Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza esetén mit tennétek?
A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/
Van két tini gyerek, fiú és lány.
Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.
A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.
Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?
Azért egy tizenX éves kapcsolatban, közös gyerekekkel ez az enyém-tied felállás teljesen abszurd. Az ő gyerekei is, basszus!
Szerintem gondolkodj el azon, hogy esetleg külön folytassátok. A magas fizetéseddel + magas gyerektartással lehet, hogy jobban járnál, mint együtt egy ilyen önző alakkal.
Én bele sem mentem volna ilyen életmódba. Se házasság, se közös élettér, se közös kassza. De most már mindegy...
Ez egy önző szar alak, a helyedben csak a gyerekek érdekeit nézném ( ez a dolgod szülőként) , és elköltöznék velük.
"A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik"
Akkor minek szól a kérdés 70%-a erről az emberről?
Szerintem megint a szokásos hajnali kamukérdést olvashattuk.
Nem lehet gipszkartonozni a gyerekszobát. Annyira pici, hogy félszoba gyakorlatilag.
Anyagilag nem járnék jobban ha külön folytatnánk, ez nyilvánvaló, de nem is "jól járni" akarok. Viszont teljesen legatyásodni sem, amit most a gyerekeknek tudok finanszírozni, azt később is szeretném és azokban az apjuk nem partner.
Azért írok róla, mert így kerek a sztori. Nem tudom melyik része tűnik kamunak. Apukának akkor megvolt a lakása, mikor összekerültünk, nagyrészt öröklés és családi támogatás révén én pedig albérletből költöztem hozzá, nem volt tárgyalási alapom a közös kasszára. Alapvetően elrontottam ezt a részét a kapcsolatnak, de sajnos ezt nem tudom visszacsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!