Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit gondoltok jogos a kiaakdás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok jogos a kiaakdásom? Hogy miért nem vesz semmit a párom?

Figyelt kérdés

A párommal már lassan 3 éve együtt vagyunk, és eleinte minden jó volt csak az utóbbi 1 évben romlott el. Mert úgy érzem néhány fontos jövőbeli tervben nem egészen egyezünk és ez most bukott ki. Én még egyetemen voltam végzős mikor összejöttünk, ő már dolgozott és tudni kell, hogy már akkor is elég jól ment neki. Persze nem ezért jöttem össze vele, hiszen honnan is tudhattam volna?(ezt majd később) Viszont amióta vele vagyok tudom és látom, hogy sorra bejönnek a számításai, és hogy mennyi pénzt keres nagyjából a vállalkozásaival, aminek nyilván örülök csak hogy...Ő nem akarja elkölteni még egy kis részét sem, merthogy az “kell” és befekteti mert komolyabb tervei vannak. Annyi van, hogy szép albérletben(!!!) lakunk, de nem egyszer költöztünk már, neki prémium alapanyagok és egészséges cuccok kellenek a főzéshez, meg évente párszor elvisz nyaralni bár azért is könyörögnöm kellett, (mert fél a repüléstől) hogy picit lazítson.

Amit viszont nem értek és nagyon zavar, hogy miért nem lehet lakást/házat venni? Hiszen tudom, hogy telne rá! És ideje lenne valljuk be mert engem kikészít ez az albérlet és bizonytalanság. De le lettem oltva, hogy az a pénz másra kell, nem szórja el ilyenekre meghogy majd pár év múlva ötször annyiért nézhetnék házat mint most az nem lenne jobb? Kocsira ugyan ez, nekem mindig álmom volt egy bizonyos típusú kocsi (megjegyzem nem elérhetetlen), és tudom, hogy megvehetnénk...De persze azt sem, pénzkidobás, biztos csak villogni akarok vele. És ezek nagyon rosszul esnek, amúgy így szeret meg úgy szeret de ha valamit tenni kell ami neki nem érdeke (pl a féltett pénzügyeit érinti) akkor már nem számítok, érdekes ez. Kinézek egy laptopot és akkor “ez sz*r, túlárazott” “minek neked ilyen?”. Mindenért majdnem könyörögni kell, én meg nem fogok. Persze tudom ezek nem tűnnek “first world problemsnek” de ha ő mondja, hogy közös kasszán vagyunk elvileg, hogy mindent meg szeretne adni nekem akkor miért nem teszi? Nyilván anyagiakban én nem tudok neki annyit nyújtani de minden másban igen, folyton mondják neki, hogy milyen szép/bűbáj barátnője van, milyen szerencsés, ő meg “tudom tudom”. Nem vagyok nagyképű sem, lehet úgy tűnik és ezt is próbálom szerényen mondani de tény, hogy az ágyban is irtó jó vagyok. Szóval szerintem ő nem lehet elégedetlen.

2018. jan. 1. 13:24
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Ti nem vagytok közös kasszán, vagy csak ő nem tud róla. És egyenrangú partnerként sem kezel. Jó ez így neked?
2018. jan. 2. 07:27
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy megbeszélik a közöskasszások mire költenek, de náluk láthatóan nem sikerült. A pasi elmondta az érveit, de nem találtak elfogadásra a csajnál, aki úgy érzi a feje felett döntöttek.

Igen, szerintem is a csaj hibája, hogy józanész nem sok szorult belé, de nem én, és nem is a válaszolók járnak vele.

A pasija őt választotta, tudnia kellene vele úgy megbeszélni a közös kasszás dolgokat, hogy a csaj is elégedett legyen a döntéssel, vagy legalább meggyőzve érezze magát.

Mivel nem ez történt, látszik, hogy rossz a kapcsolat, a pasit nem is zavarja, hogy az állítólagos szerelme elégedetlen a közös kasszát érintő kérdéssel, szóval egyértelmű, hogy tesz rá.

Akármit is gondolunk rólad(ezt gondolja a pasid is, csak nem mondja, hanem a tetteiben látszik), az nem viselkedne így veled, aki szerelmes beléd és fontos vagy neki. Olyat érdemelsz, akinek fontos, hogy a döntéseitek közösek legyenek, aki figyel arra, hogy megértsd, amit mond, és ő is megérti, amit te mondasz.

