Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudja, hogy nagyon szeretném ha megkérné a kezem, és összeházasodnánk, de nem teszi. Miért?
3 éve vagyunk együtt, és én már nagyon sokszor mondtam neki, hogy szeretném ha összeházasodnánk, céloztam rá, hogy szeretnék egy gyűrűt, viccesen, komolyan, stb.
Ha meghallom pl. hogy valaki ismerős házasodik, akkor szomorú leszek, vagy pl. máskor esküvői fotókat nézegettünk, egy ismerős párét. És hát elérzékenyültem, meg rossz kedvem lett, hogy mennyire szeretnék én is már ilyet.
Párom ezt nagyon jól tudja, és ha felhozom, akkor mondja, hogy igen, tudja hogy nagyon szeretném, de mindig felhoz valami negatív dolgot is mellé, hogy dehát ott esküt kell mondani (ez neki ciki talán, ezért mondja), vagy hogy ő nem akar felhajtást, stb.
És ilyenkor én fél napig morcos vagyok, szomorú. Ezért ő meg mérges lesz kb. hogy én mit "nyavajgok", meg tudta hogy nyüszítés lesz, ha én meglátok valami esküvői fotót.
Ki vagyok tőle, hogy más ismerősök később jöttek össze mint mi, és már házasságon túl vannak, és babát vár a lány...
Tényleg nem kéne szomorúnak lennem emiatt?
Vagy ő a paraszt?
Nem veszed észre, hogy nem akar elvenni? Tök egyértelmű, kifogások kifogások hátán. Én nem maradnék együtt olyannal aki nem házasságban képzeli el az életét, és ezt férfiként írom. Miért? Mert egy alap dologban nem értenénk egyet ilyen esetben. Nincs érzelmi zsarolás, nincs hiszti, nincs semmi, csak nem lennénk egymáshoz valóak, ha nem akarjuk ugyanazt.
Garancia semmire nincs. A házassággal nincs, az összedobtuk a szennyest, de tovább nem lépünk típusú kapcsolatnál (együttélés) sincs arra, hogy együtt marad 2 ember, és akkor sem, ha gyerek(ek) születnek.
Ami számít, az a hozzáállás, és az, hogy az adott két ember passzoljon egymáshoz. Ti ketten nem akarjátok ugyanazt. Csak a saját idődet pazarlod el a semmire. Ha vele maradsz, és mondjuk 10 év múlva el is venne esetleg, az csak azért lesz, mert nem jött neki az igazi, és már öregecske, beérné veled. Így meg akarná a halál.
Amelyik férfi házasodni akar, az meg is teszi. Én is akartam, vágytam rá, hogy feleségem legyen, ne egy szimpla barátnőm. Barátnője akármikor lehet egy férfinak, de feleséget azért választ, mert ő a tökéletes, mert vele akarja leélni az életét, mert nem akar mást. Ahol nem így van, ott valami nagyon nem stimmel az úriemberrel. Szóval aki házasodni akar, az meg is teszi, nem csak dumál róla. Én is megtettem, másfél év kapcsolat után, pedig csak 22 éves voltam akkor. De ilyen az, ha megtalálod az igazit. Nem akarsz várni, mert minek? Vele akarod leélni az életed, és a létező legszorosabb kötelékben, ami 2 ember ismétlem KETTŐ EMBER kapcsolatára vonatkozik. Ez a házasság. Elköteleződés egymás felé. Ez a te pasidból hiányzik. Szerintem nincs értelme várnod, nincs mire. 28F
Nem tudom, szerintem ő eléggé el van tévedve.
Magyarországon, ha nem akarod, nem mondasz "esküt, fogadalmat" nem szokás... ez ilyen amcsi mizéria.
Elmondom, hogy nekünk a polgári szertartás direkt minden sallangtól mentes volt, 20 percig tartott, mint egy sima ügyintézés , csak ünnepélyesebb, de nem kellett szerepelnünk.
Neki sem kell, ha nem akarja, csak tisztázd le vele, hogy nem színházi fellépést szeretnél, hanem egy mindentől mentes esküvőt!
Polgári+ buli.
Ebbe már csak bele menne?
Az ilyen nyálas csöpögős, sírunk videókat nézve nekem is szétfolyik a képernyő. Persze, hogy fél tőle, ha ilyeneket lát lépten-nyomon, a legtöbb férfi nem szereti a nyáladzást.
