését, mert a nőgyógyászom elmondta, hogy idő kell, mire kitisztul. Pharmatex krémet használva, pontosan a honlapon leírt utasítások alapján mégis összejött a baba.
Úgy voltam vele, hogy alkalmasabb lett volna fél évvel, egy évvel később, de beletörődtem. Erre két napja széles vigyorral közli a volt vőlegényem, hogy akkor most ennyi volt, lefújjuk az esküvőt. Ő nem akarta igazán, neki csak a gyerek számít, ez csak egy papír és felesleges. Megkérdeztem, hogy miért nem mondta el ezt a gyerek előtt, és a szemembe vágta, hogy azért várt eddig, hogy nehogy "kinyírjam a gyerekét".
Át vagyok verve, borzasztóan csalódtam benne. Két napja folyamatosan sírok, alig látom a billentyűzetet a könnyektől.... Nem tudom, mihez kezdjek, kihez forduljak...
Dühöngött, üvöltözött, és nem akarta elhinni, hogy nem elvetettem. Feljött hozzám cirkuszolni, ordított velem. Én meg a pofájába vágtam a zárójelentést.
A szomszédaim ki vannak akadva, hogy folyton megy a balhé. Eddig jó viszonyban voltam velük, most meg többen is szóvá tették, hogy már nekik kellemetlen a fesztivál. Próbálnak megérteni, de már kicsit sok nekik.
Már voltam a rendőrségen, ugyanis tegnap délelőtt - amíg én munkában voltam - összekarcolta a zárat az ajtón, amihez már nincs kulcsa. Azt mondták, hogy nincs rá bizonyítékom, így ők nem tehetnek semmit, és mivel nem folyt még vér sem, nem vihetik be. Mondtam, hogy köszönöm a semmit. Ezek szerint amíg nem ver laposra vagy nem üti ki a fogaimat, nem véd meg senki. Eddig nem bántott, csak a kezemet szorongatta. A bátyámnak nem akarok szólni, mert így is feszült és ideges. Nem akarom, hogy az legyen a vége, hogy őt vigye el a rendőr...
Azt elfelejtettem írni, hogy most azért vagyok "tetűláda", mert nem vagyok hajlandó az anyja költségeit fedezni. Kifizettem még két hetet az asszonynak, aki jár hozzá segíteni, csak azért, hogy ne hagyjam őket a kakiban, hó végéig pedig van idejük megoldást találni. Szerintük nekem az aprópénz, és hálátlan vagyok. A szüleim szerint ennyit se kellett volna megtennem, de ilyen vagyok. Azután, hogy minden r--bancnak meg k--vának le lettem hordva a volt anyós által, én levettem róla a kezem. Meg ugyebár a fia most ott lakik vele a 1,5 szobásban, el tudná látni az anyját, be tudna neki vásárolni.
A záras témához tudnék segitséget adni: nézz utána, hogy biztonsági kamerát fel tudsz-e rakni. Tesóméknál a volt tulaja a háznak járt vissza bosszút állni, mert az ingatlant anno a felesége válóperben elnyerte tőle és az asszony eladta bátyáméknak. Ott a videós bizonyitékok alapján pénzbirságot kapott.
Azért mondom, hogy nézz utána, mert társasház gondolom megint más téma, tesómék kertes házban laknak.
Innentől kezdve viszont ne engedd be a lakásba semmi esetre sem!!! Egy ideig szerintem haza egyedül ne menj, kérj valakit, hogy kisérjen el a lakásod ajtajáig, mert kinézem belőle, hogy képes megvárni ott is téged... :/ (egy férfi kollégád? egy családtag, aki fel tud venni munka után?)
A szomszédok tényleg már necces, megértem az ő oldalukat is. Ezért is kéne minimalizálni. Esetleg a hzmesternél/közös képviselőnél kérni, hogy valahogy ne engedjék be? Esetleg nem olyan társasházban laksz, ahol van portaszolgálat? Tudnál náluk érvelni, hogy már csak a lakók nyugalma miatt ne engedjék be, szerintem simán megértik.
Nem tudom, ezek csak ötletelések. Szerinted bármi ebből hasznos neked?
Ha eddig nem lett volna biztonsági ajtód, itt az ideje, hogy lecseréltesd, ne csak magát a zárat. Nagyobb biztonságban éreznéd magad.
És tényleg legyen, aki hazakísér, meg egy cuki szomszéd néni, aki mindig mindent lát - minden házban van ilyen, csak jóban kell vele lenni.
Kérdező! Ne haragudj, nem akarlak bántani, de ezt te rontod el folyamatosan...
1. Mi az, hogy feljött? Ha átmegy, akkor nem engeded be, ha cirkuszol azonnal kihívod a rendőrséget. Nem kell beengedni és mutogatni neki a papírokat meg bizonygatni az igazad, nem tartozol neki semmilyen magyarázattal.
2. A szomszédaid jogosan vannak kiakadva, a franc se akarná minden nap azt hallgatni, hogy egy idióta óbégat az ajtóm közelébe. Bár én a szomszédaid helyében kimentem volna és elhajtottam volna melegebb éghajlatra. Tartok is magamnál egy baseball ütőt arra az esetre ha valakinek lassabb lenne a felfogása.