Nálatok ez nem így van.

Lehet, hogy számunkra a pasi szimpibb, de nem mi járunk vele, a te érzéseiddel és gondolataiddal(..)nekünk sem lenne megfelelő a helyzeted.

2018. jan. 2. 08:06
 43/46 anonim ***** válasza:
69%
Nem ugyanazt a nyelvet beszélitek. Ő mindent megad, csak épp utánagondolja, hogy ésszerű kereteken belül. Te elfogadnád a mindent, de ez nálad álomautót jelent meg családi házat a kiskutyáidnak. Csak az a baj, hogy ezt ebben a formában senki nem köteles finanszírozni. A közös kassza nem azt jelenti, hogy te kisóhajtasz a szádon egy laptopot, ő meg megveszi, mert te jól szopsz...
2018. jan. 3. 06:56
 44/46 anonim ***** válasza:
60%

Most mit kell ezt ennyit ragozni?

Közös a pénz: fogod magad és veszel egy autót. Legfeljebb duzzog két napig.

Nem férsz hozzá a szükséges összeghez? Nincs közös kassza, csak szeretnéd.

2018. jan. 3. 09:50
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, azèrt én sajnálom a párod, ha van. A közös kassza nem azt jelenti, hogy az egyik leüríti, amit megkeresnek, az most tökmindegy, hogy milyen arányban.

Jó, ne kelljen minden egyes vàsárlàs (ruha, kaja, napi kiadàsok) előtt egyeztetni, nade azèrt egy autóvàsàrlàsról illik közösen dönteni.

Vagyis neki van egy àllàspontja meg neked is. Aztàn azt közelítitek. Mondjuk ő környezettudatosabb ember lévèn járna inkább tömegközlekedéssel, mìg a kérdező meg pl szeretne egy bazi nagy dízel Audit mert az az àlomkocsija (nem tudom hogy mi amúgy, ez csak egy példa). Vajon a kérdező is lenne-e hajlandó engedni az àlláspontjàból, ha pl csak egy hasznàlt kisebb benzineset vennének, ami kevèsbé környezetszennyező és olcsóbb a fenntartàsa? Vagy tovàbb nyígna az Audiért mert "a pasija azt ígérte hogy mindent megad neki pedg nem is, holott mennyire jól tud szopni".

Mi fele-fele arányban keresünk kb (férjem kicsit többet, kb 300 euróval), mégsem költünk olyanra amire a másik előzetesen nem bólintott rà. Mondjuk az is igaz hogy indokolatlanul nem mondjuk rà valamire amit a másik szeretne, hogy nem. De az is, hogy egyikünk sem kér olyat a màsiktól amit megterhelès lenne teljesíteni.

Pl elromlott az autóm. Muszàj volt màsikat venni, ugyanis nàlunk nincs tömegközlekedés, csak azzal tudok dolgozni járni. Namost megtàrgyaltuk, KÖZÖSEN, hogy mennyi rà a keret, valamint azt is, hogy nem akarunk rá hitelt felvenni. A megadott kereten belül én vàlaszthattam ki, hogy milyet szeretnék. Ez az igazi közös kassza.

2018. jan. 3. 10:29
 46/46 anonim ***** válasza:
Ja hogy o mindent megad neked azt te az ingatlanvasarlasra s auto vasarlasra meg dominikai utazasra erted?Kozos kassza?Mar ez a mondat ervenyet vesziti ha te vaskos tizezrekkel keresel kevesebbet,ha meg nem igy van teremtsd elo magadnak a keresetedbol a laptopot.Esetleg a felesege vagy mar hogy meghatarozd mire koltse a megtakaritasait.,,Nyilvan anyagiakban nem tudok neki annyit nyujtani,,de termeszetben igen mert cep vok s jol sz@pok eme magas szellemi termekekert cserebe jar egy keco s auto.Lehet igy felfogni a dolgot s magadat amitgatnod hogy te vagy az alomno s igenis ezt halalja meg,csak tudod ha sokaig kerkedsz eme nemes tulajdonsagaiddal mellesleg sok szep no van aki ott is tuti😎s kovetelodzol lesz elobb utobb olyan aki szebb lesz s jobban is tud sz@pni.s lehet az ertekekert cserebe nem var semmit.Egy palira epiteni s az o javain nyereszkedni ultra gaz!Ha mar ilyen tehetseges vagy akkor teremtsd meg magadnak😁😁
2018. jan. 30. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!