Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akadt ki ezen a csajom?
1 éve járunk a csajommal, és most úgy gondoltuk összeköltözünk. Mondtam hogy jöjjön hozzám lakni, mert ő kolis, nekem viszont saját kecóm van. Eddig okés is volt, de mikor mondtam neki hogy kérek tőle bérleti díjat akkor nem értette miért. Mert hogy én úgyse fizetek lakbért hanem a lakásom havi részleteit így szerinte csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk. De én úgy gondolom ha máshol lakna ott úgyis fizetne lakbért, azt hittem ez egyértelmű...de erre azt mondta hogy minek fizesse a lakásomat ha úgyse az övé. Ki mit gondol?
28/f
"amit eddig kolira fizetett, önként fel kellett volna ajánlania neked."
Ebben teljesen igazad van, sőt többet is, mert a rezsi+kaja ráeső része vélhetően többre jön ki, mint egy kolesz.
De a kérdező itt arról beszél, hogy ezen felül akar bérleti díjat beszedni, ez pedig szerintem már nem elvárható.
Előtted írtam. Szerintem félreértetted a kérdést feltevő srácot. idézem:...így szerinte (mármint a lány szerint)csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk.... sőt ,ezután egyértelműen leírja a srác, hogy :eddig is fizetnie kellett a lakhatásért a lánynak a koliban, itt miért ne kellene valamennyit fizetnie...Nem házasok, nincsenek közös kasszán.Összegezve: szerintem fizetnie kellene legalább annyit a lakhatásért, mint azt a koliban tette, fizetnie kellene a kaja felét (a koliban is evett és az is pénzbe került. ) A rezsi felét is illene (bár az benne van a koli díjában, de ennyit megér a kényelme és az, hogy nem koliban nyomorog)Máskülönben olyan az egész, hogy beleül a készbe élősködni valakin, miközben a valóság az, hogy a kolihoz képest jobb helyre menne és miért is lenne ez ingyen???. Nem pr*sti a csaj, nem?Nem természetben fizet a lakhatásért, gondolom.Egyébként a lányok ilyesféle felháborodott hozzáállása váltja ki végül a nem egyenjogú, tárgyiasított hozzáállást a fiúk részéről. Idejön ingyen lakni? akkor az lesz, amit én (fiú) mondok, itt szava sem lehet
.
Amint a 8-as válaszban már leírtam,bármilyen pénzt adna a csaj a lakás fenntartására,onnan jogilag is részt kérhetne a lakás árából később.(ezt a válásomkor tudtam meg)Mivel a lakáshitel törlesztőrészlete is a lakás értékét képezi.stb
Kivéve ha írnak bérleti szerződést.
Ami akkor lenne jogilag tiszta,ha a kérdező adózna utána.
De gondolom esze ágában sincs.
Ennek tudatában,(is)jobban át kellene ezt a lakbér kérdést gondolnod!
8-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!