Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit gondoltok jogos a kiaakdás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok jogos a kiaakdásom? Hogy miért nem vesz semmit a párom?

Figyelt kérdés

A párommal már lassan 3 éve együtt vagyunk, és eleinte minden jó volt csak az utóbbi 1 évben romlott el. Mert úgy érzem néhány fontos jövőbeli tervben nem egészen egyezünk és ez most bukott ki. Én még egyetemen voltam végzős mikor összejöttünk, ő már dolgozott és tudni kell, hogy már akkor is elég jól ment neki. Persze nem ezért jöttem össze vele, hiszen honnan is tudhattam volna?(ezt majd később) Viszont amióta vele vagyok tudom és látom, hogy sorra bejönnek a számításai, és hogy mennyi pénzt keres nagyjából a vállalkozásaival, aminek nyilván örülök csak hogy...Ő nem akarja elkölteni még egy kis részét sem, merthogy az “kell” és befekteti mert komolyabb tervei vannak. Annyi van, hogy szép albérletben(!!!) lakunk, de nem egyszer költöztünk már, neki prémium alapanyagok és egészséges cuccok kellenek a főzéshez, meg évente párszor elvisz nyaralni bár azért is könyörögnöm kellett, (mert fél a repüléstől) hogy picit lazítson.

Amit viszont nem értek és nagyon zavar, hogy miért nem lehet lakást/házat venni? Hiszen tudom, hogy telne rá! És ideje lenne valljuk be mert engem kikészít ez az albérlet és bizonytalanság. De le lettem oltva, hogy az a pénz másra kell, nem szórja el ilyenekre meghogy majd pár év múlva ötször annyiért nézhetnék házat mint most az nem lenne jobb? Kocsira ugyan ez, nekem mindig álmom volt egy bizonyos típusú kocsi (megjegyzem nem elérhetetlen), és tudom, hogy megvehetnénk...De persze azt sem, pénzkidobás, biztos csak villogni akarok vele. És ezek nagyon rosszul esnek, amúgy így szeret meg úgy szeret de ha valamit tenni kell ami neki nem érdeke (pl a féltett pénzügyeit érinti) akkor már nem számítok, érdekes ez. Kinézek egy laptopot és akkor “ez sz*r, túlárazott” “minek neked ilyen?”. Mindenért majdnem könyörögni kell, én meg nem fogok. Persze tudom ezek nem tűnnek “first world problemsnek” de ha ő mondja, hogy közös kasszán vagyunk elvileg, hogy mindent meg szeretne adni nekem akkor miért nem teszi? Nyilván anyagiakban én nem tudok neki annyit nyújtani de minden másban igen, folyton mondják neki, hogy milyen szép/bűbáj barátnője van, milyen szerencsés, ő meg “tudom tudom”. Nem vagyok nagyképű sem, lehet úgy tűnik és ezt is próbálom szerényen mondani de tény, hogy az ágyban is irtó jó vagyok. Szóval szerintem ő nem lehet elégedetlen.

2018. jan. 1. 13:24
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
20%

Engem szerintem le fognak pontozni, de megértelek Kérdező!

Szerintem igazad van. Ha azt mondja a párod, hogy közös kassza van, akkor az akkor is közös, ha ő akar valamit, és akkor is, amikor Te akarsz valamit. Ha ezt nem tudja megengedni, akkor pedig legyen külön kassza, hogy felesben fizettek mindent vagy keresetarányosan. Az össz bevételnek ha te pl 40%-át tudod csak adni, akkor a közös költségeknek a 40%-át fizeted. Úgy tudom hogy sok párnál, ahol nagyobb különség van a fizetések terén, ez be szokott válni. Meg hát én olyan sz*rul érezném magam, ha felesbe fizetnénk mindent és a párom ezért megtakarítást nem tudna csinálni vagy venni magának valamit, szóval nekem ez egy szimpatikus megoldás.

Szerintem akkor akarnád az ő pénzét költeni, ha nem lenne közös kassza és úgy rinyálnál, hogy neked nem telik erre-arra, ő miért nem veszi meg. De így, hogy elvileg közös kasszán vagytok, már nincs olyan, hogy az Ő pénzét költöd, az a TI pénzetek. Ezért közös kassza a neve.

2018. jan. 1. 16:46
 32/46 anonim ***** válasza:
20%

31-es vagyok.

Még annyit hozzátennék, hogy az álomautó nem feltétlen attól álomautó, hogy több millióba kerül, hanem attól, hogy valakinek az a típus tetszik nagyon.

Nekem is az álomautóm egy olyan kocsi, amit már 1-1,5 millióért meg tudnék venni majd használtan, jó állapotban, nem túlzottan költséges a fenntartása sem.

Laptopra pedig, hol írta a Kérdező, hogy egy 400 ezres lapit nézett ki? Sehol.

2018. jan. 1. 16:51
 33/46 anonim ***** válasza:
85%

Hol írta a kérdező? Így konkrétan valóban sehol, de azért ami sokat sejtet, hogy leírja :

"Túlárazott a laptop" vagyis nyilván nem egy olcsó gépről van szó. Az én férjem informatikus, nem keres rossszul, de az ő véleménye is az (mellesleg az enyém is) hogy a Mac cuccok enyhén szólva is túlàrazottak.

