Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A saját házában lakbért kér tőlem?
ittazősz
Akkor van igazad, ha a lakás fele a kérdező nevére került úgy, hogy nem tett bele egyébként pénzt. Ha viszont kizárólag a faszi tulajdona, akkor milyen jogom? Vagyis hát joga van hozzá, csak ne hívja barátnőnek, hanem albérlőnek.
No, akkor kimaradt egy plusz jel a kérdés kiegészítéséből. :-)
A rezsivel nincs gond, hogy azt elosztjátok, de ez a lakbér nem normális. Mellesleg magával is kitol, mert hiába van az ő neve a tulajdoni lapon, ha később bármilyen felújítást csináltok, akkor amit igazolhatóan te tettél hozzá, olyan mértékben te is jogot formálhatsz az ingatlanra egy esetleges későbbi válás esetén. Hát, én erősen elgondolkodnék azon, hogy amennyiben ezt nem tréfának szánta, akarok-e egy ilyen emberrel egy egész életet leélni. :-)
# 16:
Mi az, hogy milyen jogon? A f_szi vette a lakást, a feleség csak lakja. Most mi van akkor, ha a f_szi nem bízik benne, hogy nem fognak elválni pár év múlva és igen, részletekben kér a lakásba bizonyos összeget? Joga van hozzá, az ő lakása, a feleségnek is kell beleadni a közös házba!
Tudom ez így túl odabaszós, de menekülj!
Én pasi vagyok, soha nem kérnek a saját házában albérleti díjat! Max, ha megteheti a nő, akkor télen segítsen be kicsivel a rezsibe, ennyi. Ugyanazt a bekapcsolt tv-t nézzük, a lampa sem számolja hányan állnak alatta és, ha a fürdőszobában órákig van, az nekem is van! ;)
Majd a gyerekektől is kér albérleti díjat, vagy azok után is fizeted a felét?
A konyha lehet nagyjából közös, mert én is kijövök 25-böl... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!