Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért akadt ki ezen a csajom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadt ki ezen a csajom?

Figyelt kérdés

1 éve járunk a csajommal, és most úgy gondoltuk összeköltözünk. Mondtam hogy jöjjön hozzám lakni, mert ő kolis, nekem viszont saját kecóm van. Eddig okés is volt, de mikor mondtam neki hogy kérek tőle bérleti díjat akkor nem értette miért. Mert hogy én úgyse fizetek lakbért hanem a lakásom havi részleteit így szerinte csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk. De én úgy gondolom ha máshol lakna ott úgyis fizetne lakbért, azt hittem ez egyértelmű...de erre azt mondta hogy minek fizesse a lakásomat ha úgyse az övé. Ki mit gondol?

28/f

2016. jan. 18. 20:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%
39-es, nem, nem lenne fura. A lakást magamnak vettem, én vettem fel rá a hitelt, én kalkuláltam ki, hogy milyen törlesztőrészleteket tudok fizetni. Mivel nyilván a kapcsolat elején nem akarnék osztozkodni a lakáson, ezért nem is várnám el, hogy beleadjon a barátnőm. Ha komolyabbra fordul a dolog, működik az együttélés, és össze is házasodunk, akkor utána lehet beszélni róla, hogy hogyan száll bele a törlesztőbe, és ezért cserébe hány százalék tulajdonrészt kap a lakásból.
2016. jan. 20. 15:22
 42/67 anonim ***** válasza:
0%
41: te mint fiú, hogyan tudod megítélni a helyzet furaságát, amikor a kérdés lányoknak szólt?
2016. jan. 20. 15:31
 43/67 anonim válasza:
100%

Nem lenne fura.

Tegyük fel megyek kocsival A-ból B-be. Az egyik barátom is szeretne B-be menni. Nem kérek tőle benzinpénzt, hisz semmi anyagi terhet nem jelent nekem elvinni a haveromat oda, ahova amúgy is mennék.

Ha a srác pénzt kér a szolgáltatásért amit nyújt (lakhatás) akkor bizony adózzon is utána. Meg mi az hogy szolgáltatás egy kapcsolatban? A lány is kérjen óránként 1000-1500 ft-ot takarításért ha takarít? Mert gondolom nem a srác fog miután hazajön a munkából, főleg nem ez a srác. Vasalásért? Főzésért? Szexért? A lány nem takarítónőnek, szakácsnak, házvezetőnőnek, prostinak vagy albérlőnek megy oda, így nincs szó semmilyen szolgáltatásról. Kifizeti a közüzemi dolgok felét, amit szolgáltatnak neki, és a kajára valót amit az üzletek szolgáltatnak neki, és a lakbért -hogyha albérletben laknának-, amit a tulaj szolgáltat neki. De az embernek nem szolgáltatója a párja, hogy lakbért kérjen szolgáltatásért. Egy normális kapcsolatban az a szó hogy szolgáltatás nem létezik. A gyereket is felesben fogják kihordani majd, ha arra kerül a sor? És ha erre nem lesz mód -márpedig nem lesz :)- akkor a lány kérjen pénzt azért a 40 hétért amíg hordta a gyereket a hasában, plusz hogy megszülte? Ha így játszunk akkor centizzünk ki mindent. De tudok jobbat...a csaj marad szépen a koliban, fizeti a jelképes összeget ami jóval kevesebb mint az együttlakás a párjával, és azt a pénzt amit fizetne a pasijának lakhatásért szépen elteszi lakáskasszába, és vesz magának majd egy saját lakást. Én már csak azért se költöznék hozzá ezek után, inkább fizetem egy idegennek a lakbért mint hogy egy olyan emberrel éljek együtt aki üzletként tekint egy párkapcsolatra. 4 lakbérre valót is megkeresek, de elvből a nyolcadát sem adnám oda ha így kérik. Az más ha segítséget kér az ember a párjától, de ne tüntesse fel úgy, mintha kötelessége lenne, viselkedjen úgy másokkal, ahogy az senki is jól esne fordított esetben, a párjával még kicsit jobban is. Ő döntött, ő választotta hogy belemegy a kölcsönbe, akkor vállalja a saját terheit.

