Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért akadt ki ezen a csajom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadt ki ezen a csajom?

Figyelt kérdés

1 éve járunk a csajommal, és most úgy gondoltuk összeköltözünk. Mondtam hogy jöjjön hozzám lakni, mert ő kolis, nekem viszont saját kecóm van. Eddig okés is volt, de mikor mondtam neki hogy kérek tőle bérleti díjat akkor nem értette miért. Mert hogy én úgyse fizetek lakbért hanem a lakásom havi részleteit így szerinte csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk. De én úgy gondolom ha máshol lakna ott úgyis fizetne lakbért, azt hittem ez egyértelmű...de erre azt mondta hogy minek fizesse a lakásomat ha úgyse az övé. Ki mit gondol?

28/f

2016. jan. 18. 20:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
0%
szerintem egye meg a fene az olyan kapcsolatot, ahol a terhek nagyját az egyik fél viseli. Előzőekben: aki váláskor tudta meg azt amit leírt, az házasságban élt a párjával, itt erről szó sincs, csak összeköltöznének.De egyszerűsítsük a képletet: pl. összeköltöznének és kivennének közösen egy albérletet, amit ugye közösen fizetnének. A lakbér, a rezsi, a kaja felesben menne. Itt a csajnak fizetnie kellene mindennek a felét!!A srác kiadná albérletbe a saját lakását, ez fedezné a törlesztőrészletét, de ez az ő ügye lenne , a csajnak semmi köze hozzá.Ha egyszerűsítünk, az az albi, amit kivesznek közösen, lehetne akár a fiú lakása is, akkor meg a fiúnak fizetné a lakbért. és a fiú szerintem nem is kérne annyit, mint egy idegen főbérlő, ő csak a koli díjával megegyező összeget kérné.Ha egy csajra ennyiben nem lehet számítani, akkor az egy ingyenélő és ne is akarjon közös életet vele a fiú. és ez egy jó nagy pofon az emancipációnak is!!Ha emancipált lenne a csaj, ugyanannyi terhet vállalna, mint a fiú. Egyébként már bocs, de mert pár hónapig /évig együtt laknának, milyen részben járulna hozzá a törlesztéshez a csaj?? Elenyészően..
2016. jan. 20. 11:48
 32/67 anonim ***** válasza:
0%
szerintem más lenne a helyzet, ha a srácé lenne tehermentesen a lakás. Akkor valóban a rezsi és a kaja fele lenne a lovagias. De így, hogy még fizeti a törlesztőrészleteket, még NEM A SAJÁTJA teljesen, így miért kellene ingyen lakhatást biztosítania a barátnőjének? Ha lenne egy kis jóérzés a csajban, nem is fogadná el így a dolgot..
2016. jan. 20. 11:56
 33/67 anonim ***** válasza:
100%
hiába mondja bárki is, hogy logikus lenne ha kérne bérleti díjat, szerintem elképesztően szarrágó lenne. a nővérem hét évig élt a barátja lakásában, ami akkor még nem volt kifizetve. semennyi bérleti díjat nem kért, nem úgy vett lakást, hogy aztán a nővéremtől kelljen kérnie bérleti díjat, mert saját maga nem is bírja ezt a terhet... (és amikor szakítottak nem az volt, hogy azonnal kidobta a nővéremet, mert hát az az ő lakása... normális emberek szerintem nem tesznek ilyet azzal akit szeretnek, mégha már nem is szerelemből.) segítség az a fiúnak, hogy fizeti a rezsi felét. pl internet, tv, ilyenek fix összegek. a lámpát akkor is égeti ha egyedül van, a fűtés is megy, vízből használnak többet kb. a lánynak meg valószínűleg nincs túl sok pénze, ha kollégiumban lakik, szóval a szerelme még ki is baszik vele. :D ez meg hogy a kollégiumban is fizet lakbért... a kérdező meg a lány nélkül is fizetné a hitelt... lakbért olyantól kérsz, akinek a jelenléte teher. amúgy meg nem volt szó arról, hogy csak annyit kérne ami a kollégium ára. de ha csak annyit is kérne, plusz ugye a rezsi, de a csajnak nincs ennyi pénze, akkor képes lennél mégis követelni tőle?
2016. jan. 20. 11:56
 34/67 anonim ***** válasza:
igen , ebben is valami. A legtisztességesebb az lenne, ha a barátnő önként felajánlana valamennyit a lakhatásra, annyit, amennyit nélkülözni tud. Egyébként ha valakinek megvan a háttere hozzá (vagyis gazdag), nyugodtan lehet nagyvonalú és ne kérjen akár egy fillért se - ha ezt megteheti. Sajna nem az ilyen fiúk vannak többségben.
2016. jan. 20. 13:44
 35/67 anonim ***** válasza:
0%
33: ... normális emberek szerintem nem tesznek ilyet azzal akit szeretnek... hozzátehetném, hogy normális lány se tesz ilyet azzal, akit szeret (mármint nem várja el tőle, hogy a nyakába vegye és eltartsa)
2016. jan. 20. 14:20
 36/67 anonim ***** válasza:
100%

de itt nem volt szó eltartásról. rezsit, kaját fizet saját magának. a fiú plusz bevételt akar szerezni a csajtól. ilyet tesz az aki szereti a másikat? nem értem manapság mi ez az anyagiasság. nyakába veszi? tudtommal a fiú is össze akar költözni a lánnyal, nem csak a lány erőlteti magát a kérdezőre.

a csóró fiúk pedig mióta vesznek lakást? nyilván ha albérletben laknának, akkor a lány is fizetné a rá eső részt. ha pedig valaki csóró, és úgy vesz lakást, az meg a saját baja.

2016. jan. 20. 14:38
 37/67 anonim ***** válasza:
100%
hányinger milyen anyagias vagy, ezért tart itt az ország, mert ilyen gyökerekkel van tele
2016. jan. 20. 14:40
 38/67 anonim ***** válasza:
0%
fogadjunk, hogy lány voltál előttem (ilyen nyakbavarrós fajta)
2016. jan. 20. 14:43
 39/67 anonim ***** válasza:
0%
ez nem anyagiasság, hanem közös teherviselés. A fiú lakástörlesztést fizet / vagy albérleti díjat az végül is mindegy. De fizet. A csajnak miért ne kellene fizetnie azért, mert lakik valahol?(koliban /albiban is kellene)Én lány vagyok, de sértő a feltételezés is , hogy nem akarnék osztozni a terheken , hanem ráhárítok minden költséget arra, akit szeretek (???)Egyébként képzeld el a fordítottját: lány vagy, van egy lakásod, fizeted a törlesztőt érte, jön egy fiú és beköltözne. De csak a rezsi és kaja felét fizeti, mert Ő tanul, neked meg úgyis van lakásod. Nem lenne fura?
2016. jan. 20. 14:55
 40/67 anonim ***** válasza:

52%-os, szerintem már az eleve segítség a srácnak, hogy a fix összegeket is elfelezik.

Közös költség, kuka, tv, internet...ezek mind olyanok, hogy ha egyedül lakna a srác, akkor is ennyibe kerülne, így, hogy odaköltözik a lány, féláron lesz.

2016. jan. 20. 15:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!