Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelt kérdés

A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/

Van két tini gyerek, fiú és lány.

Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.

A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.

Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?

2023. ápr. 10. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
77%

27-28# Mindketten olvassátok el a Ptk. ide vonatkozó rendelkezéseit házasság nélküli vagyonjogi szabályok (szerződés nélkül).

Ott van minden leírva.

2023. ápr. 10. 09:51
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legelőször keress fel egy ügyvédet! Kérdezz rá, hogy X év után mire tarthatsz igényt. Volt-e felújítás, mit vettetek mióta együtt éltek, mennyi gyerektartásra számíthatsz, plusz az adókedvezmény és a családi. Bankban kérdezz rá, hogy a CSOK-ot fel tudod-e venni, elvégre van két gyerek.

Aztán lépj ettől a gyökértől a p1csába.

2023. ápr. 10. 09:58
 43/75 anonim ***** válasza:
65%

32# Hoooogy?

Tedd bele a pénzedet tulajdonrész nélkül?

Ezt mégis úgy hogy képzelte?

Tudod az egész már ott csúszott el, hogy külön kasszán kezdtétek. Gondolom a sóher smucig palid kezdeményezésére.

Bsszus most nagyon észnél kell lenned.

Hagyd ott ezt a fszt, kérheted a lakás ára felét, mivel a te pénzed is benne van, állagmegóvás történt gondolom, kinek a kontójára? Te fizeted a gyerekeket ez meg él mint ha ott sem lennétek. Fizeti a rezsit mint ha ott sem lennétek. Milliói lehetnek félretéve te meg ezt elnézed?

Válj el, kérd a lakás felét, gyerektartást 80/80ezer a 2gyerek, lépj.

2023. ápr. 10. 09:59
 44/75 A kérdező kommentje:

Nem kérhetem a lakás felét, ezt ügyvéddel megbeszéltem.

Állagmegóvás...12 év alatt egyszer se volt semmilyen felújítás a lakáson, mivel nagyon vigyáz a pénzére, tehát tisztasági festés se.

2023. ápr. 10. 10:04
 45/75 anonim ***** válasza:
71%
Ha a te pénzedből fizette a megtakarítást, akkor egy része a tiéd. Erőszakold ki és a telefonszámláját is fizesse vissza.
2023. ápr. 10. 11:42
 46/75 A kérdező kommentje:

Szerintem félreértetted. Nem adtam neki pénzt, ahogy ő se nekem. Soha. Ő fizeti a rezsit, ebbe számolja a telefonszámláját is, de ez részletkérdés.

2023. ápr. 10. 11:53
 47/75 anonim ***** válasza:
30%

46# Rossz ügyvédnél voltál. Biztos hogy jár neked a lakásból részesedésed mégpedig fele. Mivelhogy a pasid nem költ a gyerekeire annyit mint te. Húszmillióba bizti kerültek eddig a gyerekek. Ezt ki fizette? És a pasid?

Hidd el, több jog illet mint te azt gondolnád.

2023. ápr. 10. 12:03
 48/75 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem olvasgasd te a PTK ide vonatkozó jogszabályhelyeit, #41, különvagyonról hogy rendelkezik..
2023. ápr. 10. 12:03
 49/75 anonim ***** válasza:
95%
Ezt a vagyoni huzavonát évekig lehetne játszani, kérdés, hogy megéri-e. Tudom, hogy a bíróság figyelembe veszi számla nélkül is, a gyereknevelés, háztartásban végzett munka arányát, de amilyen a kérdező párja, lehet, én nem nézném, mit hagyok hátra. Az ép lelke és értelme fontosabb.
2023. ápr. 10. 12:07
 50/75 A kérdező kommentje:

A gond az, hogy az ügyvéd szerint a nem vagyoni érték amit a párom hozzáadott, az a saját ingatlana. Tehát ha azt mostani reál árfolyamon havi 100-zal számolod (albérleti díj fele) plusz fizeti a rezsit és egy nagybevásárlást, akkor havi 250 körül beletesz a kapcsolatba. Én is 250-300 körül teszek bele (gyerekek összköltsége+napi friss élelmiszer, hús, zöldség-gyümölcs). Plusz régebben volt bébiszitterünk, azt ő fizette, az már nem kell.

Elég sokat dolgozom (240 órát), tehát a gyerekekkel ő is van, nem csak én, a háztartásból pedig kiveszi a részét.

2023. ápr. 10. 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!