Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A saját házában lakbért kér tőlem?
91: tudom, csak gondoltam leírom az én költségeim...
2016. szept. 12. 21:53
#88 de, én 50-et eszem, mégis csak lesz itt bonyodalom (röf-röf).... :DD
2016. szept. 12. 22:02
Elég bonyolultak ezek a dolgok, de szerintem páran már felvázolták a szituációt neked.
Lehet, hogy ez így pont keménynek hangzik és ilyenkor meginog a bizalom nálad.. de, ingyen beköltözöl a saját házába, amit a saját pénzén vett. Mivel menyasszony vagy és idővel férj és feleség is lesztek (lehettek), így minden szerződés nélkül a ház 50%-ban a tied is lesz. Ezzel az albérleti díjjal ezt akarná gondolom kompenzálni (ami szerintem hülyeség).
Ha csináltok házastársi szerződést, ott le lehet írni azt, hogy a ház az ő tulajdona és esetleges válásnál nem kapsz belőle semmit.
Viszont ha a szerződés meglesz, és ez lesz leírva, akkor viszont nem értem, hogy miért kéne albérleti díjat fizetned...
Ezeket a dolgokat beszéljétek át.
2016. szept. 13. 00:17
94-es nagyon rosszul tudod. A házasság előtt szerzett vagyon mindig külön vagyon marad, tehát a kérdezőnek soha a büdös életben nem lesz semmi köze ahhoz a lakáshoz. Egyedül a házasság utáni esetleges felújítások költségének felére tarthat igényt váláskor.
2016. szept. 13. 01:22
93:
Biztosan nagyon szereted s téli szalámit... Már most jól kijövünk! :D
2016. szept. 13. 05:12
95 jól mondja. Kérdezőnek, rezsi az alap, az albérletidíly surmóság. Azt még árulja már el valaki, mi a francot csinál 90es 10 köbméter vízzel ?! O_O
2016. szept. 13. 05:47
Kérdezd meg, hogy házasság után is ez lesz-e a tarifa és ha gyereketek születik akkor a gyerek költségeit is fillérre pontosan elszámoljátok majd?
2016. szept. 13. 07:52
#97:
Lehet éves fogyasztás.
2016. szept. 13. 08:05
Jesszusom! Mi van? Ez komoly? Jegyesek vagytok, Neki van egy háza, ahol együtt éltek és bérleti díjat akar kérni? :D Sírok a röhögéstől. Nah jó, ez egyébként annyira nem vicces. Kérdés, hogy normális dolog-e? Nem, egyáltalán nem az! Mi vagy Te a leendő felesége vagy a lakótársa. Ha lesz gyereketek, az Ő részét is kiszámolja és kérni fogja? A 12 200 Ft családi pótlékból és a kb. 90 000 Ft-os GYED-ből, majd a 28 000 Ft-os GYES-ből is követelni akarja a 2x bérleti díjat és a rezsi 2/3-át? Csak egy kérdés ezek után... Nem akarlak megbántani, de a vőlegényed egy nemnormális idi.óta, akinek csak a havi lakbér és mindennek a fele vagy. Pláne még házassági szerződés. Aham. Olyan gyorsasággal hagynám ott a kis házacskájába, hogy azt se lenne ideje mondani, hogy... Helló, hol a lakbér? Biztos, hogy egy ilyen emberrel akarod leélni az életed? Szerinted szeret Téged?
2016. szept. 13. 09:20
Csak azért is bérelnék egy szobát valahol és szólnék, hogy találtam olcsóbb albit, bocsi.
2016. szept. 13. 09:31
Kapcsolódó kérdések: