Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelt kérdés

A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/

Van két tini gyerek, fiú és lány.

Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.

A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.

Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?

2023. ápr. 10. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
88%

"albérleti díj fele"

Milyen albérleti díj fele? Nem albérletben éltél. Egy bíróság sem fog ezzel kalkulálni. A ház fele nem a tied, viszont a vagyonszaporulaton osztozkodnotok kell, és beleszámít az is, amíg gyesen voltál, sőt, a háztartási munka is.

2023. ápr. 11. 00:16
 62/75 anonim ***** válasza:
76%

"De elég furán venné ki magát, ha követelném a megtakarításainak egy részét ...."

És amíg gyesen voltál, addig mennyit kerestél? Mennyit tudtál te félretenni? Mennyit ő? Gondolkodj már! Nem vet fel a pénz, hogy azt is neki add, ami neked jár. Az ő gyerekei miatt nem tidtál dolgozni és pénzt keresni, miközben ő meg kapargatta a saját gesztenyéjét!

2023. ápr. 11. 00:19
 63/75 A kérdező kommentje:

Én igazából a gyerektartásra számítok csak, az anyagi javak elosztására nem apellálok.

De az a gond, hogy a gyerekek kiadásainál bele tud kötni mindenbe a bíróság. Elèg ilyen sztorit hallok. De elég, ha végigpörgeted gyakorin a tartásdíjas kérdéseket, már a 30 ezres tartásdíjat is sokallják egyesek, mert a másik szülő is hozzáteszi a 30-at és "nehogymár 60-at költesz egy gyerekre havonta" ez a duma megy 99%-ban. Pedig annál többet költök már most egyébként, de én biztos nem megyek bele olyan forintozásba, hogy ez meg az miért kell a gyereknek. (Átlagos dolgaik vannak, semmi extra.)

Legjobban a covid karantén időszakával járt amúgy az ember, mert ott fél évig otthonról dolgozott, a gyerekek is otthon, ki se mozdult, én meg hordtam haza a mindent, azokban a hónapokban a tartalèkaimat is éltem.

2023. ápr. 11. 05:35
 64/75 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de te egy olyan kihasználható, buta nő vagy, hogy úgyse fogod a gyerekeidnek kikaparni, ami jár nekik.

Xarj le mindent, aztán húzz el onnan! Majd anyagilag megoldod valahogy. Ezt te cseszted el, elég rendesen. Úgyhogy most megiszod a levét. Te már most elfogadtad, hogy neked semmi se jàr, minden a férfié. Esetleg költözés után utalj még neki havi 100 ropit, nehogy megsértődjön, hogy rosszul jár.

Ennyike.

2023. ápr. 11. 07:31
 65/75 A kérdező kommentje:

Kihasználható vagyok, de buta nem már ne haragudj. Engem úgy neveltek a szüleim, hogy sose használjak ki senkit, ezt kicsit túlzásba is vittem, plusz alacsony az önértékelésem. Emellé egy olyan pasit találtam, aki ezt kihasználja, szerencsétlen párosítás.

2023. ápr. 11. 07:35
 66/75 anonim ***** válasza:
96%
Itt az idő megkopasztani a férget.
2023. ápr. 11. 07:53
 67/75 anonim ***** válasza:
95%

Akkor meg keress fel egy pszichológust, de nagyon gyorsan!

A lakást meg rendezd át a két gyerekkel! A két kisebb szobában lesznek ők, ti a nappaliban, maximum veszel egy kinyitható kanapét. Nem tetszik? Oké, de akkor őfelsége beszélje meg a gyerekeivel, hogy miért lesz visszarendezve, miért xarik teljes mértékben az életminőségükre!

Amúgy meg a helyedben elhúznék egy-két hétre egyedül, gondolkodni, csak egy cetlit hagynék ennek a faxkalapnak. Ideje, hogy ne az legyen a felállás, hogy a te gyerekeid, a te gondod meg a te felelősséged. Ő az apjuk! És NEKIK qurvára TÖBB joguk van az apjuk lakásában, mint az apjuknak! Mi lesz, kidobja őket? Hahaha... Ideje, hogy mindhárman elkezdjetek làzadni. Egyáltalán nem függsz se ettől a faroktól, se a pénzétől! Miért hagyod magad ennyire elnyomni???

Rendezd át a lakást! Rendezze egy nagy balhét! És? Mit tud tenni? Kidob? Oké, téged kitehet. (Egyébként nem, mert 20 éve az a bejelentett lakcímed, és NEM tehet utcára! Ügyvédet kérdezz meg, vagy okosodj ki te!) De a GYEREKEITEK NEM TEHETI KI! Nem csak a te gyerekeid ám! Ha nagyon elkezd ugatni, simán otthagynàm kicsit a két kamasszal. Aztán futhat ügyvédhez! Hátha helyretázza a meszet az agyában!

Te meg keress egy pszichológust, egy önsegítő csoportot, vagy legalább olvasd el, hogy miröl ismersz fel egy bántalmazó kapcsolatot! Szerintem nem csak a pénzügyeidben korlátoz.

2023. ápr. 11. 08:56
 68/75 anonim ***** válasza:
95%

Olvasva olyan mintha a gyerekek az előző kapcsolatodból lennének, ezért minden teendő, anyagi és egyéb felelősség a tiéd lenne. Nekem van"hozott gyerekem", de a férjem különbül bánik vele mint a Tiéd a saját gyerekekkel.

Ez nagyon nem jó. Először a saját fejedben kell rendet tenned, elfogadnod, hogy nem ciki, nem kínos arra kérni a férjed, hogy vegye ki a részét a saját gyerekei anyagi terheiből, neveléséből. Sok elvált apa többet tesz a különélő gyerekeiért. És ha holnap elüt a busz? Akkor napi 2 szelet vajas kenyér lesz az adagjuk és a nagyi régi ruháit lehozza nekik a padlásról? Anyaként számomra nincs vonzóbb egy férfiben mint ha családcentrikus, jól bánik a gyerekeimmel. Nem tudnék mellé befeküdni este az ágyba ha ennyire látványosan semmibe nézi a gyerekeinket. Már jó hogy ne add gyerekotthonba, vagy költözzenek ki a kutyaóoba. Ez nem apa, nem férfi. Ez egy nagyranőtt irigy gyerek.

2023. ápr. 11. 13:40
 69/75 A kérdező kommentje:

Amúgy olyan, mint egy gyerek, igen. Mikor a gyerekeknek veszem a húsvéti/mikulás csokikat, reklamál, hogy ő miért nem kap. Tortàból mindig ő kéri a legnagyobb szeletet. Tudnám sorolni...

Félek is amúgy, hogy mi lesz, ha esetleg meghalok. Remélem nem lesz ilyen.

2023. ápr. 11. 16:02
 70/75 anonim ***** válasza:
82%

"már a 30 ezres tartásdíjat is sokallják egyesek, mert a másik szülő is hozzáteszi a 30-at "

Nem. A nevelő szülő elsősorban természetben rájul hozzá a gyermek neveléséhez. Ő gondoskodik róla, ő nem tud túlórázni, bármilyen állást elválalni. Ő nem tud munka után kocsmázni menni a haverokkal, ő nem tud bármikor randizni menni, és lehet sorolni.

2023. ápr. 11. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!