Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nőként szerintetek lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőként szerintetek lehet kérni legalább ennyit?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt a párommal, 3,5 éve együtt is élünk. Az egyetemen ismertük meg egymást, azóta ő már végzett és rendesen dolgozik, nekem még hátra van 1 évem. Jövő nyáron végzek, akkor kapom kézhez én is a diplomámat.

Együtt tervezzük a jövőnket, az életünket, mindent. Idővel szeretnénk összeházasodni és közösen gyerekeket vállalni.

Viszont itt jött elő az idő... Én ragaszkodnék hozzá, hogy 30 éves korom előtt gyereket vállaljunk, mert nem szeretnék későn szülni. Egészségügyben tanulok és túl sok rémtörténetet hallottam már arról, milyen veszélyei vannak annak, ha valaki túl sokáig halogatja az első babát, meg hát az se biztos, hogy elsőre összejön, lehet, hogy évekig próbálkozni kell, az ember hiába tervez, nem mindig alakulnak úgy a dolgok... Mindenesetre megmondtam a kedvesemnek, hogy én 30 éves koromra már az összes szülésen túl szeretnék lenni - de legalább is lehetőleg az elsőn. Viszont az a helyzet, hogy én házasság nélkül nem szeretnék babát. Csakis azután, hogy megvolt az esküvőnk.

Számolgattam, és mivel most 24 éves vagyok, jövőre már 25 leszek, mire lediplomázom, közben pedig legalább 2 évet dolgoznom is kéne, hogy egyáltalán kapjak GYES-t. Akkor meg máris ott vagyok, hogy bőven 27 éves leszek, mire egyáltalán szóba jöhet a baba, plusz a 9 hónap terhesség és ki tudja, még mennyi idő lesz, mire egyáltalán összejön.

Ezért megkértem a páromat, hogy legkésőbb a diplomaosztómtól számított 1 éven belül lehetőleg jegyezzük el egymást, és onnantól számítva 1 éven belül házasodjunk is össze. Nem akarok beleszólni, hogy mikor kéri meg a kezemet, és nem szeretném én meghatározni, hogy mikor vegyen el, tudom, hogy ez a férfi dolga, az ő döntése, de mivel az én életem is, gondoltam, ennyit azért kérhetek. Én se leszek már fiatalabb, és nekem igenis fontos, hogy 30 éves korom előtt legalább az első babánk megszülessen. Házasságon belül!

A párom azt mondta, hogy majd meglátja. Közben persze vigyorgott hozzá, tehát tudom, hogy csak az agyamat húzta, de jobban örültem volna, ha meg tudjuk beszélni konkrétan a dolgot. Jó, nem dátumra pontosan, de azért jó lett volna, ha azt mondja, oké, 2 éven belül eljegyezlek, vagy valami... Vagy szerintetek nem kellett volna ennyire behatárolnom az időt? Tényleg nagyon ciki volt tőlem, hogy ezt kértem?

2015. febr. 6. 09:59
 21/94 anonim ***** válasza:
98%

A GYES alanyi jogon jár azt kapnál így is úgyis

GYED jár akkor ha elég munkaidővel rendelkezel hogy ezt kaphasd.

2015. febr. 6. 10:27
 22/94 anonim ***** válasza:
57%
Én is ismerek ilyen lányt aki így tervezett, annál kevésbé akarták eljegyezni. A pasik irtóznak az ilyen megkötött nem spontán csak kötelességszerűen kialakított menetrendszerű élettől. Elég ha azzal nyaggatod hogy szeretnél gyereket meg esküvőt de ne írd elő neki még az évet is hogy mikor jegyezzen el meg vegyen el, mert el fog menekülni. Erőltetni semmit nem lehet, mellesleg 35-40 évesen is lehet egészséges gyereket szülni.
2015. febr. 6. 10:30
 23/94 anonim ***** válasza:
57%

23... a halogatás egy jel.. aki "irtózott", az nem akart szövetséget kötni, családot...

Omnis festinatio ex parte diaboli est.

