Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akadt ki ezen a csajom?
1 éve járunk a csajommal, és most úgy gondoltuk összeköltözünk. Mondtam hogy jöjjön hozzám lakni, mert ő kolis, nekem viszont saját kecóm van. Eddig okés is volt, de mikor mondtam neki hogy kérek tőle bérleti díjat akkor nem értette miért. Mert hogy én úgyse fizetek lakbért hanem a lakásom havi részleteit így szerinte csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk. De én úgy gondolom ha máshol lakna ott úgyis fizetne lakbért, azt hittem ez egyértelmű...de erre azt mondta hogy minek fizesse a lakásomat ha úgyse az övé. Ki mit gondol?
28/f
Még mindig nem értitek miért probléma.Ha ketten kivesznek közösen egy albérletet és felesben fizetik, az azért van rendben, mert a lakàs soha nem lesz idővel a pasié sem és a nőé sem. Egyikük sem kerül előnyös helyzetbe a màsikkal szemben. Mert a lakàs egy 3. , kívülàlló személyé.
Míg a jelenlegi esetben, ha a làny részletekbe fizet, a pasit hozzàsegíti a lakàshoz akàrhogy nézzük, de ő ezzel kiszolgàltatott helyzetbe kerül. A pasi első adandó alkalommal a képébe vàgná, hogy az az ő lakàsa. Avagy kidobhatja. Míg egy albérletnél van felmondàsi idő.
Ha a kérdező pénzt akar, az a minimum hogy írnak papírt a sràc leadózik szèpen, a làny meg kap felmondàsi időt is. Mintha rendes albérlet lenne. De bàrmiféle biztosíték, szerződés nélkül buta aki ebbe belemegy.
62-es és 63-as összefoglalta a lényeget. Vagy papírral, vagy sehogy.
Papír alatt pedig lehet érteni albérleti szerződést, vagy egy ügyvéd és közjegyző által hitelesített megállapodást, melyben leírják, hogy a lány belead a törlesztésbe. Ha a futamidő vége előtt szakítanak, akkor az az összeg visszajár. Ha nem, akkor pedig a belefizetés arányában tulajdonrészt fog kapni a nő.
Ha a párom hozzám költözne, akkor én csak azt várnám el tőle, hogy azt fizesse, ami plusz kiadásként merül fel miatta, hisz a többit egyébként is fizetném, és nem azért hívom magamhoz, hogy kevesebbet kelljen fizetnem, hanem mert vele akarok lenni minél többet. Persze a páromat ismerve ő úgyis önkánt felajánlaná, hogy beleszálljon egyéb költségekbe is. De el nem várnám tőle, ismerem őt annyira, hogy tudom hogy nem akar kihasználni, de ha én jobb anyagi helyzetben vagyok, akkor nem várom el, hogy mindent felezzünk.
Aztán majd később, miután összeházasodtunk, úgyis minden közös lesz.
22L
63./ igaz, hogy hiába fizet, sosem lesz az övé a lakás, de ez az albérletekre is igaz, mégis kell fizetni a lakbért.(pedig sose lesz az enyém a keco)
előttem lévőnek: persze hogy akkor is fizetnie kel a srácnak, ha nincs ott a lány, de ezen az alapon egyesek ingyen lakhatnak másoknál? Csak mert a másiknak úgyis fizetnie kell? Aki ingyen szándékozna velem lakni, attól óvakodnék, az csak kihasználja a helyzetet, egy ingyenélő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!