Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nőként szerintetek lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőként szerintetek lehet kérni legalább ennyit?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt a párommal, 3,5 éve együtt is élünk. Az egyetemen ismertük meg egymást, azóta ő már végzett és rendesen dolgozik, nekem még hátra van 1 évem. Jövő nyáron végzek, akkor kapom kézhez én is a diplomámat.

Együtt tervezzük a jövőnket, az életünket, mindent. Idővel szeretnénk összeházasodni és közösen gyerekeket vállalni.

Viszont itt jött elő az idő... Én ragaszkodnék hozzá, hogy 30 éves korom előtt gyereket vállaljunk, mert nem szeretnék későn szülni. Egészségügyben tanulok és túl sok rémtörténetet hallottam már arról, milyen veszélyei vannak annak, ha valaki túl sokáig halogatja az első babát, meg hát az se biztos, hogy elsőre összejön, lehet, hogy évekig próbálkozni kell, az ember hiába tervez, nem mindig alakulnak úgy a dolgok... Mindenesetre megmondtam a kedvesemnek, hogy én 30 éves koromra már az összes szülésen túl szeretnék lenni - de legalább is lehetőleg az elsőn. Viszont az a helyzet, hogy én házasság nélkül nem szeretnék babát. Csakis azután, hogy megvolt az esküvőnk.

Számolgattam, és mivel most 24 éves vagyok, jövőre már 25 leszek, mire lediplomázom, közben pedig legalább 2 évet dolgoznom is kéne, hogy egyáltalán kapjak GYES-t. Akkor meg máris ott vagyok, hogy bőven 27 éves leszek, mire egyáltalán szóba jöhet a baba, plusz a 9 hónap terhesség és ki tudja, még mennyi idő lesz, mire egyáltalán összejön.

Ezért megkértem a páromat, hogy legkésőbb a diplomaosztómtól számított 1 éven belül lehetőleg jegyezzük el egymást, és onnantól számítva 1 éven belül házasodjunk is össze. Nem akarok beleszólni, hogy mikor kéri meg a kezemet, és nem szeretném én meghatározni, hogy mikor vegyen el, tudom, hogy ez a férfi dolga, az ő döntése, de mivel az én életem is, gondoltam, ennyit azért kérhetek. Én se leszek már fiatalabb, és nekem igenis fontos, hogy 30 éves korom előtt legalább az első babánk megszülessen. Házasságon belül!

A párom azt mondta, hogy majd meglátja. Közben persze vigyorgott hozzá, tehát tudom, hogy csak az agyamat húzta, de jobban örültem volna, ha meg tudjuk beszélni konkrétan a dolgot. Jó, nem dátumra pontosan, de azért jó lett volna, ha azt mondja, oké, 2 éven belül eljegyezlek, vagy valami... Vagy szerintetek nem kellett volna ennyire behatárolnom az időt? Tényleg nagyon ciki volt tőlem, hogy ezt kértem?

2015. febr. 6. 09:59
 51/94 anonim ***** válasza:
78%

" a 35 feletti kismamák sokkal nagyobb eséllyel lesznek veszélyeztetett terhesek, mint a 30 év alattiak"

Lehet szülni 30 és 35 év között is. Egyébként egy fiatalabb kismamánál is bármi előjöhet. Sok huszonéves terhessel találkoztam, akiknek genetikai indikáció alapján kellett megszakítani a terhességet. Sőt, 20 évesnél fiatalabbal is.

Én a helyedben nem sietném el a dolgot.

2015. febr. 6. 19:22
 52/94 anonim ***** válasza:
97%

Ebben nem volt megbeszélés, és ez a probléma. Csak közölte vele ő mit akar, nem kérdezte meg a párját.

Ha megbeszélés lett volna az másképp néz ki:

pl.:

- Drágám! Mostanában sokat gondolkodtam a jövőnkön. Én szeretnék még 30 előtt feleség és anya lenni. Te mit gondolsz erről, mik a terveid velem? Mi a véleményed a témában?

- Igen, én is gondolkodtam már rajta. Szeretnélek feleségül venni, és gyereket is, x éven belül.

Ehhez képest ez történt:

- Drágám! Megkérlek, legkésőbb a diplomaosztó után 1 évvel jegyezzük el egymást, és 1 évre rá vegyél el.

- Majd meglátom!