2015. febr. 6. 10:36
 24/94 anonim ***** válasza:
89%

Elvben pont elég lett volna annyit mondani, drágám 30 éves korom előtt szeretnék szülni, úgy érzem, ez lenne biztonságos egészségügyi szempontból.

A többit én már nem rágtam volna a szájába, bízva abban, hogy ő is ügyesen ki tudja számolni. HA AKARJA.

25/94 anonim ***** válasza:
28%

"Egészségügyben tanulok és túl sok rémtörténetet hallottam már"

Ha már az egészségügyben tanulsz, akkor esetleg nem hallomásból szerzett rémtörténetekre kellene hagyatkoznod, hanem mondjuk utánanézhetnél a statisztikáknak.

Amúgy meg baromi értelmes dolog friss diplomával lebabázni, remekül tudsz majd karriert építeni egy purdéval a hátadon.

26/94 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon jó, hogy vannak terveid, de ha mindent ennyire részletesen kiszámolgatsz időre, nagyokat fogsz még koppanni. Az élet ugyanis nem a mi elvárásainknak megfelelően működik mindig, sőt! Simán eltervezhetsz valamit, mire az élet teli pofával beleröhög az arcodba és azt mondja: Helló, csajszikám, ez most itt másképp lesz!

Idővel megtanít majd lazábbnak lenni, ne félj.

Pár hónap alatt is nagyot fordulhat veled a világ, ember tervez, Isten végez.

2015. febr. 6. 10:37
 27/94 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam el a többiek válaszát, ezért lehet már elmondták fentebb, amiket én is fogok.

A férfiak többsége nem szereti a túlzott röghöz kötéseket (és a nők egy része sem) azaz, szeretik ha maguk döntik el az olyan fontos eseményeket az életükről, ami behatárolja az életüket a későbbiekben. Férfiak esetében, mint pl az eljegyzés vagy a házasság, esetleg gyerekvállalás, összeköltözés. Csak akkor fogja megkérni a kezed, ha már elég időt, és szabad teret hagyva számára átgondolhatta, mérlegelhette.

Persze, beszélgettek róla, és egymás mellett álmodoztok a későbbi életetekről, de korántsem biztos, hogy úgy alakulnak a dolgok. Abszolut nem szeretnélek kiábrándítani vagy rosszalló lenni, csak megjegyzem, hogy vannak olyan események az életünkben, amik behatárolhatnak...máshogy!

Pl. jöhet egy szuper állásajánlat, ami baromi sokat ígér, vagy egy csúnya betegség, vagy költözés, anyagi problémák, bármi, ami miatt nem szabad soha ennyire előre tervezni!

Még az is lehet ( bár ne úgy legyen) hogy valami miatt elsodor titeket egymástól az élet! Ez szörnyű lenne, ugyanis már fejben eldöntötted nagyjából a következő 6 évet!

Erre mondják, hogy addig még sok víz lefolyik a Tiszán!

Persze azért optimistán kell gondolkodni, és remélni! :)

Ciki volt-e, hogy behatárolod azt az időszakot, amiről álmodoztatok?

Egy kicsit!

A férfiak ezt nem szeretik, még ha azt mondják, hogy szeretik, akkor sem. Nem szabad! Sohasem szabad megmondani neki és időintervallumot adni neki, hogy ettől eddig kérd meg a kezem!

Furcsa dolog, de titokzatosnak kell maradnia egy nőnek még 4-8-15-20 évig is.

Az a baj, hogy ha megkéri a kezed, nem lesz benne drukk, hogy vajon igent mondasz-e neki, mert tudja, hogy mivel 2016 és 2018 között kéri meg a kezed, így igent mondasz neki, ugyanis ezt te kötötted ki.

A férfi keresi a kihívásokat, a hódítást, a csábítást, és csak ezekkel lehet fenntartani benne az érdeklődést! Ha ez elvész, akkor nem lesz izgalom az életében, és hidd el, ezt fiatalabb korában is tudja.

Egy barátom mondta mindig, hogy ha egy férfi tudja, hogy a nagy Ő-vel van dolga, azt már a legelső pillanatban fogja tudni, hogy mikor kéri meg a kezét!