Vagy "pénzkidobás az autó és villogni akarok vele"

Gondolom nem egy hasznàlt Renault Clio vagy Suziki Swift amire gondol.

2018. jan. 1. 17:34
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha te megengedheted magadnak, hogy minimum a ház felét kifizesd és fent is tudd tartani, akkor lehet pattogni. ddig meg nagyon helyesen teszi a párod, hogy építi az életét és megy az álmai után.
2018. jan. 1. 17:55
 35/46 anonim ***** válasza:
22%

#33, ezeket mint a Kérdező PÁRJA mondja a kinézett cuccokra.

Honnan tudod, hogy egy sz*r, túlárazott mac book-ot nézett ki a kérdező, és nem egy 150 ezres laptopot? Amúgy oké, elég egy 100 ezres gép, de pl vannak olyan tényezők, amik miatt érdemes többet rááldozni, pl RAM. Ez meg tolja fel az árat, és ha valaki hosszabb távra szeretne gépet venni, érdemes egy kicsit drágábbat venni.

A kocsira is a kérdező írja, hogy nem elérhetetlen - ezért feltételezem, hogy nem egy 10 milliós vadiúj autóról van szó.

De ez mind lényegtelen, mert ha KÖZÖS KASSZA van, akkor a Kérdezőnek is ugyanannyi joga van a pénzhez, mint a pasijának. Tökmindegy hogy egy zacskó szotyiról vagy egy laptopról van szó. És tökmindegy, hogy ki mennyit rak bele, mert KÖZÖS.

Sőt, csodálkozok is, máskor megy a vérengzés hogy jujj a közös kassza, a két félnek ugyanannyi joga van hozzá, most meg anyagia a Kérdező, mert ő tfh. csak 150 ezret tud belerakni, míg a faszija 400 ezret. Ilyenkor hol a közös kassza?

2018. jan. 1. 18:09
 36/46 anonim ***** válasza:
78%
Közös kassza, jogok... A kérdező szerint a párja nem lehet elégedetlen, hiszen ő irtó jó az ágyban. Ha csak ennyit tesz a kapcsolatukba, akkor miről beszélünk? Nem házasok, gyerek sincs, talán elég bizalom se a férfi részéről...
2018. jan. 1. 18:35
 37/46 anonim ***** válasza:
90%
A közös kassza nem azt jelenti, hogy ő mindent megvesz közös kassza alapon, te meg semmit sem adsz bele. Ezt eltartottságnak nevezzük. Mi is közös kasszán vagyunk a vőlegényemmel, együtt élünk, de soha eszembe sem jutna elvárni, hogy autót vegyen nekem, mert ez régi. Igen, egy 10 éves Suzuki Swiftünk van, és? Nekem nem kell BMW meg Audi a boldogsághoz, ez is elvitt minket a Tátrába az ősszel, több 100 km oda vissza... Bár, mi közöttünk elég nagy az összhang és a véleményünk is azonos a legfontosabb dolgokban és ami kell a házba, arról közösen döntünk és közösen gondoljuk azt, hogy az kell. Általában egyet értünk. Nem tudom, érted-e ezt. Neked semmi keresnivalód e mellett a pasi mellett, mert nem tudtok egy közös jövőt táplálni. Ezért gondolom, hogy csak a pénze kell és azért vagy még vele, mert egyedül nem tudod teljesíteni a milliós kocsi és ház igényeidet. Hát, ő sem fogja... 24N
2018. jan. 1. 19:55
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
37-es vagyok: Egyébként meg ásd már el magad, hogy azt hozod fel indoknak, hogy jó vagy az ágyban. Nevetséges. Én is jó vagyok az ágyban, aludni is jól tudok benne, mégsem várok el 300 ezres laptopot. Mitöbb, nincs is laptopom, hú juj, ajaj, most mi lesz?
2018. jan. 1. 19:57
 39/46 anonim ***** válasza:
93%

A közös kassza nem azt jelenti, hogy a közösből mindenki azt vesz meg, amit akar. A közös kassza - szerintem - azt jelenti, hogy mindenki belerakja, amit tud és aztán közösen megbeszélik, hogy mire költenek belőle.

És azért valljuk be, hogy a pénz 90%-át a párja rakja bele, akkor hagy legyen már beleszólása abba, hogy akar-e autót venni, ha szerinte felesleges, vagy akar-e házat venni, mikor szerinte nincsen rá szükség.

2018. jan. 1. 20:04
 40/46 anonim ***** válasza:
65%

Lehet a pasijanak pont jó h nem keres annyit mint ő, mert így a pénzével maga mellett tarthatja ezt a nőt, meg igergethet neki fűt fát. Meg élvezi h alá fölé rendeltseg van! Ha a csaj elkoltozne, akkor mit reagálna ez a fickó!

Sajnalom ezt a csajt. Mert ahoz szokik hozzá h mástól jönnek az anyagi javak, nem ő hozza létre. Éveken keresztül nagyon atvagja magát! Megneznem a fickoja fejét h mit reagalna, ha a csaj vallalkozashoz kérne tőle pénzt! Lehet nem tetszene neki h a csaj is hatalomhoz jutna, meg főleg h ő segítene hozzá. Ha ilyen soher, és a csaj kamatot ajanlana neki, lehet egy bizonyos % nál belemenne:-)

2018. jan. 1. 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!