Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akadt ki ezen a csajom?
1 éve járunk a csajommal, és most úgy gondoltuk összeköltözünk. Mondtam hogy jöjjön hozzám lakni, mert ő kolis, nekem viszont saját kecóm van. Eddig okés is volt, de mikor mondtam neki hogy kérek tőle bérleti díjat akkor nem értette miért. Mert hogy én úgyse fizetek lakbért hanem a lakásom havi részleteit így szerinte csak a rezsit és a kaját kéne feleznünk. De én úgy gondolom ha máshol lakna ott úgyis fizetne lakbért, azt hittem ez egyértelmű...de erre azt mondta hogy minek fizesse a lakásomat ha úgyse az övé. Ki mit gondol?
28/f
Nem lenne fura.
Tegyük fel megyek kocsival A-ból B-be. Az egyik barátom is szeretne B-be menni. Nem kérek tőle benzinpénzt, hisz semmi anyagi terhet nem jelent nekem elvinni a haveromat oda, ahova amúgy is mennék.
Ha a srác pénzt kér a szolgáltatásért amit nyújt (lakhatás) akkor bizony adózzon is utána. Meg mi az hogy szolgáltatás egy kapcsolatban? A lány is kérjen óránként 1000-1500 ft-ot takarításért ha takarít? Mert gondolom nem a srác fog miután hazajön a munkából, főleg nem ez a srác. Vasalásért? Főzésért? Szexért? A lány nem takarítónőnek, szakácsnak, házvezetőnőnek, prostinak vagy albérlőnek megy oda, így nincs szó semmilyen szolgáltatásról. Kifizeti a közüzemi dolgok felét, amit szolgáltatnak neki, és a kajára valót amit az üzletek szolgáltatnak neki, és a lakbért -hogyha albérletben laknának-, amit a tulaj szolgáltat neki. De az embernek nem szolgáltatója a párja, hogy lakbért kérjen szolgáltatásért. Egy normális kapcsolatban az a szó hogy szolgáltatás nem létezik. A gyereket is felesben fogják kihordani majd, ha arra kerül a sor? És ha erre nem lesz mód -márpedig nem lesz :)- akkor a lány kérjen pénzt azért a 40 hétért amíg hordta a gyereket a hasában, plusz hogy megszülte? Ha így játszunk akkor centizzünk ki mindent. De tudok jobbat...a csaj marad szépen a koliban, fizeti a jelképes összeget ami jóval kevesebb mint az együttlakás a párjával, és azt a pénzt amit fizetne a pasijának lakhatásért szépen elteszi lakáskasszába, és vesz magának majd egy saját lakást. Én már csak azért se költöznék hozzá ezek után, inkább fizetem egy idegennek a lakbért mint hogy egy olyan emberrel éljek együtt aki üzletként tekint egy párkapcsolatra. 4 lakbérre valót is megkeresek, de elvből a nyolcadát sem adnám oda ha így kérik. Az más ha segítséget kér az ember a párjától, de ne tüntesse fel úgy, mintha kötelessége lenne, viselkedjen úgy másokkal, ahogy az senki is jól esne fordított esetben, a párjával még kicsit jobban is. Ő döntött, ő választotta hogy belemegy a kölcsönbe, akkor vállalja a saját terheit.
Kedves Kérdező, ha lakbért szeretnél akkor albérlőt, vagy lakótársat keress, ne barátnőt.
Javítás:
"viselkedjen úgy másokkal, ahogy az neki is jól esne"
31-es!
A válásom közben tudtam meg,de nem az exemre vonatkozott
amit írtam.
Hanem az Új kapcsolatom miatt hívta fel az ügyvédnő a figyelmemet akivel akkor bútoroztam össze!
Erre vonatkozik amit írtam.Gyakorlatilag abban a helyzetben voltam amiben a kérdező is most van.
Még a lakáshitel is stimmel.Ez okból szólt az ügyvédnő.
Tehát nem a levegőbe beszélek!
Az már más kérdés,hogy eszembe sem jutott bérleti díjat kérni az akkori páromtól.De nyilván beszállt a költségekbe.Leginkább a kaját ő vette.Nem is lettem jobb anyagi helyzetben.
De a párom volt és ez így volt természetes.
Na igen, az autós példa jó.
Nekem is volt egy évfolyamtársam, aki minden hétvégén hazavitt 3-4 vele egy városban lakó embert - köztük engem is. Soha nem kért egy fillért sem (pedig akartunk adni), mert mondta, hogy ha egyedül járna a suliba akkor is kocsival jönne, és akkor is ki kellene fizetnie a benzint, ezért pofátlannak tartaná a barátaitól pénzt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!