És aki időt kér, halogat és még nem tudja, hogy eljegyzi-e a barátnőjét, annak nem ő a nagy ő!

Ha ez alapján mérlegelem, hogy kikötöd a jegyesség évét, abból nem hiszem hogy sülhet ki jó dolog.

Biztos veled is volt már olyan, hogy valamit eröltettek rád, vagy valamit nagyon elvártak tőled, de te "azért se!" alapon ellenkeztél. Aztán lehet hogy mégis belementél, elvégezted a feladatod, de azután már nem adtál bele annyit, mint amennyit szerettél volna és elvárták tőled.

Én azt mondom, hogy bízd rá! Bízz benne!

Ha mégsem kér meg évek múltán sem, akkor pedig kár lenne még több időt rá fecsérelni, mert akkor bizonyára már nem áll szándékában ilyesmi, akkor pedig csak hálás lehetsz, hogy megmented magad egy rossz és zsákutcaféle kapcsolatból!

Amit tehetsz: ne hozd szóba!

Ne rohanj hozzá és NE mondd azt neki, hogy "Bocsi drágám a múltkor, hogy mondtam hogy 2 éved van megkérni a kezem! Nem úgy gondoltam áááám!Rád bízom! Majd te eldöntöd! Bízok benned!"

Na ezt semmiképp ne tedd!

Egyszerűen csak ne hozd szóba, ne beszélj se házasságról, se gyerekről, se a volt osztálytársad cuki kisbabájáról.

Az más, ha ő hozza témába! Akkor beszélgethettek róla, de ne évek távlatában, hogy " 2020-ban már a 2 babaprojekten túl akarok lenni". Csak nagy vonalakban!

Egyébként pedig minden tiszteletem a tiéd!

Nagyon sokakat nem érdekel, hogy házasságon belül vagy kívül születik baba, pedig ez igenis jó példa a kicsiknek is! :) És azért is tisztellek, mert még valamennyit szeretnél a szakmádban dolgozni, nem rögtön nekiugrani az anyukaszerepnek!

Szóval én is egyrészt házasság terén konzervatív, karrier felől pedig liberális vagyok! :)

Ne hagyd el magad, légy titokzatos és mindig tartsd fent a férfi érdeklődését! :)

Légy boldog mindig!

Ui: van erről egy könyvem csajoknak! Akit érdekel írjon privit és megadom a címét! :)

2015. febr. 6. 10:39
 28/94 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy a párod már sokkal előrébb jár tervezgetésekben, mint te, és most lelőtted a poént.

Amúgy meg ember tervez, Isten végez. Én is szerettem volna 30 előtt szülni, de se pasi (nem emiatt) se stabil munka (függetlenül attól, mit tudok, mennyire vagyok jó munkaerő, hol élek, belecsöppentem "a válságba"). Szóval most 30 évesen látszik rendeződni az életem. És úgy gondolom, azért a bizonytalanra nem lett volna jó gyereket vállalni, mert nem csak megcsinálni kell. Én bízom benne azért, hogy így sem lesz gond, és jó anyuka leszek, amint eljön az idő.

Még valami, amikor öcsém született, elcseszték a szülését és majdnem meghalt. Ez nem azon múlt, hány évesen szült, csak azon, aki a szülést vezette, a választott orvosa nem tudott ott lenni.

2015. febr. 6. 10:40
 29/94 anonim ***** válasza:
55%

25-ös te nagyon hülye!

írta,h diploma után dolgozni szeretne és csak utána gyereket szülni!

előbb tanulj meg olvasni te véglény!

2015. febr. 6. 10:45
 30/94 anonim ***** válasza:
64%
"mondjuk utánanézhetnél a statisztikáknak." Teljesen mindegy a statisztika, ha valakinek a kora miatt nem lehet gyereke - az 100% az ő esetében, és nem fogja derűvel eltölteni, hogy lám, milyen sok 38-40 éves anyuka van.
2015. febr. 6. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!