Kedves Kérdező, ha lakbért szeretnél akkor albérlőt, vagy lakótársat keress, ne barátnőt.

2016. jan. 20. 15:51
 44/67 anonim válasza:

Javítás:

"viselkedjen úgy másokkal, ahogy az neki is jól esne"

2016. jan. 20. 15:57
 45/67 anonim ***** válasza:
0%
44: valóban, miért is kérne főzésért (Ha tud) mosásért, takarításért a lány pénzt, azt a fiú eddig is megoldotta egyedül, nem kell rá dolgoznia a csajnak. A szexért, még jó,hogy nem fizet egyik sem a másiknak, hiszen az a KÖLCSÖNÖSSÉGEN alapul.Én úgy értettem, hogy a csaj azt az összeget (vagy kb. annyit), amit a koliba fizetett , azt most a srácnak fogja adni.Rezsire, lakhatásra. Ezen kívűl meg a kajára összedobnak egy összeget. (eddig is evett és gondolom nem ingyen)Szerintem meg ezért tartunk ott, ahol, mert ilyen ingyenélős hozzáállása van sokaknak. Gondolom ezek ítélik el mélyen a házassági szerződést is. Aztán válásnál meg megy a rinya.Az együttélés nem jótékonykodás (persze akinek van miből, az tegye) hanem életKÖZÖSSÉG. Minden téren.
2016. jan. 20. 16:09
 46/67 anonim ***** válasza:

31-es!

A válásom közben tudtam meg,de nem az exemre vonatkozott

amit írtam.

Hanem az Új kapcsolatom miatt hívta fel az ügyvédnő a figyelmemet akivel akkor bútoroztam össze!

Erre vonatkozik amit írtam.Gyakorlatilag abban a helyzetben voltam amiben a kérdező is most van.

Még a lakáshitel is stimmel.Ez okból szólt az ügyvédnő.

Tehát nem a levegőbe beszélek!

Az már más kérdés,hogy eszembe sem jutott bérleti díjat kérni az akkori páromtól.De nyilván beszállt a költségekbe.Leginkább a kaját ő vette.Nem is lettem jobb anyagi helyzetben.

De a párom volt és ez így volt természetes.

2016. jan. 20. 16:12
 47/67 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, az autós példa jó.

Nekem is volt egy évfolyamtársam, aki minden hétvégén hazavitt 3-4 vele egy városban lakó embert - köztük engem is. Soha nem kért egy fillért sem (pedig akartunk adni), mert mondta, hogy ha egyedül járna a suliba akkor is kocsival jönne, és akkor is ki kellene fizetnie a benzint, ezért pofátlannak tartaná a barátaitól pénzt kérni.

2016. jan. 20. 16:14
 48/67 anonim ***** válasza:
Ja ,ha nincs rászorulva , vigyen ingyen. De ha rá van szorulva , akkor kifizetem, amit kér. Értsd ezt a kérdező esetére is. Én akkor is adtam volna hozzájárulást, ha nem kéri, mert pofátlanságnak érezném az ingyen fuvart és rosszul érezném magam tőle.
2016. jan. 20. 16:21
 49/67 A kérdező kommentje:
A házassági szerződés olyan, mint a pisztoly a filmekben. Ha feltűnik, tudjuk hogy el fog sülni. Olyannal össze se házasodjon az ember, akiből kinézi hogy kizsigerelné és kitenné az utcára ha már nem szeretné. Az ember ember szerelemben és azon kívül is.
2016. jan. 20. 16:24
 50/67 A kérdező kommentje:
Nem iratnék szerződést, de úgy gondoltam egyértelmű hogy fizet lakbért, hisz ő is ott lakik velem.
2016. jan. 20. 16:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!