Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza esetén mit tennétek?
A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/
Van két tini gyerek, fiú és lány.
Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.
A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.
Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?
Mármint kivel?
44# Kérdező, ne haragudj, nem hülyeséget írtam.
Most lett kifizetve a pasim az én lakásomból ami 1/1 az enyém volt, de mivel lehúztunk több mint tíz évet ott együtt, követelte a részét arra hovatkozva hogy eltartotta a gyerekeinket.
Hidd már el hogy neked jár onnan a fele. Mit képzel a pasid? Hogy ingyen bérmentve felnevelsz neki 2 gyereket?
Tudod te mennyibe vannak neked a gyerekek? Minimum 20 millióba. És a pasidnak?
Van egy privát lakása, meg fizeti a rezsit,-amit amúgy is fizetne-. Meg van egy rahedli megtakarítása amit nem osztott meg sem veled, sem a közös gyerekeitekkel.
Ezt az embert ne etesd tovább a te kontódon!
Nem tudom érted e ezt az egészet, azt hogy te sokszorosát teszed bele ebbe anyagilag mint ő.
Gyakorlatilag eltartod 20 éve ez többet ér mint az hogy te ott lakhatsz.
Beszarás komolyan mondom.
Figyi, jól keresel, nincs még minden veszve, gondolkodj. Ez nagyon nem helyes ami itt veled történik.
Én ugyanebből a helyzetből váltam el.Ugyanez miatt Pontosan tudom miről beszélek.
De akkor ha a te tulajdonodból lett kifizetve, akkor azt hogy? Jogos volt, mármint tényleg eltartotta a gyerekeket?
Nem akarok tolakodó lenni, de esetleg megteszed, hogy rám írsz, hátha tudsz segíteni? Ha nem, azt is megértem természetesen.
Szerintem a pasid eleve nem hiszi, hogy te elmész a gyerekekkel.
Eleve ha egy családként tekintene rátok, akkor az ő megtakarítása, a te megtakarításod, meg az ő lakásának az ára remekül fedezné egy nagyobb lakás árát, mindenféle hitel nélkül. Az ingatlant meg öröklik a gyerekeitek.
Mi az oka, hogy ő nem így gondolkodik, hanem saját magának tesz félre? Mire? Biztos, hogy nem a nyugdíjas évekre.
Te meg csapj az asztalra! Mondd meg, hogy itt elég volt, vagy lesz nagyobb lakàs együtt, vagy megoldod te egyedül. De: innentől egyedül fizeti a rezsit, és annyi gyerektartást húzol le róla, amennyi lehetséges.
Azt meg kérdezd még meg, hogy amit melletted félre tudott tenni, abból neked mennyi jár. Vagyonmegosztás lesz, ha tetszik a pasidnak, ha nem. Valami normális ügyvédet keress, aki ért is az élettársi vagyonmegosztáshoz!
NEM VAGYUNK HÁZASOK.
Az élettárs semmikor nem lesz tulajdonos a lakásban. Halál esetén sem. Volt ilyen, száz éve, hogy 5 év után közös, de már rég megszűnt.
Azt pedig írtam is, hogy én is gyűjtögettem, tehát az sem állja meg a helyét, hogy csak neki van spórolt pénze. Természetesen én mindig rengeteget túlóráztam azért, hogy félre tudjak tenni. De elég furán venné ki magát, ha követelném a megtakarításainak egy részét úgy, hogy nekem is van egy közel fél lakásnyi megtakarításom. Neki valószínűleg sokkal több van, és igen, szerintem azt tervezi, hogy ingatlant vesz és kiadja, mert látom, hogy több ingatlanos csoportban is jelen van, pedig mondja, hogy nem akar költözni. Amúgy annyit látok a pénzügyeiből, mint bárki más, semennyit. Azt tudom, hogy 2 éve vett egy autót szalonból készpénzre és azt mondta, hogy gondolkodott a hitelen, de végülis félévnyi fizetése, így felesleges a hitel. Ilyenekből tudom kb belőni, hogy mennyit keres. Tudom, gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!