Érzékelhető a különbség?

2015. febr. 6. 19:23
 53/94 A kérdező kommentje:

Érdekes olvasni a hozzászólásokat, nagyon eltérnek a vélemények egymástól.

Valaki kérdezte, hogy mi lenne, ha a párom azt mondaná, hogy még várjunk, képes lennék-e vajon ezért otthagyni. Nyilván nem. Ha azt mondja, ő még várna ezzel 1-2 évet, rendben van. Vagy ha azt mondja, hogy ő úgy gondolta, ez a házasodási számára inkább egy 5 éves projekt, arra is azt mondom, hogy oké, kivárom. De pont ez az, hogy ő nem igen mondogatja, mert most elvan foglalva a közelebbi tervekkel. Pl. hogy először autót vegyünk, aztán lassan munkahelyet is szeretne váltani, vagy például most albérletben élünk és szeretne/szeretnénk egy saját, közös lakást, stb. Úgyhogy Ő is mindig elmondja nekem, hogy akkor ezt így meg úgy tervezte, most megvesszük az autót, utána szeretné, ha ekkorra meg akkorra lenne egy saját kis fészkünk, ehhez először ez meg az kellene, stb. Szoktunk tervezgetni, és közösen(!), tényleg nem tudom, miből következtettek arra itt egyesek, hogy én percre pontosan megszabom a párom életét... Szó sincs róla, épp ellenkezőleg, együtt szoktunk megbeszélni és eldönteni mindent, és általában inkább fordítva áll a dolog, inkább én vagyok az, aki folyamatosan asszisztál hozzá, hogy az ő kis szíve vágyai (pl. a saját kocsi) minél előbb teljesüljenek. A gyereket is fel szokta emlegetni, de mindig úgy hozza csak fel, hogy "majd amikor gyerekünk lesz". Csak nincs benne semmi konkrétum.

Ezért hoztam fel a témát, mert én 4 év után úgy éreztem, hogy időszerű komolyabban beszélnünk róla, és nem csak álmodozás szintjén, amit az utolsó válaszolók egyike is leírt itt párbeszéd formájában... Ezen az "Egyszer majd szeretnék feleség és anya lenni, te mit gondolsz erről?" "Igen, szívem, egyszer majd én is szeretnélek elvenni" témán mi már réges-rég túl vagyunk. Ezt már megbeszéltük, ő maga mondta, hogy velem tervezi az életét, és hogy el akar majd venni. Csak legyen miből meg hová.

Én lassacskán ennél valami konkrétabbat is szerettem volna tudni, nem csak annyit, hogy "majd", "valamikor" meg "egyszer".

Ezért igen, fogtam magam, leültem vele és elmondtam neki, hogy én ezt így meg így gondoltam, szeretném, ha nagyjából így és így terveznénk a jövőt illetően és belekalkulálná a saját lakás és közös autó mellé a házasságot meg a gyereket is. Ha azt meg tudja mondani nekem előre, hogy tervei szerint ő fél éven belül kombi autót venne, és mondjuk 5 éven belül szeretne velem közösen egy saját lakást is, akkor én miért nem vázolhatom fel neki ugyanígy, hogy én meg szeretném, ha 2 éven belül beleférne egy eljegyzés is? És igen, megindokoltam azzal, hogy nekem igenis fontos az esküvő és az, hogy 30 éves korom előtt (vagy jó, rendben, legyen igaza a sok okos karrieristának is, akik a későn szülést pártolják, legyen akkor 30 éves korom körül!) szeretnék majd gyereket is.

Mikor visszakérdeztem, hogy ő mit szól ehhez, mosolygott és azt mondta, hogy majd meglátjuk.

Erre itt sokan kijelentették, hogy tőlem menekülni kell, mert én megszabom minden egyes napját... istenemre mondom, nem látom az összefüggést.

2015. febr. 6. 20:34
 54/94 anonim ***** válasza:
83%

A konkrétabb időpontról is beszélgetni kellett volna, nem azt mondani hogy ekkor meg akkor jegyezzen el és vegyen el. Itt sokan azzal nem értenek egyet, ahogy előadtad neki a dolgokat. Magyarul nem megkérdezted tőle, hogy ő mit gondol a terveidről, csak közölted vele mit csináljon.

