Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy képzeli ezt?
Megkértem barátnőm kezét, már gyűrűt is adtam neki, de kiderült, hogy könnyűvérű, kétes hírű nőszemély. Én ezért nem fogom elvenni, és a gyűrűt is visszakértem volna tőle, de nem adta oda. Ennek már vagy másfél hete. Azóta még egyszer megkerestem, miután beszéltem ügyvéddel, hogy nyugodtan visszakövetelhetem tőle, de ő így se adta vissza. Tegnap írtunk levelet neki, postára is adtuk, ma hívtam, hogy hamarosan olvashatja, de még neki állt feljebb, hogy ilyet csinálok.
Hogy lehet egy nő ilyen?
Arrol a 60ezerrol nem most kell lemondandod. Azt mar akkor megtetted amikor megvetted a gyurut es neki adtad...
En se adnam vissza es nem azert mert szuksegem lenne a penzre (hozzateszem 60ezer azert nem olyan sok egy gyuruert), hanem azert mert kidobtal egy olyan dolog miatt ami a multamhoz tartozik es meg ezt anyagilag is a haszndra akarod forditani...ennyi erovel mindent visszakerhtnel. Amilyen kicsinyes es anyagias vagy, gondolom meg is tenned. Na de nem baj, hisz az uj macanak pnt jo lesz, ugye?
"Nézd, én visszadnám az biztos, van büszkeségem és nem érdekelne a gyűrűd, úgyse adnának sokat érte a zaciban, vágnám a fejedhez miután végignéztem ahogy rimánkodsz szaros 60 ezerért.
Lehet, hogy neki annyira kevés a pénze, hogy szüksége van rá, vagy úgy gondolja, hogy kis fájdalomdíj ha már kidobtad. Én nem tudom, te ismered.
Amúgy kettőtök közül érez valamelyikőtök olyat, hogy fáj neki az, hogy szakítottatok? Mert valahogy erről nem esett eddig szó."
De arra a szaros 60 ezerre neked nagyon fáj a fogad!:-)))))))))))
Neked ebből most nincs hasznod,nem is erről van szó, de a tanácsod tipikus haszonleső taktika, ami a másik ember, a férfi önérzetére kíván hatást gyakorolni. Egy érzelmi manipuláció az egész. Éppen az a papucs,aki ezt bevenné :)
Érzelem: persze, hogy rosszul érzem magam, még fogom is egy darabig, de istenem, mit csináljak, ez természetes.
Nézzünk egy másik szituációt, ugyanerre a témára, hogy lásd, milyen ciki:
Nagyanyád vesz neked egy játékkonzolt a szülinapodra, az is kb. ekkora tétel anyagilag. Na már most, két héttel az ajándékozás után megtudja a szomszéd Mari nénitől, hogy te nem nyelvvizsgáztál le németből 3 évvel ezelőtt, és ez neki rosszul esik, csalódik benned. Ezután habzó szájjal visszaköveteli a gépet tőled, mert nem érdemled meg, ezzel zaklat téged két hete, ügyvédhez is fordul.
Szerinted igaza van a maminak?
1. Ha szeretne, szarna rá, hogy te mit csináltál/nem csináltál a múltban.
2. Tájékozódhatott volna, hogy eleve ne adja oda neked, ha ennyire nem érdemled meg.
3. Ajándékot utólag tahóság visszakérni.
Ha világosan leírtam, hogy én vissszadnám a gyűrűdet, akkor milyen haszonleső taktikáról beszélsz? Nem minden nő egyforma és már sokszor meg is bántam, hogy milyen ajándékokat dobáltam férfiak után, de ha engem felidegesítenek, akkor "nekem itt ne maradjon semmi a lakásban, ami rád emlékeztet" felkiáltásssal, minden ajándék ékszert, fehérneműt bármit képes vagyok kidobálni, általában az illető férfihez vágom. Nem mondom, hogy ez normális, de én ilyen vagyok. Nem értem, hogy ezt miért kell megkérdőjelezni.
Viszont soha egyetlen pasimtól sem kértem vissza semmit amit nekik vettem ajándékba, pedig én is vettem már pár tízezer forintos ajándékot férfinak.
Nekem kimondottan kínos lenne egy ilyen gesztust, mint az ajándékozás így megbontani. Nem fordult még elő velem, hogy valamelyik pasim visszakért volna ajándékot, természetesen visszakapná, de hogy iszonyatosan kiröhögném és szégyellném magam, hogy valaha is ehhez az emberhez hozzányúltam az biztos.
Mondjuk én valószínűleg nem hozzád hasonló férfiakkal szoktam összejönni.
Ahogy olvasom az itteni hozzászólásokat, egyre inkább úgy érzem, hogy nem hagyhatom ezt a gyűrűt. Ez a fajta számító, haszonleső kommunikáció,amivel egy jogos igényt férfiatlanná, nem illővé próbálnak meg minősíteni, ez egészen elképesztő.
Foggal-körömmel próbáljátok bizonygatni, hogy mekkora sóherség 60 ezer forintért utánamenni. Osztogassátok csak a tanácsaitokat az elmaradt gyerektartást igénylő édesanyáknak, vagy a kifizetetlen gyári munkásoknak, tényleg mi a fenét hisztiznek pár tízezer forintért.
Észre sem veszitek mekkora baromságot beszéltek, már azt sem tudjátok mivel érveljetek a haszonleső felfogásotok mellett. Egyszerűen undorító.
Kétségbeesve próbáltok belekötni a férfiasságomba, aztán semmivé nyilvánítotok 60 ezer forintot, nem illő dolognak állítjátok be az egészet, majd olyan ostobaságokat is írtok, hogy "nem most kell lemondandod. Azt mar akkor megtetted amikor megvetted a gyurut ". Uramisten, hová kerültem.
Azért köszönöm, annak,aki megértette a problémát és látta kinek van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!