Meg a másik, hogy rápörögtél nagyon a témára. Kicsit le kéne higgadni, mert ezt a férfiak nagyon! nem szeretik, nem csak a te párod, hanem a férfiak állítom 90%-a.
Egyszerűen ez rémálom, mikor ezt csinálja egy nő. Tavaly még nagyon korai volt 2 év után hisztizni, persze, hogy bizonytalan. Ha most megkérné kezed, de naponta hajtod neki, hogy "De szívem, mikor kéreeed máár meg? A Katikának már a baba jön, ne már, hogy lehetsz ilyen tutyi-mutyi?"
Akkor fix, hogy felhúzza a nyúlcipőt és nem lesz ebből semmiféle lánykérés.
Neked is annyi az életcélod, hogy elvegyenek?- hogy gyerek legyen? Kizárólag? Tényleg nincs más? Munka valami?
2 év után nyaggatni nonszensz... pláne elköltözni,
részemről nagyjából ott lett volna vége. Ne szívd a vérét.
Hát én ezzel nem értek egyet: "Neki sem kell, ha nem akarja, csak tisztázd le vele, hogy nem színházi fellépést szeretnél, hanem egy mindentől mentes esküvőt!
Polgári+ buli.
Ebbe már csak bele menne?"
Szerintem a szándék a lényeg, és az ember, ha tényleg szerelmes, akkor össze akar házasodni a szerelmével. Még a félénkebbek is benne vannak abban, hogy akár templomi esküvő. De mindenesetre felhozzák a témát és max. komprumisszumot kötnek a párjukkal. De a fenti esetben a pali konkrétan kerüli a témát.
Nő vagyok, de én is utálom a felhajtást, és nem mennék hozzá akárkihez. Ezt csak azért tenném meg, akibe tényleg szerelmes vagyok. Volt olyan barátom régen, aki szeretett volna házasodni, de én nem voltam belé szerelmes, csak úgy elvoltam, nem akartam semmit hosszabb távon. Eleinte csak kerültem a témát, mikor erről beszélt. Aztán végül szakítottam, mikor már nagyon mondogatta, hogy szeretné. (Egyébként az sem változtatott volna az egészen, ha nem mondja, mert én őt nem akartam komolyan, nem őt képzeltem el a férjemnek, illetve még a kapcsolatunk alatt megismertem a későbbi férjemet és szakítottam a barátommal. Ja és a férjemnél már minden ment simán, ő megkért én igent mondtam, azt se tudtuk milyen esküvőt akarunk, csak eldönötöttük, hogy mindenképpen egymást akarjuk és aztán megbeszéltük a továbbiakat.)
Úgyhogy szerintem ez nőknél, férfiaknál is így működik.
Szerintem se pazarold rá az éveidet, főleg, ha harminc alatt szeretnél szülni. Remélhetőleg jön majd az életedbe olyan, akit nem kell ezzel úgymond "nyaggatni", bár szerintem te ezt nem tetted, csak nyilván tudni szeretnéd, mi lesz a kapcsolatotokból.
Amúgy meg miért írjátok, hogy a gyerek nagyobb kötelék? Ugyan már. A férfi akkor lép le, amikor csak akar, aztán esetleg 2 hetente elviszi a gyereket moziba, vagy rátolja anyóspajtásra. Rengeteg ilyet látok a környezetemben. Egy férfinak nem olyan fontos a gyerek, úgyis az anya felelőssége minden. Persze tisztelet a kivételnek, de abból elég kevés van.
Ezzel én is egyetértek: "Amúgy meg miért írjátok, hogy a gyerek nagyobb kötelék? Ugyan már. A férfi akkor lép le, amikor csak akar, aztán esetleg 2 hetente elviszi a gyereket moziba, vagy rátolja anyóspajtásra. Rengeteg ilyet látok a környezetemben. Egy férfinak nem olyan fontos a gyerek, úgyis az anya felelőssége minden. Persze tisztelet a kivételnek, de abból elég kevés van."
Én nőben is tudok ilyenről, kiment külföldre és új kapcsolata van. Úhogy, ahogy már fentebb írta egy férfi válaszoló nagyon jól, garancia semmire nincs. Az számít, hogy közösek-e a céljaitok, egy irányba tartotok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!