Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza esetén mit tennétek?

Figyelt kérdés

A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/

Van két tini gyerek, fiú és lány.

Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.

A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.

Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?

2023. ápr. 10. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 A kérdező kommentje:

A hálónk ugyanakkora, mint a gyerekszoba. Természetesen nem hajlandó kiköltözni a hálóból a nappaliba, mert ugye az lehetőség lenne a külön szobára, de a hálóhoz ragaszkodik. Egy pár évig aludtunk a nappaliban amúgy, de már nem hajlandó erre az áldozatra sem.

2023. ápr. 10. 07:11
 22/75 anonim ***** válasza:
98%

#21 Szerintem vegyél saját lakást és függetlenedj pénzügyileg amennyire tudsz.

Ezzel a pasival nem szabadott volna egy csónakba beszállni, legyen nektek is mentőmellényetek. Hátha attól a párkapcsolat dinamikája is megváltozik pozitív irányba.

2023. ápr. 10. 07:17
 23/75 A kérdező kommentje:

Igen, egyébként pont ezt szeretném. Köszönöm a hozzászólásodat!

2023. ápr. 10. 07:23
 24/75 anonim ***** válasza:
13%

Különben nem tűnik inkorrektnek a férjed részéről a lakás biztosítása , a nagybevasarlas és a rezsi fedezése. ez így többnek tűnik mint a költségeitek fele amit áll.

De esze lehetne , venni egy nagyobb lakást, újra osztani a költségeket , O kiadna a lakását , abból lenne bevételed, a végén neked minden pénzed a lakásba menne O meg további plusz megtakarítást tudna elérni.

De ha nem akar, akkor nem akar. A baráti tarsasagomban több ilyen van. Ha ő nem akarja ki nem rabolhatod, neked kell megoldani

2023. ápr. 10. 07:55
 25/75 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem te annyira beleragadtál ebbe a kapcsolatba, hogy észre sem veszed mi folyik itt. Nagyjából az, hogy az urad veled tartatja el a közös gyerekeiteket. Cél, hogy mozdulni se tudj onnan. És ugye ez senkinek nem tűnik fel mert te is jól keresl, ő is jól keres, a gyerekek mégis nyomorognak. Ez az ember nem a ti közös szekereteket tolja.

Mi pontosan ez miatt váltunk el. Ha nem teszem meg, ott azon a ponton rohadtunk volna meg mert ő semmit nem tesz a gyerekekért.

Csak úgy kérdezem tőled, szerinted reális az hogy te fizeted a gyerekek extra költségeit is ami tudjuk hogy mennyi mert egy alap szemüveg is minimim 100ezer és minimum 2 kell hogy legyen tartalék, a férjed meg bebújik a rezsifizetés mögé, meg elámít azzal hogy 1/1 tehermentes lakásban lakhatsz (szerinte ingyen). Ettől ne ess hasra. Ez gyűjti a fizuját, te meg megroskadsz a gyerekek fenntartásában de mivel tudsz félretenni is, fel sem tűnik ez neked.

Igen, csak amikor nagyobb lakás kéne, a te pénzed kevés hozzá, ő nem ad bele?

Ki ez? Mit keresel még mindig mellette?

Nem késő elválni! És téged illet a fele ház amiben laktok. 20 év miatt ez mindenképpen.

Rettentően önző a párod.

A gyerekek ahogy nőnek még többe fognak kerülni. Még nem késő ebből kiszállni. Gondold át hogy itt mi folyik a háttérben. Mennyi pénzt megspórolt a pasid azzal hogy te eltartod a gyerekeket. Eszem megáll komolyan mondom de nem hibáztatlak nagyon könnyű beleesni ebbe a hibába a pasik meg nagyon ügyesen lehúznak.

2023. ápr. 10. 08:08
 26/75 anonim ***** válasza:
95%
Hmm, két gyerekem van, szintén kamaszok. A rezsi és 1 nagybevásárlás meg se közelíti azt az összeget, amit magammal együtt csak hármunkra költenék. Kérdező, borzasztó, hogy így éltek! Mi az, hogy nincs tárgyalási alapod? Miért gondolod, hogy pusztán a pénz számít annak? Egy család vagytok, könyörgöm, hogy tudtál ennyire alárendelődni a párodnak? Ne haragudj, segíteni nem tudok, de együtt érzek veled. Mondjuk nekem az is különös, hogy a gyerekek kapcsolata jó egy olyan apával, aki ennyire telibesz@rja az igényeiket...
2023. ápr. 10. 08:08
 27/75 anonim ***** válasza:
92%
Nana, #25, SOHA nem lesz a kérdezőnek joga a fele lakásra, ne ámítsd! A többivel viszont max. egyetértek. Sőt!
2023. ápr. 10. 08:11
 28/75 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok, ráadásul ha azok lennénk, se lenne közöm a tulajdonához, mert örökségből származik kapcsolat előttről az anyagi háttere.

És igen, 2 kamasz tartása iszonyatos összeg, pedig nem Gucciban járatom őket, de a telefonjaik, ruházat, cipők, egy-egy mozi, strand, hogy csak a nagyon alapot említsem. Ő mindenre azt mondja, hogy felesleges. A gyerekek szerencsések, hogy jól keresek, mert amúgy semmijük se lenne. Mármint a párom szerint a cunda-s nadrág is felesleges luxus, vaterázzak ruhát nekik. Míg kicsik voltak, megtettem, ugye pénzem se volt gyed/gyes alatt másra, de próbálj egy 14 éves lányra ráadni egy agyonhasznált farmert amit te vadásztál le, csak azért, mert olcsó. Amúgy a gyerekek nagyon visszafogottak és szerények, tehát nem a 40 ezres airmaxért nyaggatnak, és ifonejuk sincs. (Szándékosak a helyesírási hibák, nehogy töröljèk reklám miatt)

2023. ápr. 10. 08:26
 29/75 anonim ***** válasza:
82%
A legjobb ötletem egy panellakás, ahova költözz el a gyerekekkel, a férjed meg pukkanjon meg egyedül. De előtte válj el, hogy a szerzemény ne legyen közös. Én biztosan nem akarnék egy ilyen fаѕzkalappal együtt élni.
2023. ápr. 10. 08:29
 30/75 anonim ***** válasza:
91%
Ja bocsánat, nem vagytok házasok. Akkor viszlát van. Jobb egy ordas nagy lakáshitel, mint egy ilyen ilyen “társ”. És még egyszer: a panelek között sokkal jobb ár/érték arányú lakások vannak, legalábbis itt Pesten.
2023. ápr. 10. 08:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!