Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együttélő párok! Hogyan oldjátok meg a közös dolgok kifizetését?
Közös számla. Ehhez nyilván olyan társak kellenek akik képesek ésszerűen bánni a pénzzel, és betartani azt amiben együtt megállapodtak.
Megvan hogy havonta mennyi az az összeg amennyi a kötelező kiadásokra kell, rezsi, bevásárlások, egyéb fizetni valók- közös mobilszámla, balesetbiztosítás + megbeszélten ugyanannyi havonta a költőpénz mindkettőnknek, és egy fix havi összeg az esetleges közös programokra.
Ezt az összeget mindig levesszük minden hónapban, így követhetőbb, és sokkal könnyebb átlátni hogy hol tartunk a hónapban.
A többi pénz marad a számlán, az a közös megtakarításunk.
gyerek még nincs, egyelőre feleslegesnek tartottuk külön számlát fenntartani és arra pluszban utalgatni
rezsi le van osztva, ki melyik közművet fizeti, bevásárlás hol ő, hol én, többi kiadás is ahogy sikerül, illetve amelyikünk jobban áll, aztán kész.
Nekem van számlám, onnan fizetem a házat, az autót, a nyaralást, az építkezést.
Neki nincs, a bevételeiből a kaja, gyerekek.
Házasságban nincs enyém, tied...
45/F
Mi az hogy nem lehet nyomon követni? De lehet, és nem is kell fillérre pontosan elszámoltatni a másikat.
Házasságban is van enyém meg a tied. Én nem tudnám elképzelni, hogy a párom függjön tőlem, és ne legyen saját megtakarítása, saját jövedelme, és ha netán valami történik velem, akkor ne tudna egyedül megélni a saját tartalékaiból.
Nálunk az egyikünk fizeti a rezsit, a másik meg bevásárol. Nagyobb kiadásokat, meg megbeszéljük és vagy utal az egyikünk a másiknak.. vagy kifizeti az adott fél a SAJÁT félretett pénzéből, de akkor mondjuk a bevásárlást én fizetem. Így nincs felesleges utalás.
Úgy követjük nyomon, hogy mind a kettőnk bszámlája hónapról hónapra növekszik. Így nincs az hogy az egyik fizet mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!