Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként szerintetek lehet kérni legalább ennyit?
4 éve vagyunk együtt a párommal, 3,5 éve együtt is élünk. Az egyetemen ismertük meg egymást, azóta ő már végzett és rendesen dolgozik, nekem még hátra van 1 évem. Jövő nyáron végzek, akkor kapom kézhez én is a diplomámat.
Együtt tervezzük a jövőnket, az életünket, mindent. Idővel szeretnénk összeházasodni és közösen gyerekeket vállalni.
Viszont itt jött elő az idő... Én ragaszkodnék hozzá, hogy 30 éves korom előtt gyereket vállaljunk, mert nem szeretnék későn szülni. Egészségügyben tanulok és túl sok rémtörténetet hallottam már arról, milyen veszélyei vannak annak, ha valaki túl sokáig halogatja az első babát, meg hát az se biztos, hogy elsőre összejön, lehet, hogy évekig próbálkozni kell, az ember hiába tervez, nem mindig alakulnak úgy a dolgok... Mindenesetre megmondtam a kedvesemnek, hogy én 30 éves koromra már az összes szülésen túl szeretnék lenni - de legalább is lehetőleg az elsőn. Viszont az a helyzet, hogy én házasság nélkül nem szeretnék babát. Csakis azután, hogy megvolt az esküvőnk.
Számolgattam, és mivel most 24 éves vagyok, jövőre már 25 leszek, mire lediplomázom, közben pedig legalább 2 évet dolgoznom is kéne, hogy egyáltalán kapjak GYES-t. Akkor meg máris ott vagyok, hogy bőven 27 éves leszek, mire egyáltalán szóba jöhet a baba, plusz a 9 hónap terhesség és ki tudja, még mennyi idő lesz, mire egyáltalán összejön.
Ezért megkértem a páromat, hogy legkésőbb a diplomaosztómtól számított 1 éven belül lehetőleg jegyezzük el egymást, és onnantól számítva 1 éven belül házasodjunk is össze. Nem akarok beleszólni, hogy mikor kéri meg a kezemet, és nem szeretném én meghatározni, hogy mikor vegyen el, tudom, hogy ez a férfi dolga, az ő döntése, de mivel az én életem is, gondoltam, ennyit azért kérhetek. Én se leszek már fiatalabb, és nekem igenis fontos, hogy 30 éves korom előtt legalább az első babánk megszülessen. Házasságon belül!
A párom azt mondta, hogy majd meglátja. Közben persze vigyorgott hozzá, tehát tudom, hogy csak az agyamat húzta, de jobban örültem volna, ha meg tudjuk beszélni konkrétan a dolgot. Jó, nem dátumra pontosan, de azért jó lett volna, ha azt mondja, oké, 2 éven belül eljegyezlek, vagy valami... Vagy szerintetek nem kellett volna ennyire behatárolnom az időt? Tényleg nagyon ciki volt tőlem, hogy ezt kértem?
Szia! Én most fejeztem be az egyetemet, 24 éves vagyok és tavaly tavasszal volt az esküvőnk a férjemmel. Én most megyek doktori képzésre, és én is minél fiatalabban szeretnék szülni - persze más szempontokat is mérlegelve. Mi is szoktunk tervezgetni a férjemmel, hogy mit mikor, mert nem mindegy, hogy mennyi gyest meg gyedet kapok majd. Szerencsére nincsenek anyagi gondjaink, de még nekünk is át kell gondolni, hogy mit mikor lenne jó, hogy a jövőben se legyenek. Aztán persze ember tervez, Isten végez, nem tudjuk előre pontosan kiszámítani, hogy mi hogy lesz.
Ezért szerintem te is jól tetted, hogy beszéltél erről a pároddal. Lehet, hogy fogalmazhattál volna tapintatosabban is, de most már mindegy, nagy baj szerintem nem lett. Még beszéljetek róla később újra.
4 éves egyetem nincs.
A gyeshez nem kell két év munkaviszony.
ÉS elég szégyen, ha eü-t tanulsz, és arra hagyatkozol, hogy mit hallottál...
Miért kell azért egyetemet végezni, hogy dolgozz, ha már azt tervezed, mikor hagyod abba? Ez tök furcsa.
Mellesleg az is, hogy legalább az első legyen meg 30 éves korod előtt. Az első legyen egészséges, a többi már nem érdekel.
Azt meg nem tudom egyszerűen normális, felnőtt érvként tekinteni, hogy "nem akarom, hogy ciki legyen, hogy 5
Lemaradt, mert kapkodok.
Azt meg nem tudom egyszerűen normális, felnőtt érvnek tekinteni, hogy "nem akarom, hogy ciki legyen, hogy 50 évesen megyek a gyerekért."
"Hát én ki is vágnálak. Gyakorlatilag mindent eldöntöttél helyette, és közölted vele a tényeket."
