Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza esetén mit tennétek?
A rövid szituáció nálunk, hogy nem vagyunk házasok, a párom lakásában élünk lassan 20 éve /hitelmentes, 1/1 tulajdonú budapesti ingatlan kb.60 M értékű/
Van két tini gyerek, fiú és lány.
Kezdetek óta külön kasszán élünk. Párom keresete nagyon jó, az enyém szinte ugyanolyan jó-a minimálbér sokszorosa. De én csak pár éve keresek jól. 10 éve gyűjtögetek, mivel a párom kijelentette többször, hogy itt minden az övé és úgy is marad. A rezsit fizeti ő (60) és egy havi nagybevásárlást (~80) én fizetem a gyerekek összes költségét, telefon, szemüveg, ruhák, zsebpénz, megtakarítások.
A probléma a következő: a gyerekek egy pici szobán osztoznak, nem tudok kialakítani plusz szobát nekik, a párom viszont nem hajlandó elköltözni. A félretett pénzem nem elég egy lakásra, kb a fele van meg. Én már nem tudom nézni ezt, hogy semmi magánszférájuk a gyerekeknek. Szóval most jött el az a pont, hogy muszáj lenne normális életteret biztosítanom nekik. Mit tennétek? 1. albérlet amiben van külön szoba (~200 körül van itt Pesten) 2. ordas lakáshitel, ugye a legrosszabb az időzítés, de 3 éve várok a jó pillanatra, azóta egyre rosszabb lett a helyzet, szóval kilátástalan.
Nem, a lakásból semmi se jár. A párom hajthatatlan. Tehát vegyük úgy, hogy ő nem létezik és a helyzetet egyedül kell megoldanom. Mit tennétek?
Ezzel nem segítesz. Egyébként gyerekvállalás előtt nem volt ilyen, surprise.
Bele sem kerülök ilyen helyzetbe.
Különköltözés apuka pedig pedig gyerektartást fizet.
A részletekbe unalmas lenne belemenni, de az első gyerek után alkalmazkodóbb volt, akkor tele voltunk közös tervekkel, akkor költöztünk-itt hibáztam, mert eleve kicsi volt ez a lakás, de ugye egy forintom nem volt, így ő döntötte el, hogy ebbe költözzünk, azzal az ígérettel, hogy ha nőnek a gyerekek, elköltözünk.
Kozos kasszara mondjuk nem kell targyalasi alap, szerintem gyerekvallalas eseten evidens dolog. (Gyerek nelkul szerintem is oke a kulon, ha legalabb vagy egy kupac amiben kozosen raktok es a tobbi marad mindenkinek a sajatja, de gyerek eseten en ezt mar forditva csinalnam, azaz mindenki felmeri, neki mennyire van szuksege a sajat szarjaira es annyit kulon eltesz maganak mindenki, a tobbi kozos.) De persze ez igy utolag rajtad nem segit.
Mivel mar tinedzserek a gyerekek, lehet veluk is megbeszelnem, ok mit gondolnak a kulonkoltozesrol, persze a tini lehet 12 meg 17 is, nem irtad, de nagyobb gyerekek mar el tudjak donteni szerintem, hogy ok inkabb laknanak otthon a kis szobaban, de egy csaladkent, vagy ok is tamogatjak a kulonkoltozest. Mert ha egyebkent jo a csaladi eletetek, szeretik az apjukat, akkor nem biztos, hogy el akarnak menni csak azert, hogy legyen sajat szoba.
Esetleg ird le, mekkora szobarol van szo, lehet nezni pici szobakrol videokat, nagyon jopofa helymegtakaritos otletek vannak. Az is megoldas lehet, hogy ami nem fontos, hogy az o szobajukban legyen, azt kivinni onnan (pl a ruhaik nagy resze lehet egy kinti szekrenyben), es ami hely felszabadul, ha nem is konkret falat, de valami terelvalasztot berakni, akar egy fuggonyt, vagy valamit, ami maris ad egy pici plusz privat szfera erzest. Mondom, en nezegetnek, rakeresnek, hogy small room for 2 kids, biztos vannak jo megoldasok.
A ti hálótok mekkora?
Esetleg az nem opció, hogy ti beköltöztök az ő szobájukba és a tieteket felezitek?
Jó a kapcsolatuk egyébként, szeretik az apjukat és én nem is akarom szétszedni a családot. Megfelelő életteret szeretnèk biztosítani nekik arra a pár évre, amíg még itthon laknak. Tehát én abba is benne lennék, hogy veszek èn lakást és ő kiadja a sajátját és odaköltözik velünk. Attól tekintsünk el, hogy ki szerint vagyok hülye, ez nem erről szól.
A szobájuk nem osztható, emeleteságyon alszanak, van benn egy szekrény és egy komód és így nem fér el egy íróasztal sem benne, szóval ekkora a szoba. Már mindent kipakoltam onnan, amit lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!