3. Nem tudom hogy állsz anyagilag, de nem ártana beszereltetni egy biztonsági ajtót, esetleg rácsot rakatni rá. Vagy amit többen is mondtak: kamera.
4. Persze, hogy nem tehet semmit a rendőrség, mert ha megjelenik akkor szóba állsz vele...amikor ott van és veri az ajtódat, akkor kell nem kinyitni és magyarázkodni, hanem kihívni őket. Zaklat, rongál és félelmet kelt benned, meg másokban is.
5. Beszélj egy ügyvéddel, mert ha így beslattyogsz a rendőrségre az nem sokat ér, ő majd segít ezekben a dolgokban.
6. Miért is fizettél ki 2 hetet még a jó édes anyjának? Nem kell nekik fizetni semmit, pusztuljanak éhen, már nem a te gondod!
Huu, mennyi minden történt az utolsó kommentek óta. Hogy kimutatja most a foga fehérjét ez a mocsok! A rendőrség amúgy ilyen, én akkor hívtam ki őket, mikor apám nekiment anyámnak, és annyit tettek, hogy semmit. Rengeteg mindenen mentél keresztül, úgyhogy még több kitartást neked!
Javaslom, ha megteheted költözz el. Tudom, hogy nehéz, de amíg tudja a címed, addig nem fog békén hagyni. Mint mondtad nem akarod zavarni a bátyád, de mégis jobb lenne, ha tudna róla, és emellett ha máshol laknál máris csökkenne a lehetőség, hogy hazamegy hozzád és eldurvul a pasas.
Sőt, próbálj meg tényleg minden kapcsolatot megszakítani vele, meg az anyjával, mert most kijött rajtuk a kizsákmányoló, számító természetük, és még több dolgot fognak kitalálni, hogy lehúzzanak, vagy megkeserítsék az életed!
Köszönöm az újabb válaszokat.
Az ajtó nem aktuális, mert elköltözök. :) Nagyon jó lehetőség futott be, az egyik munkatársam mesélte, hogy a nővérének és a férjének mégis összejött a baba - 10 év próbálkozás után - és nagyobb lakásra lesz szükségük. Most jöttem el tőlük, és megbeszéltük, hogy lakást cserélünk, mert nekem bőven elég lenne egy két szobás, nekik meg így lesz három szobás lakásuk. Annyira boldog vagyok, hogy el se hinnétek. :) Amint elintézik a hitelt a különbözetre, el is kezdjük szervezni a költözést. Csak hát addig kibírni itt...
Egy-két válaszra szeretnék külön reagálni:
# 156, Igen, ludas voltam, hogy megbocsátottam a megcsalást. De úgy gondoltam, egy új esélyt mindenki megérdemel. Ahogy már írtam, a megjavítás híve vagyok, nem a kidobásé.
# 157, Nem fogom fel bántásként, mert látszik, hogy nem annak szántad.
Azért engedtem be, mert izomból verte az ajtót, és mindenkit zavart a lépcsőházban. Beszélnem kellett vele, mert el kellett mondanom, hogy nincs többé baba. Bármekkora szemét volt velem, bárhogy is hagyott ott szinte az oltár előtt, ennyi járt neki. Akárcsak nekem, mert végre nyugalmat szerettem volna, és úgy gondoltam, ezzel le tudunk zárni mindent, ami összeköt minket. A papírt meg azért mutattam meg, mert bennem is felment a pumpa, amikor hazudósnak lettem nevezve. Feketén fehéren látta, hogy nem abortuszom volt. Bár tudta, hogy arról alapból is lekéstem, azért várta meg ugyebár a 11. hetet a jegyesség felbontásával.
Teljesen megértem a szomszédaimat. Lehet, hogy ez nem jött le a válaszomból, de igazat adok nekik, hiszen tényleg zavaró a cirkusz. Ők se merő rosszindulatból tették ezt szóvá, tapintatosan hívták fel a figyelmemet arra, hogy ezt már nem lehet tolerálni. Bocsánatot kértem, biztosítottam róla őket, hogy - ha rajtam múlik - nem fog ilyen előfordulni többé.
Azért fizettem ki, mert mardosta volna a lelkiismeretemet, ha nem teszem. Idős és beteg. Nem felejtettem el, hogy honnan jöttem, saját erőből küzdöttem fel magam, és a fizetésemből megtehetem, hogy kifizessek még két hetet. Nem lett volna szívem egyik napról a másikra megvonni a pénzt. A szüleim, a bátyám, a barátaim szerint nem vagyok normális, de akkor se tudtam nem adni. Nyilván ha minimálbért keresnék, nem adnék. De így megtehetem. A saját nyugalmam megérte azt a pénzt. Nem kaptam érte egy köszönömöt se, de akkor se csinálnám vissza. De a pénzcsap ezzel el is lett zárva, többé semmire nem adok, sőt, a kapcsolatot is szeretném velük megszakítani.
# 159, Sajnálom, remélem a te problémáid megoldódtak már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!