Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelt kérdés

A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/

Van két tini gyerek, fiú és lány.

Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.

A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.

Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?

2023. ápr. 10. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
91%

A lakásból neked valóban nem jár semmi, de én is költöznék, emellett kérném a bíróságtól a gyerektartás megállapítását. Ebbe nem szólhat bele a pasi mert az ő gyerekei, tehát még fogják ítélni...

Jól keresel, hitelt vegyél fel, és találjatok egy pl 1 szoba + 2 félszobás panelt, ahol teljesen jól ellehettek a gyerekekkel.

A pasi meg lehet, akkor fog észbekapni, de szerintem ahogy különmész, rájössz, hogy mennyivel jobb nélküle:)

2023. ápr. 10. 08:36
 32/75 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy egy átlagos állapotú panel is 35+ Pesten, a hitel kamata meg 9%-nál magasabb. Ezért húzom halasztom az időt, ha legalább stagnálnának az ingatlanárak...de az utóbbi 3 évben már kevesebbet tudtam fèlretenni arányaiban annál, mint amennyit emelkedtek az árak.

Azt mondta, hogy úgy hajlandó elköltözni, ha beleteszem az összes pénzem az új kecóba (nem tudja mennyi az annyi, csak kb-ra) de tulajdonrész nélkül. Hát ennyire meg nem akarok kitolni magammal, mert ez számomra a sakkmatt gyakorlatilag.

2023. ápr. 10. 08:59
 33/75 anonim ***** válasza:
100%

MENEKÜLJ!

Esetleg Pesthez közel nézz valamit. Vecsés stb. Őt meg gyerektartásért szépen be kell perelni.

2023. ápr. 10. 09:10
 34/75 anonim ***** válasza:
97%
Annyira kíváncsi lennék, hogy egy ilyen férfi (?) fejében mi játszódik le... Egészen döbbenetes a hozzáállása. Tulajdonrész nélkül vinné az új lakásba az összes vagyonod? A gyerekei anyjától? Meg a paripafügyit!!!
2023. ápr. 10. 09:10
 35/75 anonim ***** válasza:
96%

“a hitel kamata meg 9%-nál magasabb.”

Pár év múlva áldani fogod az eszedet, hogy felvettél hitelt és van egy lakásod.

Tedd bele a pénzedet, de tulajdonrész nélkül? What? Ez hülye? Nem, csak gonosz és önző. Rúgd ki a p-ba. Vegyél egy kis lakást egyedül, gondolj arra is ezek után, hogy esetleg bármikor utcára rakhat ha becsajozik stb.

2023. ápr. 10. 09:11
 36/75 A kérdező kommentje:

Az játszódik le benne, hogy én örüljek, hogy nem kell fizetnem albérletet neki, hisz az övében lakunk. Ezt régebben mondta is, aztán mikor naponta elhangzott, hogy itt minden az övé, akkor mondtam neki, hogy ha ezt még egyszer meghallom, elköltözöm, azóta nem mondja. De neki ez a tulajdonlás a mániája, holott soha semmijére se akartam rátenni a kezemet és hát elég ideje vagyunk együtt ahhoz, hogy ezt átláthatta már. Mondtam azt is, hogy ha vesz nagyobb lakást, akkor bebútorozom a pénzemből, de arra azt mondta, hogy minek, visszük a bútorokat. De ugye gyerekeknek nincs íróasztal, szekrény csak egy van, nincs tv-jük, számítógépük, egy kicsi emeleteságyon alszanak, tehát kellene a bútorokra költeni, de szerinte nem. Mindennel így van. Hozzáteszem nem kell hitelt felvennie, ha nagyobb lakást vesz, mert sok készpénze van. Csak azt a nyugdíjaséveire tette félre.

2023. ápr. 10. 09:15
 37/75 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, hogy nem tudsz/akarsz lépni. Nem vagy könnyű helyzetben. Csak azt áruld el, EDDIG hogy bírtad?
2023. ápr. 10. 09:16
 38/75 anonim ***** válasza:
96%
Hát őszintén Kérdező, vegyél egy panellakást valami jobb helyen (Békásmegyer valami álom, vagy Pók utca, Vizafogó) és költözzetek el a gyerekekkel. Még ha használt bútorokat is kell szerezned (rengetegen kínálnak ingyen vagy nagyon olcsón elvitelre), és még ha nehéz is lesz eleinte, de életed összes hátralévő napját élvezni fogod, hogy megszabadultál ettől a 🍆tól.
2023. ápr. 10. 09:20
 39/75 A kérdező kommentje:

Nehezen. Volt idő, mikor muszáj volt bírnom. Mikor 200 körül kerestem és számoltam, hogy az elmegy lakhatásra, akkor esélyem se volt. Sokáig nem volt elég tartalékom ahhoz se, hogy felmerüljön a különélés. Meg tudod mivel ő intézi a rezsit, évekkel ezelőtt olyanokat mondott, hogy 100.000 a rezsi és hülye voltam, elhittem, míg egyszer véletlenül megláttam, hogy 40 az a 100, akkor mondta, hogy a rezsibe számolja a mobilszámláját, a tankolást és az egyik megtakarítását is. Meg kitalált kiadásokhoz összegeket és azzal dobálózott, hogy neki x százezer forintba van a család eltartása. Tudom, hülye voltam, foglalkoznom kellett volna a pénzügyekkel. De én akkor pocsékul kerestem, ő meg 600 körül (IT szektor) és sokáig fel se merült bennem, hogy szándékosan nem építi a közös életünket. Mert amúgy egy kedves, mosolygós, udvarias, stb. férfi.

2023. ápr. 10. 09:24
 40/75 anonim ***** válasza:
92%

Itt látom mindenkinek egyértelmű és természetes hogy a kérdező lakást tud venni 50-60 milliós ársávban. Az tényleg nagyon jó helyzet , ez esetben én is költöznék, hiszen ennél jobb megoldás nincs.

Tehát szépen csomagolsz , mesz, kérsz gyerektartást és veszel egy ilyen kecot.

2023. ápr. 10. 09:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!