Nem közöltem vele a tényeket, annyit mondtam csak neki, hogy én szeretném, ha azért 2 éven belül komolyabb szintre emelkedne a kapcsolatunk, már csak a gyerekvállalás miatt is, és hogy nagyon örülnék annak, ha esetleg lassan megfontolná az eljegyzést. Ezen mi a tényközlés? Nem álltam elé, hogy na, akkor jövőre, június 2-án kérd meg a kezem, különben baj lesz. Nem. Én egyszerűen csak elmondtam neki, hogy én mit szeretnék, hogy gondoltam a dolgokat, nagyjából miket terveztem a jövőre nézve, és ennyi. Azt gondoltam, 4 év után nem olyan nagy bűn ezt szóba hozni a párunk előtt, főleg nem akkor, ha amúgy is közös életet tervezünk együtt.
Egyébként nem értem, hogy ezen miért akadtak fent ennyien, elvégre nem azt szajkózza mindig mindenki, hogy egy kapcsolatban tudni kell kommunikálni, meg hogy a férfiak nem gondolatolvasók és a nők ne várják már el tőlük, hogy kitalálják, mi mit szeretnénk?
Mellesleg azt se érzem igazságosnak, hogy egy párkapcsolatban a közös jövőt illetően mindig csak a férfi dönthessen. Miért legyen csak neki beleszólása abba, hogyan alakuljon a közös élet, vagy hogy mikor és hogyan történjenek a dolgok, holott ezek a nőt is ugyanúgy érintik?
Aki meg azon volt fennakadva, hogy 4 éves képzés nincs, nos, de igen, van. 8 félév, ha úgy tetszik. Attól az még 4 év. Sőt, van 5 és 6 éves képzés is, az orvosok és jogászok sem 2 év alatt szereznek diplomát. Mint mondtam, egészségügyben tanulok, és igenis, kell a 4 év hozzá, hogy rendesen megtanuljuk az anatómiát, az élettant és kórélettant, az orvosi latint, a belgyógyászatot, a sebészetet, a népegészségtant, és a többit.
Aki pedig azon akadt fent, hogy egészségügyis létemre szégyelljem magam, amiért nem akarom halogatni a szülést, na, hát többek között pont azért, mert ezt látom a gyakorlatban, hogy a 35 feletti kismamák sokkal nagyobb eséllyel lesznek veszélyeztetett terhesek, mint a 30 év alattiak. Sokkal több a problémás terhesség, a nehezebb szülés, több a komplikáció, és sokkal nehezebben is jön össze a gyerek. Statisztika ide vagy oda, a gyakorlat ezt mutatja, a szülészet-nőgyógyászat tantárgyam alatt is ezt tanultam, a professzor (aki mellette magánpraxisban dolgozik nőgyógyászként) is ezt emlegeti, hogy igenis, minél idősebben vállal az ember gyereket, annál nehezebb. Én pedig hiszek neki, látom is, szóval igen, bocsássátok meg, hogy a saját testem és terhességem kapcsán szeretném én magam eldönteni, hogy hány évesen vállalnék szívesen gyermeket.
Nem olvastam a tobbi valaszt de leirom a mi tortenetunket.
Benne voltam 22evesen egy 7 eve tarto kapcsolatban.egyutt eltunk mar 4eve.es en mindig azt vartam h mikor keri meg a kezem.szakitas lett belole pedig nagy terveink voltak.aztan voltak 1-2eves kapcsolataim.25 evesen megismertem egy nalam 18evvel idosebb ferfit.en elveztem a szingli eletet.baratnozes,csavargas,bulik.eszrevetlenul egymasba szerettunk mikozben az eszunk tudta h nem kene.megis csak 18ev a korkulonbseg.dehat a szerelem az szerelem.:)Egy ev mulva terhes lettem.most lesz 1 eves a kismanonk.:)
Ebbol azt akartam kihozni h en is mindig tervezgettem magamban h jo akkor ha vkivel osszejovok akkor meg kene ismerni.par evet egyuttlenni.eljegyzes eskuvo..aztan johet a baba....es a sors teljesen felulirta a terveimet.nem lehet ezt igy meghatarozni h ekkor es ekkor...ha en meg a 7eves kapcsolatomban lennek meg mindig ott tartanank ahol...Neki most majusban lesz az eskuvoje.de csak azert mert a csak "kihisztizte".(Exanyostol tudom) szoval szerintem az sem jo ha kenyszerhelyzetbe hozod...
Mi nem vagyunk meg osszehazasodva.de ami kesik nem mulik.:)
:) kicsit olyan, mintha ez a 30-as lenne a te nagy aduászod és ezt lobogtatva akarnál kicsikarni házasságot és gyereket...
Én amondó vagyok, hogy tedd takarékra magad innentől!
Ha el akar venni, elfog! Ha meg nem kar elvenni, akkor sem fog, ha a fejed tetején állva lekakilod magad!
Tökéletes példa vagy arra, hogy jaj megtervezem az életem precízen, de persze ha porszem kerül a gépezetbe, akkor borul minden, mert nem készültél B,C,D stb. tervvel.
Relax!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!