Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A saját házában lakbért kér...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A saját házában lakbért kér tőlem?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, 1 éve vagyok a menyasszonya.Albérletben laktunk 2 évig mert ő 2.5 éve eladta a lakását hogy majd vesz egy másikat. Na, most vett....szóval külön kasszán voltunk.Mindenki mindent felezett. Én 27 vagyok 150.000 a fizum ő 37 és 450.000ft. :) konkrétan padlót fogtam amikor a beköltözésünkkor közölte velem hogy albérlet díj 35.000ft a rezsi fele amivel nincs is semmi gond. :)
2016. szept. 12. 19:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 anonim ***** válasza:
8%
Neked megy nehezen kérdező! Amit fizetsz neki az nem lakbér (a rezsitől tekintsünk el, naná hogy felezitek), hanem mivel ő vette a lakást gondolom nem szeretné, hogy te csak éldegélj benne, hanem fizesd vissza neki a vásárolt lakás értékének egy részét. Ha elválnátok, akkor a lakás értékének a fele téged illetne és ezt próbálja ezzel elkerülni.
2016. szept. 12. 19:33
 12/112 A kérdező kommentje:
Ketten csak megértették.Köszi! Hát....elég durva nagyon elgondolkodtató, hogy vele maradok e
2016. szept. 12. 19:34
 13/112 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, és te erre így hogy reagáltál? Mármint elképzelem a szitut, ahogy a vőlegényem elém áll, hogy "jó anyuci, mostantól albérleti díjat fizetsz, mert a házamban laksz". Az első reakcióm egy bájos kacaj, hogy milyen humoros életem párja. Ha kijelenti, hogy komoly, akkor átcsap hisztérikus vihogásba, és azonnal pakolok, hogy keress más albérlőt, aki grátiszként a lábát is szétteszi. Azért legyen már egy emberben némi büszkeség.
2016. szept. 12. 19:34
 14/112 anonim ***** válasza:
91%
A kérdésedben kissé értelmetlen volt szerintem azért értették félre, mert ott azt írtad, hogy a bérleti díj 35.000 forint a rezsi fele, nem úgy írtad hogy az + a rezsi, de mondjuk én elsőre levettem, hogy erről lehet szó. Szerintem ez gáz. Az oké, hogy közösen fizetitek a rezsit, de azért az tényleg szemétség, hogy belőled akar hasznot húzni főleg, hogy több mint a dupláját keresi meg ő mint te. Ráadásul már a menyasszonya is vagy, szerintem közöld vele, hogy ez így nem okés.
2016. szept. 12. 19:35
 15/112 anonim ***** válasza:
92%
Én, simán fizetném amit kér, de ha ágyba akarna bújni akkor tegyen le ő egy huszast. Így is lehet egy kapcsit játszani.
2016. szept. 12. 19:36
 16/112 anonim ***** válasza:
93%

ittazősz

Akkor van igazad, ha a lakás fele a kérdező nevére került úgy, hogy nem tett bele egyébként pénzt. Ha viszont kizárólag a faszi tulajdona, akkor milyen jogom? Vagyis hát joga van hozzá, csak ne hívja barátnőnek, hanem albérlőnek.

2016. szept. 12. 19:37
 17/112 anonim ***** válasza:
92%

No, akkor kimaradt egy plusz jel a kérdés kiegészítéséből. :-)

A rezsivel nincs gond, hogy azt elosztjátok, de ez a lakbér nem normális. Mellesleg magával is kitol, mert hiába van az ő neve a tulajdoni lapon, ha később bármilyen felújítást csináltok, akkor amit igazolhatóan te tettél hozzá, olyan mértékben te is jogot formálhatsz az ingatlanra egy esetleges későbbi válás esetén. Hát, én erősen elgondolkodnék azon, hogy amennyiben ezt nem tréfának szánta, akarok-e egy ilyen emberrel egy egész életet leélni. :-)

18/112 A kérdező kommentje:
Ez volt az a szitu amire nem számítottam és nem voltam rá felkészülve. :( annyit tudtam mondani, hogy rendben.Majd elmentem otthonról és sírtam..... Házassági szerződésünk is lesz, az az a lakásból nekem nem jár ami ugye korrekt.
 19/112 anonim ***** válasza:
3%

# 16:

Mi az, hogy milyen jogon? A f_szi vette a lakást, a feleség csak lakja. Most mi van akkor, ha a f_szi nem bízik benne, hogy nem fognak elválni pár év múlva és igen, részletekben kér a lakásba bizonyos összeget? Joga van hozzá, az ő lakása, a feleségnek is kell beleadni a közös házba!

2016. szept. 12. 19:39
 20/112 anonim ***** válasza:
92%

Tudom ez így túl odabaszós, de menekülj!

Én pasi vagyok, soha nem kérnek a saját házában albérleti díjat! Max, ha megteheti a nő, akkor télen segítsen be kicsivel a rezsibe, ennyi. Ugyanazt a bekapcsolt tv-t nézzük, a lampa sem számolja hányan állnak alatta és, ha a fürdőszobában órákig van, az nekem is van! ;)

Majd a gyerekektől is kér albérleti díjat, vagy azok után is fizeted a felét?

A konyha lehet nagyjából közös, mert én is kijövök 25-böl... :)

2016. szept. 12. 19:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!