Úgy látom konkrét választ nem kaptál, hiába mondtad meg kerek perec mikor mit akarsz. Mert azt mondta hogy majd....ami vagy azt jelenti hogy ne piszkáld még ezzel, mert ő bizonytalan még ezeket a dolgokat illetően, vagy azt hogy eszében sincs veled maradni, csak terel amíg tud, aztán ha már nagyon érzi a kötelet a nyakán akkor lelép. Innentől már neked kell kiderítened mi van a háttérben. Annyi biztos, hogy nem határozott az ez irányú tervekben, mert akkor nem az lett volna a válasza, hogy majd meglátjátok...hanem konkrétabb időpont.

2015. febr. 6. 20:46
 55/94 A kérdező kommentje:

Amikor rákérdeztem, hogy mit ért az alatt, hogy "majd meglátja", arra csak annyit mondott, hogy nagyjából ő is így gondolta, ahogy én felvázoltam neki, csak nem tervezte meg ennyire pontosan a dolgokat. Amikor megkértem, hogy akkor mondja el, ő hogy tervezte, csak hogy valamennyire tudjam, akkor azt felelte, hogy direkt nem akar konkrétan időt mondani. Illetve azt mondta nagyjából szó szerint, hogy nem meri most előre azt mondani, hogy oké, akkor a jövő év folyamán megkér, nehogy aztán valami miatt esetleg mégis elcsússzon az idővel, mert feleslegesen nem akar ígérgetni. Azt tudni kell róla, hogy ő szereti betartani, amit ígér. Nála az adott szónak súlya van.

Szóval lezárta annyival, hogy azért mondta nekem, hogy majd meglátjuk, mert ennyire előre nem mer semmit ígérni, hátha valami miatt nem tudná betartani. Azt mondta, egyelőre foglalkozzunk most azzal, ami jelen pillanatban fontos, a jövőt illetően meg majd úgyis meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgaink.

2015. febr. 6. 20:56
 56/94 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ha így áll hozzá, nem igazán tervez veled. Inkább úgy hangzik, hogy szeretne az életébe házasságot, gyereket, családot, de nem biztos, hogy mindezt tőled szeretné.

Nem azért, mert nem mond konkrét időpontot, ez érthető, hanem azért, mert elsősorban úgy áll hozzá, hogy más a fontos, ez mellékes, majd meglátjuk lesz-e vagy sem.

2015. febr. 6. 21:02
 57/94 A kérdező kommentje:

Annyit hozzátennék, hogy erre mondtam végül azt a páromnak, hogy rendben, ne ígérjen akkor előre ilyesmit, de megkértem, viszont azt vegye figyelembe, hogy én szeretném, ha 30 éves korom körül legalább az első kisbabánk megszületne, és hogy jó lenne előtte valamikor megejteni az esküvőt is. Ennyi. Mondtam, hogy oké, legyen úgy, ahogy ő gondolja, kérjen meg akkor, amikor úgy érzi, de számoljon vele, hogy beleférjenek ezek a dolgok is, lehetőleg még 30 éves korom előtt!

A jegyességhez "megadott" év (ami a diplomaosztóm utáni év lenne) már csak akkor jött ki, amikor konkrétan utánaszámoltam a dolgoknak, hogy ha azt szeretnénk, hogy minden beleférjen az esküvővel, a terhességgel, és az előtte való plusz 2 év munkámmal együtt, akkor valószínűleg attól az évtől lenne reális ezen egyáltalán komolyan is gondolkodni.

2015. febr. 6. 21:08
 58/94 anonim ***** válasza:
95%

" Illetve azt mondta nagyjából szó szerint, hogy nem meri most előre azt mondani, hogy oké, akkor a jövő év folyamán megkér, nehogy aztán valami miatt esetleg mégis elcsússzon az idővel, mert feleslegesen nem akar ígérgetni"

Ebben csak aza poén, hogy megkérni a kezedet egy gesztus! Jogilag nem sokat jelent...( vagyis abban az esetben, ha te elkezdett vagyonokat költeni az esküvőre, amire ő már előre tudja, hogy nem fog sor kerülni, biztatási kárt érvényesíthetsz).

Tehát ő még ezt a gesztust is bizonytalanul ígérte... Érted???

2015. febr. 6. 21:17
 59/94 A kérdező kommentje:

"Szerintem ha így áll hozzá, nem igazán tervez veled. Inkább úgy hangzik, hogy szeretne az életébe házasságot, gyereket, családot, de nem biztos, hogy mindezt tőled szeretné.

Nem azért, mert nem mond konkrét időpontot, ez érthető, hanem azért, mert elsősorban úgy áll hozzá, hogy más a fontos, ez mellékes, majd meglátjuk lesz-e vagy sem."

27 éves és még csak 1 éve dolgozik. Megértem, hogy egyelőre a karrierje és a stabil anyagi háttér építése számára fontosabb, mint a család. Igaza van annak a hozzászólónak, aki írta, hogy a semmire nem szabad gyereket vállalni. Nem véletlenül szeretnék én is legalább pár évet dolgozni a diplomám megszerzése után, mielőtt gyereket vállalunk. Abszolút normális dolognak tartom, hogy egy 27 éves férfinak még fontosabb az autó és a saját lakás, meg a jó munkahely, és ha ezeket már megteremtette, csak azután gondolkodik majd komolyabban azon, hogy akkor családot alapítson. Nem is vártam volna tőle, hogy akkor most rögtön rohanjon el gyűrűért a sarki ékszerészhez és valentín napon ereszkedjen előttem fél térdre, mivel - még egyszer leírom - még én magam is tanulok. Nincs értelme összeházasodni addig, amíg nem állunk mindketten a magunk lábán.

Én mindössze szerettem volna ezt a kérdést tisztázni, hogy mire számíthatok. Ezért felhoztam a témát, nem csak úgy, ahogy emlegetni szokta/szoktuk, hogy "majd", "egyszer", "amikor", hanem próbáltam konkrétan években méri, években tervezni, hogy hány év lenne, mire ide vagy oda együtt eljutunk ezen a téren. Elmondtam, hogy én nagyjából mit szeretnék, kb. hogyan gondoltam, mit hány év múlva tartok reálisnak, stb.

Egyáltalán nem hiszem, hogy nem velem tervezi ezeket, hisz' akkor egyáltalán nem mondaná, hogy szeretne velem közösen gyereket, meg hogy ide vagy oda szeretne elmenni velem 5-10-15 év múlva... Csak jelenleg neki más dolgok fontosabbak. Ettől függetlenül úgy vélem, hogy beszélni még lehet róla, akkor is, ha ezek számára (és számomra is) még csak hosszú távú tervek.

És még egyszer le szeretném írni, hogy nem vagyok görcsös, nem fogom a földhöz csapni magam, ha nem úgy sikerülnek a dolgaink, ahogy most eltervezzük őket. Rugalmas vagyok, ha úgy alakul, hogy csak 5 év múlva tudunk összeházasodni, akkor ez van, én elfogadom. Nem fog összedőlni a világ. Csak jó lenne legalább valami viszonyítási alap, hogy kb mire készüljek.

2015. febr. 6. 21:18
 60/94 A kérdező kommentje:

"ő még ezt a gesztust is bizonytalanul ígérte... Érted???"

Persze, hogy értem. De mint mondtam, neki fontosak az ígéretek. Mindig azt mondta, már a kapcsolatunk legelején is, hogy szerinte az eljegyzés egy ígéret arra, hogy amint tud, el fog venni. Ezért nem is híve a hosszú jegyességnek, szerinte annak semmi értelme, ha az ember csak eljegyzi a párját, de aztán nem veszi el még évekig... az olyan, mintha megígérne valamit, amit aztán nem tart be. Nem jogi szempontból fontos, hanem elviekben. Ma már sokszor dobálóznak ide-oda a gyűrűvel, mindenki eljegyez mindenkit, pont azért, mert tudja, hogy az nem kötelezettség semmire sem. De a párom ebből a szempontból más, ő úgy gondolja, hogy a jegyesség igenis egy nagyon komoly és őszinte ígéret. Amit be is illik tartani. Már az elején leszögezte, hogy ne várjak 4-5 év jegyben járást, mert ő csakis akkor fog megkérni, amikor úgy látja, van elég pénze arra (vagy rövid időn belül össze tud gyűjteni annyit), hogy legkésőbb 1 éven belül el is vegyen. Ő nem tervezi húzni-halasztani a dolgokat, ha egyszer megkér, akkor számoljak úgy, hogy 1 éven belül esküvő van. Ezt gyakorlatilag kerek-perec így megmondta.

2015. febr. 6. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!